Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pioneer Hi-Bred SRB
  • 15.04.2016. 16:00

Pioneer predstavio hibride za budućnost

Mnogi poljoprivrednici poput Bore Slepčevića iz Buđanovaca isključivo seju Pioneerove hibride kukuruza.

  • 680
  • 264
  • 0

Više od 150 oglednih parcela u Sremu biće zasejano hibridima kukuruza kompanije Pioneer. Poljoprivrednici se, kažu, za ove hibride odlučuju zbog dobrog prinosa i kvalitetnog zrna.

Sada je pravo vreme za setvu kukurza. Najvažnije je, pored dobro pripremljene njive, obezbediti i odgovarajući hibrid. Mnogi poljoprivrednici poput Bore Slepčevića iz Buđanovaca isključivo seju Pioneerove hibride kukuruza. "Za mene nema boljih hibrida. Poslednjih godina isključivo se na mojim njivama nalaze njihovi hibridi pa sam rešio da i ove godine ponovo imam dobar prinos pošto se bavim stočarstvom. Mogu da kažem da su i rani i srednje rani hibridi dosta dobri. Ovde na oglednoj parceli ima i njih, ali i kasnih hibrida. Tako i treba u ogledima", kaže Slepčević.

Kvalitet zrna i dobar prinos odlike hibrida kukuruza Pioneer

Bora Slepčević
Bora Slepčević

Sremski poljoprivrednici su se proteklih godina uverili u kvalitet zrna i dobar prinos koji postižu koristeći Pioneerove hibride kukuruza. Ogledna polja se postavljaju pored prometnih saobraćajnica, kako bi se paori uverili u sve prednosti i kako bi se lakše mogao pratiti celokupan vegetativni period. Ogledna polja su se pokazala kao veoma dobar potez i broj zainteresovanih poljoprivrednika za oglede kukuruza je iz godine u godinu sve veći, kaže Moma Delić iz kompanije Pioneer. "Interesovanje sremaca za oglede iz godine u godinu raste. Kako se povećava njihova zainteresovanost za oglede, tako raste i potreba za svim našim hibridima. Teško je izdvojiti onaj koji je najtraženiji. Sremci su prepoznali sve prednosti naših hibrida i sada je lako", kaže Moma Delić koji je zadužen za region Srema.

Hibridi za sve uslove

Momo Delić
Moma Delić

Tokom zimskog perioda poljoprivrednicima su predstavljeni svi hibridi kukuruza ove kompanije. "Veliko interesovanje je za novi hibrid iz rane grupe zrenja P9241 koji spada u AQUAmax hibride. Poseduje visok genetski potencijal za prinos, višlje stablo i niži položaj klipa. Može se sejati kako u redovnim rokovima setve, tako i u uslovima presejavanja i kasne setve. Oni koji se bave stočarstvom mogu da koriste vrhunske hibride za spremanje silaže, P0725 i P0837, a od ove godine i najnoviji hibrid P1535 koji će ubrzo zauzeti lidersku poziciju na tržištu silažnih kukuruza u našoj zemlji. Pored ove najnovije generacije tu su i hibridi koji su svoju vrednost pokazali u svim uslovima proizvodnje kao što su PR37N01, PR36V74, PR35F38 i PR33T56 ", objašnjava Delić.

Ogled u Buđanovcima na njivi Bore Slepčevića samo je jedan od 150 koliko će ove godine biti u regionu Srema. Na oglednim poljima podjednako su zastupljeni rani, srednje rani i kasni hibridi kukurza. Naravno poljoprivrednici dobiju i tačnu preporuku koje hibride koristiti u setvi, a u zavisnosti od terena i strukture zemljišta na kojem se ogled i postavlja.

Za više informacija o hibridima, kontaktirajte kompaniju Pioneer Hi-Bred Srb!


Tagovi

Hibridi kukuruza Pioneer Setva kukuruza Buđanovci Srem Ogledna polja Mehanizacija Zemljište Moma Delić P9241 AQUAmax P0725 P0837 P1535 PR37N01 PR36V74 PR35F38 PR33T56


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine očekuje se da se veliki broj poljoprivrednika opredeli za soju. Stručnjak sa NS Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Vuk Đorđević ističe da je bio najtopliji februar od kako se vrše merenja, što je značajan faktor za sva predviđa... Više [+]