Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Direkcija za robne rezerve
  • 17.11.2020. 10:00

Robne rezerve kupuju merkantilni kukuruz po ceni od 22 dinara

Kupovina merkantilnog kukuruza obaviće se i od pravnih lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva, i nalaze se u aktivnom statusu.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 1.234
  • 265
  • 0

Republička direkcija za robne rezerve izvršiće kupovinu do 23.181.818 kg merkantilnog kukuruza rod 2020. godine, domaćeg porekla, po ceni od 22,00 din/kg (u cenu uračunat PDV), uskladišteno u silosu ovlašćenog skladištara Direkcije.

Kupovina merkantilnog kukuruza obaviće se i od pravnih lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva ("Sl. glasnik RS", br. 17/2013, 102/2015, 6/2016, 46/2017 i 44/18-dr.zakon), i nalaze se u aktivnom statusu.

Maksimalna količina merkantilnog kukuruza koja se otkupljuje od pravnih lica je 1.000 tona.  Svi ostali uslovi iz Obaveštenja koji je objavljen pre mesec dana, ostaju nepromenjeni.

Robne rezerve kupuju merkantilni kukuruz za 19,5 dinara

U ranijem obaveštenju se između ostalog navodi, da merkantilni kukuruz mora biti, domaćeg porekla, prirodno ili veštački suv, u zrnu, zdrav i zreo, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražen biljnim bolestima i štetočinama, u svemu prema srpskom standardu SRPS.E.B3.516 i SRPS.E.B3.516/1, do 14 odsto vlage, do osam odsto lomljenih zrna, do dva odsto defektnih zrna, do dva odsto nagorelih zrna, strane primese maksimum jedan odsto, od toga 0,5 anorganskih.

Lom se utvrđuje pomoću sita sa okruglim otvorima prečnika od pet milimetara.


Tagovi

Merkantilni kukuruz Republička direkcija za robne rezerve Pravna lica Kupovina kukuruza Sillosi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić