Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lindner
  • 03.01.2014. 19:00

Traktor Lindner Geotrac 74

Lindner Geotrac 74 je model traktora snage od 58 kW do 58 kW.

  • 2.199
  • 110
  • 0

Poboljšan najprodavaniji model Geotrac-a...

Geotrac 74 omogućuje 78 KS, najveći okretni moment iznosi 310 Nm pri 1.400 okretaja u minuti. Mjenjač je 16 x 8 brzina - ZF-Steyr potpuno sinkroniziran. Težina neopterečenog traktora iznosi do 2950 kilograma i maksimalne visine 2,3 metara. 74 serija je nova generacija Geotrac 73, najprodavanijeg traktora u Austriji od 2005.

KABINA
Optimalna vidljivost s inovativnim sigurnostnim konceptom.
Sa svojim širokim sigurnosnim staklenim vratima, ulaz i izlaz u GEOTRAC Panorama kabinu je vrlo jednostavan. Vitki stupovi kabine omogučuju maksimalan panoramski pogled. Prednji krovni otvor za rad sa utovarivačem osigurava optimalan pogled sve do maksimalne visine istovara. Kod jakog sunčevog svjetla taj otvor se može pokriti zavjesom. Otvaranje prednjeg stakla, široko otvaranje stražnjeg stakla, otvaranje bočnih stakala i dodatno grijanje i ventilacija za noge jamče udobnu radnu okolinu. Udobno sjedište GRAMMER dolazi kao standard. 4-točke podešavanja naslona, površine za sjedenje i vratnog dijela omogučuje udobnost za svakog operatera. Sjedalo suvozača je u takvom položaju da operater nije ograničen u svom radu. Prema ovom je praktičan pretinac. Po želji dostupan je ISO-FIX držač za dječja sjedala.

SVJEŽ ZRAK I KLIMA UREĐAJ
Geotrac 74 standardno je opremljen sa dva ventilatora za ulaz svježeg zraka. Filter kabine se nalazi na stražnjem dijelu kabine i lako se dolazi do njega preko stražnje hidraulike. Za dodatnu udobnost opcijski klima uređaj je dostupan. Sustav recirkulacije zraka ima moč 5 kW i postiže brzinu zraka na otvorima ventilacije od oko 8 metara u sekundi. Na taj način zagarantirano je najbrže hlađenje kabine. Kako su kondenzator i isparivač integrirani u krov, rashladni sustav motora nije preopterečen. Strukturna visina kabine ostaje nepromijenjena.

VIŠE SIGURNOSTI
Lindner je proveo osobito inovativni koncept sigurnosti za GEOTRAC serije 4 Alpin traktora. Putnička kabina je konstruirana kao ROPS (za zaštitu od prevrtanja) i FOPS (zaštitna struktura od pada predmeta). Dakle, vozač je zaštićen u oba slućaja, ako dolazi do prevrtanja traktora na kosini i od pada predmeta. Na primjer, za vrijeme uporabe u šumarstvu. Stoga GEOTRAC već sada zadovoljava buduće primjenjive sigurnostne smjernice za strojeve u šumarskoj branši.

UDOBNA ERGONOMIJA
GEOTRAC kokpit je dizajniran za optimalnu ergonomiju vozača. Sve konrole su izdvojene i lagano osvijetljene. Praktična ladica za telefon sa integriranom utičnicom postavljena je u konzoli sa strane. GEOTRAC može biti opremljen opcionalnim Hi-Fi audio sustavom koli uključuje integrirani Bluetooth hands-free sustav. Iz središnjeg info sustava sa I.B.C. zaslonom (intelligent on-board computer), koji dolazi kao standard u GEOTRAC seriji, može se prikazivati i upravljati raznim funkcijama. Uz osnovne informacije, kao što su broj okretaja motora, brzina kretanja, indikatori i vrijeme, na ekranu se također može prikazati napon baterije ili se može prebaciti na prikaz potrošnje goriva, zatim mjerenje dnevnog učinkovitog rada ili prikaz prijeđene udaljenosti.

MOTOR-PERKINS POWER
Motori GEOTRAC serije 4 Alpin su proizvedeni u PERKINS-u u Peterborough/Engleskoj. Perkins motori u skladu su sa najnovijim ispušnim kriterijima koje karakterizira golem porast okretnog momenta. Ključne značajke motora su optimizirane zajedno s Lindner-om u svim rasponima opterečenja.

TRANSMISIJA - ZF KVALITETA - MADE IN AUSTRIA
GEOTRAC 74 je opremljen sa ZF-STEYR potpuno sinkroniziranim mjenjačem. 16 naprijed i 8 natrag brzina je standard. Po želji, ovi traktori mogu biti opremljeni powershift transmisijom. Na taj način polovica brzina se mijenja na dodir gumba. Dakle, mjenjač ima 16 naprijed i 16 unatrag brzina. Stražnji PTO je opremljen standardno sa 4 brzine, a po želji može se isporučiti sa elektrohidrauličkom spojkom. Mjenjači GEOTRAC serije 4 Alpin su proizvedeni u posebnom odjelu tvornice ZF u Steyr-u/Austija za Lindner. Radnicima u toj tvornici najznačajnija je preciznost proizvodnje kako bi se postigla jedna stvar: kvaliteta - Made in Austria.

HIDRAULIKA
GEOTRAC 74 je opremljen sa BOSCH-Rexroth hidraulikom visokih performansi sa zasebnim sustavom opskrbe ulja protoka od 50 l/min. Dvokružni sustav je opremljen odvojenim pumpama za prijenos, upravljanje i rad hidraulike. Za posebno zahtjevne poslove postoji dodatna Professional verzija sa protokom 70 l/min. GEOTRAC 74 standardno je opremljen sa 2 dvoradna hidr. distributora sa plivajućom pozicijom. Ovaj senzorski sustav opterečenja (Load Sensing) može biti upotpunjen sa još 2 dodatna distributora. Svi hidraulični priključci su opremljeni sa visokokvalitetnim hidrauličkim spojkama. Opcionalni Multicontroller je izvrsna opcija za rad sa prednjim utovarivačem, hidraulikom i Power-Shuttle reverzom. Mikroprekidači omogučuju operateru prebacivanje između različitih hidrauličkih funkcija.

PREDNJA OSOVINA
GEOTRAC 74 standardno dolazi s Lindner-ovom prednjom osovinom visokih performansi kod koje je maksimalno dopušteno osovinsko opterečenje od 3.000 kg. Sa 52 stupnja pod kutom zakreta prednjih kotača i promjerom kruga okretanja od 8,0 do 9,3 m, traktor je vrlo okretan. Opcijske kočnice preko 4WD pogonske osovine sa sigurnosnom blokadom su dostupna. Ovaj sustav se koristi za zaustavljanje na strmini. Ova značajka osigurava maksimalnu sigurnost na strmim terenima kada je motor isključen. GEOTRAC 74 može se opcionalno opremiti sa prednjim PTO. PTO radi na 1000 o/min. Opcionalno dostupna prednja hidraulika sa sklopivim podiznim rukama koje su posebno robusne. Ona se odlikuje u kompaktnom dizajnu iz sferoidnog lijevanog željeza.

SVJETLA
GEOTRAC je prvi traktor opremljen najmodernijom LED tehnologijom. Moderna bi-halogena prednja elipsoidna i plus 2 stražnja radna svjetla osiguravaju optimalnu rasvjetu po slabo vidljivom terenu. Bočni žmigavci i bočna markirna svjetla integrirana su sa strane kabine. Opcijski dodatna halogena i xenon radna svjetla su također dostupna.