Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan Polja Syngetne u Bačkom Gradištu
  • 07.06.2017. 12:00

Sorte i hibridi Syngente pokazali potencijal

Predstavljen aktuelan sortiment i najavljeni novi herbicidi u kukuruzu. Od jeseni i hibridni stočni ječam. Kvalitet presudan za proširenje tržišnog udela.

Foto: Đorđe Simović
  • 1.547
  • 89
  • 0

"Syngenta agro" d.o.o. sa domaćinom ZZ "Agropolje" uspešno je organizovala tradicionalni Dan polja u Bačkom Gradištu. Vesna Cer, regionalni menadžer prodaje za zapadnu i južnu Bačku i centralni i severni Banat u kompaniji "Syngenta agro" veoma je zadovoljna održanom manifestacijom:

"Imali smo odličan odaziv poljoprivrednika iz Bačke i srednjeg i severnog Banata. Bilo je prisutno više od 800 proizvođača. Oni su mogli da vide naš kompletan asortiman u ratarstvu: seme, i hibride i sorte; i primenu pesticida u svim ratarskim kulturama, šećernoj repi, uljanoj repici, ječmu, pšenici, suncokretu i kukuruzu. To je naša uobičajena paleta, ali imamo i puno novosti za sledeću sezonu".

Hibridni ječam - novitet u Syngenti

Nova sezona će u "Syngenti" početi u septembru, jer će po prvi put srpskom tržištu ponuditi hibridni ječam po Hyvido tehnologiji.

"Mi, naravno, za prvu godinu nećemo imati dovoljno semena da bi podmirili sve zahteve poljoprivrednika. Potrudićemo se da svi zainteresovani proizvođaći dobiju seme za nekoliko hektara. Da isprobaju hibridni ječam u našim proizvodnim uslovima. Hibridni stočni ječam je izuzetno tolerantan na bolesti. Norma semena po hektaru je mnogo manja u osnosu na sortu - maksimalno 110 kilograma. Taj ječam je u svim okolnim zemljama našao svoje mesto i polako preuzima primat. Reč je, dakle, o ječmu koji će dati bolji prinos uz nešto veća ulaganja. Danas sam primetila, ovde na Danu polja, da su za njega naročito zainteresovani stočari koji se bave i ratarskom proizvodnjom. Cenovno, povećan prinos će pokriti svako povećano ulaganje", objašnjava Vesna Cer.

Ječam

Pšenica, kukuruz, suncokret

U "Syngetni" za novu sezonu najavljuju i jednu novu ekstra kvalitetnu pšenicu - Falado kao i nove hibride kukuruza i suncokreta. Vesna Cer kaže da će tržištu ponuditi nove herbicide u kukuruzu:

"Proizvođačima će biti dostupni Milagro, Milagro plus i Camix. Ovim bi se proširila paleta herbicida za subijanje širokolisnih korova kao i rizomskog sirka. Sa herbicidima Milagro, Milagro plus ćemo uz nikosulfuron ponuditi proširenje palete delovanja sa našim Banvelom. Gotova formulacija će biti cenovno znatno pristupačnija po hektaru. Mislim da će posebno proizvođači povrća biti izuzetno zadovoljni, jer moraju da paze na rezidue pesticida. Ove godine smo u pšenici smo imali novi fungicid Cherokee i još mnoštvo noviteta".

Sagovornica kaže da će o novitetima poljoprivrednici pravovremeno biti obavešteni na mnoštvu predavanja koje će "Syngenta agro" upriličiti tokom jeseni i zime. Najavljuje za naredni period i dane polja u crnom luku, krompiru i jabukama.

Pšenica Ingenio

Kvalitet presudan za opstanak na tržištu

Neminovno pitanje za Vesnu Cer svakako je i tržišna pozicija "Syngente" na tržištu i delenje "kolača" sa mnoštvom kompanije koje posluju u našoj zemlji.

"Opstajemo zahvaljujući kvalitetu. A proizvođači su prepoznali kvalitet. Kako suncokreta s kojim smo prvo ušli na tržište i s kojim držimo primat u našoj zemlji, posebno na teritoriji koju pokrivam sa mlađom ekipom. Potom smo tržištu ponudili kukuruz, šećernu repu, uljanu repicu, pšenicu - naš Ingenio. To je pšenica koja ima svoje stalne kupce", zaključuje Cer.

Foto: Đorđe Simović


Tagovi

Syngenta Vesna Cer Sorte Hibridi Pesticidi Dan Polja Bačko Gradište Agropolje


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."


Partner

Syngenta Agro d.o.o

Omladinskih brigada 88b, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: +381(0) 11 3129982, e-mail: agro.email-srbija@syngenta.com web: https://www.syngenta.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.