Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DEKALB Srbija
  • 28.01.2016. 13:30

Rezultati ogleda kukuruza i preporuke za sezonu 2016

DEKALB donosi rezultate ogleda kukuruza po regionima!

Foto: bigstockphotos.com
  • 2.128
  • 97
  • 0

S obzirom da proizvodni uslovi postaju iz godine u godinu zahtevniji, proizvodnja kukuruza se suočava sa sve više izazova. Upravo zbog toga DEKALB teži da ponudi najbolje hibride koji će vam pomoći da postanete još uspešniji u svom poslu.

Brend DEKALB postao je sinonim u svetu za rekordne prinose i brzo otpuštanje vlage. Visok kvalitet semena postiže se zahvaljujući vrhunskim doradnim centrima kojih u Evropi ima 6 u vlasništvu kompanije.

U prilogu ispod članka pronađite .pdf dokument sa kompletnim rezultatima ogleda hibrida kukuruza i područja na kojima su ogledi rađeni. Takođe pogledajte video zadovoljnih korisnika i njihove preporuke.

Ogledna polja DEKALB hibrida

Kao svetski lider u oblasti poljoprivrede neprestano ulažu u istraživanje i razvoj, tako da ulaganja na dnevnom nivou iznose 4 miliona dolara.

"U godini za nama, punoj izazova pokazali smo da se kukuruz može uspešno proizvoditi i u teškim uslovima. Hvala svim izvođačima ogleda što su izdvojili vreme i sarađivali sa nama tokom protekle godine.

Cilj je još jednom opravdan i naši saradnici su ostvarili sjajne rezultate, izdvajamo par njih", kažu nam iz DEKALB-a.

Grafikon 1: Rezultati ogleda DKC hibrida, gazdinstvo Radoslav Stankov Silbaš, Južna Bačka

Na osnovu rezultata iz priloženog grafikona, možemo zaključiti da su na teritoriji južne Bačke izuzetno visoke prinose (kg/ha) pokazali DKC hibridi DKC5031, DKC5830, DKC5632, DKC6101, DKC4717.

Grafikon 2: Rezultati ogleda DKC hibrida, gazdinstvo Ivan Ivanković Subotica, Severna Bačka

Dok na teritoriji severne Bačke po prinosima suvereno vlada DKC5007, a za njim slede DKC5031, DKC5222, DKC3623. I ovde u odnosu na konkurentske DEKALB hibridi su pokazali znatno veće prinose (kg/ha).

Grafikon 3: Rezultati ogleda DKC hibrida, makroogled Poljoprivredne stručne službe Ruma

Dekalb - ogled Ruma

Ovoga puta u Sremu je rađen makroogled Poljoprivredne stručne službe sa DKC hibridima i najboljim konkurentskim hibiridma iz iste FAO grupe, gde je po prinosima ubedljivo najbolji bio DKC5632, a slede DKC5031 i DKC5830.

"Svake godine postavimo veliki broj različitih tipova ogleda kojima obuhvatimo sve proizvodne uslove i tehnologije. Na ovaj način omogućavamo da sagledate kako se pojedini hibridi ponašaju u različitim proizvodnim uslovima. Predlažemo da izbor hibrida za narednu godinu napravite na osnovu analize rezultata većeg broja lokacija u okviru vaših regiona", zaključuju iz DEKALB-a.

Svi rezultati ogleda dobijeni su u suvom ratarenju. U DEFACT ogledima upoređivani su DKC hibridi sa najboljim konkurentskim hibirdima iz iste FAO grupe. Rezultate ogleda koji su vršeni na različitim lokacijama možete prelistati u dokumentu ispod teksta ili pregledati na web stranici www.dekalb.co.rs.

Foto: bigstockphotos.com;igor stevanovic


Dokumenti


Tagovi

DEKALB Srbija Hibridi kukuruza Rezultati ogleda Suvo ratarenje Analiza rezultata Kvalitet semena Izvođači ogleda Radoslav Stankov Ivan Ivanković Sava Krstanović


Partner

DEKALB Srbija

Bulevar Vojvode Stepe 84, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 66 100 68, e-mail: info.rs@monsanto.com web: http://www.dekalb.co.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.