Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Corteva Agriscience
  • 05.02.2020. 13:30

Sremci verni Pioneer hibridima kukuruza

Prezentacija Pioneerovih semena kukuruza i suncokreta u Inđijskoj opštini bila je prilika da se tamošnji paori upoznaju sa svim prednostima hibrida koji su jedni od najtraženijih u našoj zemlji.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 867
  • 141
  • 0

Tradicionalno, na prezentaciji, poljoprivredni proizvođači iz opštine Inđija imali su priliku da se upoznaju sa Pioneerovim hibridima kukuruzasuncokreta. Pioneer nudi više od 20 hibrida kukuruza i suncokreta koji su od prošle godine u ponudi kompanije Corteva. Poljoprivrednicima iz opštine Inđija predstavljeni su i hibridi na koje su već navikli, ali i novi koje treba što pre uvesti u proizvodnju.

Bila je ovo prilika da se paori upoznaju sa svim prednostima hibrida koji su jedni od najtraženijih u našoj zemlji. Nema poljoprivrednika koji bar jednom nije imao ove hibride na svojim njivama a da nije postigao rekordan prinos. Inđijski paori su spremni da nove hibride uvode u setvu, ali svako od njih ima i svog favorita.

Radoslav Adamović poljoprivrednik iz Krčedina kaže da je veoma zadovoljan sa Pioneerovim hibridima kukuruza kojima je veran poslednjih desetak godina. "Najčešće sejem hibrid 9537 zbog male vlage. Eksperimentalno ubacim još po neki ali ovaj je na najvećim površinama kod mene. Na ovakvim prezentacijama imamo priliku da se upoznamo i sa novim hibridima što je dobro, a ja sam od onih poljoprivrednika koji takve hibride obavezno ubacuje u strukturu setve," kaže Adamović.

Hibridi kukuruza za svaku njivu

Pioneer hibridi su godinama unazad u samom vrhu u Sremu gde je kukuruz najznačajnija biljna vrsta. Miloš Matić regionalni direktor Corteva Agriscience za Srem i Mačvu upoznao je paore sa karakteristikama svih hibrida kako onih na koje su već navikli, tako i novih za koje postoji interesovanje. Kako je rekao Pioneer ima hibride svih FAO grupa zrenja, od najranijih iz FAO grupe 200, do FAO grupe 700.

"Pioneer nudi veliku paletu hibrida, preko 20 hibrida kukuruza i osam hibrida suncokreta. Praktično imamo hibride za sve regione, tipove zemljišta i za sve namene. Hibridi iz najranijih grupa zrenja 200 do onih kasnijih grupa 600 i 700. U ponudi su hibridi na koje su poljoprivrednici već navikli kao recimo hibrid P9911, koji je inače najprodavaniji hibrid u državi ali i hibridi Aquaamax P0412, P0216 i P0725 koji se dosta seje u Sremu pripada grupi 600 i može da se skida i u klipu i u zrnu ali da se koristi i za silažu. Da bi bili što pristupačniji nudimo i hibride koje smo cenovno prilagodili poljoprivrednicima. I ove godine je veoma široka paleta hibrida, što je dokaz da se trudimo da ponudimo ono što će poljopriverdnicima doneti maksimalan prinos, a samim tim i dobru zaradu," rekao  je Matić.

Za dobre prinose nije dovoljno samo dobro seme 

Pored predstavljanja hibrida kukuruza i suncokreta, paori u inđiji su imali priliku da se upoznaju sa rezuiltatima prinosa iz prošle godine, koji su na većini njiva bili rekordni, što je preporuka za setvu i ove godine. Posebno su zadovoljni oni koji se bave stočarskom proizvodnjom i poručuju da je u ishrani stoke Pioneer kukuruz nezamenjiv. Konstatovano je da za dobre prinose nije dovoljno samo kavlitetno seme, kakvo stiže iz Pioneera, nego je potrebna i puna agrotehnika, posebno voditi računa kod unošenja mineralnih đubriva, jer bez pune agrotehnike rezultati neće biti odgovarajući.

Na prezentaciji je rečeno da je izuzetno dobra ovogodišnja ponuda i hibrida suncokreta koji zauzima sve više obardivih površina u Sremu. Najtraženiji su hibridi u LE varijanti koji se mogu prskati i posle nicanja LE25 i LE99. Miloš Matić je savetovao proizvođače da probaju nove hibride. Ove sezone prodaja semena je počela ranije nego obično, još u decembru prošle godine. Semena kukuruza i suncokreta već se nalaze u prodaji u svim apotekama, kako bi paori na vreme nabavili željeni hibrid.


Foto prilog


Tagovi

Corteva Agriscience Prezentacija Pioneer Miloš Matić Radoslav Adamović Hibridi suncokreta Hibridi kukuruza


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u