Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ferrari
  • 31.08.2014. 22:00

Traktor Ferrari Vega V85/V95

Ferrari Vega V85/V95 je model traktora snage od 58 kW do 67 kW.

  • 3.087
  • 149
  • 0

Za seriju traktora Vega realizirano je 5 različitih verzija, pažljivo proučenih za različitu upotrebu koju klijenti svakog dana obavljaju.

Vega AR/RS

Vega AR i Vega RS su specijalizirani izodiametrički traktori, proučavani i realizovani za upotrebu u rednim zasadima i kulturama, staklenicima i vrtovima, a strukturne karakteristike ujedinjene s velikom okretnošću čine traktor Vega AR korisnim i za održavanje zelenila.

Smatraju se referentnom verzijom u specijaliziranom segmentu traktora i moraju više od drugih da zadovolje standarde koji su zavisni od tipa upotrebe, a u skladu s radnom okolinom. Kompaktne dimenzije i sadržan radijus okretanja čine traktor Vega AR nezamjenjivim, sposobnim da na najbolji način ispuni sve zadatke za koje je namijenjen.

Vega MT

Vega MT je verzija traktora predviđena za radove košnje, posebno na strmim terenima i padinama i kao takav mora biti snažan, pouzdan i siguran.

Traktor ima vrlo nisko težište gravitacije što osigurava maksimalnu stabilnost na strminama pri košenju, a optimalan slobodan prolaz za protok pokošene trave ne ugrožava prostor za rad.

Vega MT se serijski isporučuje s polukabinom na nosačima, a patentirani inovativni Self Cleaning System® s duplim ventilatorom čuva rashladni sistem i hladnjak. Dual Floating System®, koji pomaže zadnjim podizačima i priključnom alatu da se skladno kreće u obradi i košenju u odnosu na zemljište, čime se dobiva maksimalni učinak i produktivnost.

Vega DS

Vega Dualsteer je verzija koja kombinira osnovne elemente artikuliranog zglobnog tratora s traktorom kojim se upravlja na točkove: rezultat je proizvod koji osigurava maksimalne performanse i okretnost na svim vrstama terena.

Dvostruki sistem skretanja Dualsteer® je ekskluzivan patent FERRARI Vega traktora koji jamči jedinstvene performanse, a koje je nemoguće naći kod drugih traktora ovog tipa: u praksi ugao skretanja je do 70° i ograničen radijus okretanja do 2 metra dozvoljavaju traktoru Vega izuzetnu okretnost i lako premještanje. Dualsteer® sistem dodatno optimizira mogućnosti traktora, pružajući veću stabilnost na strmim terenima. Na kraju ovaj sustav jamči odlične performanse i pri održavanju zelenila i travnjaka, pored standardnih primjena u specijaliziranim djelatnostima.

Motor

Opremljeni sa 3 modela VM Motora, konstruisanih da koriste snagu do poslednje kapi goriva.

  • VM D753 IE3 trocilindrični linijski turbo diesel motor od 2,2 litra. Upotrebom Intercoolera razvija 70 konjskih snaga na 2300 obrtaja /min.
  • VM D754 TE3 četvorocilindrični linijski turbo diesel motor od 3 litra. Razvija 79 konjskih snaga pri 2300 obrtaja/min.
  • VM D754 IE3 četvorocilindrični linijski turbo diesel motor od 3 litra. Upotrebom Intercoolera razvija 91 konjsku snagu pri 2300 obrtaja /min.

Za ove modele VM je razvio novi EGR System koji se nalazi unutar motora. Sistem omogućuje ponovnu upotrebu ispušnih plinova koji se posebno pomješani vraćaju u komoru za sagorjevanje i na taj način značajno smanjuju razinu ugljikovog monoksida i potrošnju goriva.

Tehnički podaci
VEGA 85
VEGA 95
Proizvođač
VM
VM
Model
D754 TE3
D754 IE3
Broj cilindara
4
4
Zapremina cm³
2970
2970
Ubrizgavanje
Turbo
Turbo Intercooler
Emisija plinova
Tier 3
Tier 3
Snaga (KW/KS)
58 / 79
67 / 91
Nominalni obrtaji (rpm)
2300
2300
Max. obrtni moment (Nm/rpm)
274 / 1800
420 / 1000
Hladjenje
Voda
Voda