Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Goldoni
  • 16.06.2012. 18:00

Traktor Goldoni Star 3050

Goldoni Star 3050 je model traktora snage od 35 kW do 55 kW.

  • 3.206
  • 151
  • 0

Ime Goldoni usko je povezano sa zemljom i obradom vinove loze, koja se tradicionalno uzgaja u predjelima oko Modene (Italija). U tim je krajevima davne 1926. godine, u maloj radionici nastalo obiteljsko poduzeće koje je još danas simbol duboke vjere i pripadnosti poljoprivredi i prirodi. Strast prema radu i duboko poznavanje područja poljoprivrede, u kombinaciji sa istraživanjima i tehnologijom, dovelo je poduzeće kroz sve te godine do danas među vodeće proizvođače specijalizirane poljoprivredne mehanizacije i profesionalnih strojeva za vinogradarstvo i voćarstvo.

Star 3050

Traktor za uske vinograde i voćnjake. Goldoni Star 3050 serija je odličan odgovor za potrebe profesionalnih korisnika koji rade u uskim vinogradima i voćnjacima. Snažni i lako upravljivi, pouzdani i visokih performansi, ovi traktori su idealni partneri kada je u pitanju rad u često teškim uvjetima specijaliziranih kultivacija. Serija uključuje modele 3050, 3050 SL s nakrivljenom prednjom osovinom koja povećava visinu od tla, plus modeli 3070 i 3070 V u vinogradarskoj inačici, sa snagom u rasponu od 35 do 55 kW.

To je traktor kompaktnih dimenzija s međuosovinskim razmakom 1690 mm i velikom težinom 2 000 kg (uključujući utege i tečnosti). Širina traktora je od 1,34 do 1,77 m i ovisi od izabrane dimenzije pneumatika te podešavanja obruča kotača. Sa kutom okretanja kotača 55°, najmanji polumjer okretanja je 3 m. Traktor postoji u dvije verzije visine od tla. Kod niske verzije je najniža udaljenost od tla 23 cm, a kod visoke 30 cm.

Za pogon traktora zadužen je odličan trocilindarski dizelski motor VM sa 48 KS, koji u kombinacijom sa sinkroniziranim mjenjačem s ukupno 16 stupnjeva prijenosa, od toga 8 naprijed i preko inverzora 8 stupnjeva nazad, omogućuje izbor različitih radnih brzina (verzija SL). Postoji i varijanta sinkroniziranog mjenjača sa 40 stupnjeva prenosa, kod kojeg sa jednostavnim preklapanjem ručke možemo birati između inverzorskog mjenjača s režimom 8 + 8 ili reduciranog mjenjača (polustupnji) 16 + 8 (verzija NRG).

Kočioni sustav s više diskova u uljnoj kupki na zadnjoj osovini učinkovit je i u najzahtjevnijim uvjetima rada.

Hidraulički sustav sastavljen je od crpke sa protokom 38 l/min, s mogućnošću do tri para zadnjih hidrauličkih distributera i brzim priključenjima „push-pull“. Podizna sila zadnjeg hidrauličkog dizala je 2300 kg. Zadnji kardan ima 540/750 okr/min i sinhroniziran je s mjenjačem.


Fotoprilog