Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 09.09.2021. 10:00

Steketee EC-Weeder za mehaničko suzbijanje korova u kukuruzu

Kao posebno efikasan pokazao se u ranim fazama rasta, kukuruz je dobro podneo mehanička opterećenja prilikom nicanja, ali i u fazi tri lista što je rezultiralo veoma malim gubicima useva, navode iz LEMKENA.

Foto: LEMKEN
  • 308
  • 33
  • 0

U sklopu magistarskog rada o gajenju kukuruza pod vođstvom prof. dr. Bode Mistele i prof. dr. Verene Haberlah-Korr sa Univerziteta primenjenih nauka Južne Vestfalije u Nemačkoj testirani su Stekete priključci za okopavanje kompanije LEMKEN

Mehaničko suzbijanje korova u ovoj kulturi sprovedeno je pomoću Steketee EC-Weedera, potpuno prilagodljivog međurednog priključka za okopavanje opremljenog drljačom i kultivatorom sa tzv. prstima (engl. finger hoe) koji uklanja korove između redova. 

Priključak se, napominju,  pokazao kao posebno efikasan u ranim fazama rasta. Kukuruz je dobro podneo mehanička opterećenja prilikom nicanja, ali i u fazi tri lista što je rezultiralo veoma malim gubicima useva.

Efikasnost 85 odsto i više

Takođe, zagrtanje biljaka pokazalo se kao veoma efikasan korak u borbi protiv viših korova koji su u fazi pet i šest listova.

U zavisnosti od radne brzine, širine udela i stanja zemljišta, postignuta je efikasnost od 85 odsto i više.

Kako navode iz LEMKENA, sistem pametne kamere obezbeđuje pouzdanu kontrolu u svim fazama rasta bilo da se radi o mladim biljkama ili onim u kasnijim fazama rasta jer se može postaviti i u jednoredni i dvoredni način. 

"Kada je opremljen odgovarajućim alatima, EC-Weeder je veoma efikasan, čak i u kombinaciji sa DeltaRow konceptom. Konvencionalna gazdinstva kao mogućnost imaju i kombinaciju okopavanja sa prskanjem“, naglasili su inženjeri kompanije. 

Za više informacija možete se obratiti LEMKEN predstavništvu na jedan od niže navedenih kontakata: Milan Slavković +381 69 780 345.


Tagovi

Lemken Steketee EC-Weeder Mehaničko suzbijanje korova Uzgoj kukuruza


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.