Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zasijane površine
  • 22.01.2020. 08:00

Opština Prnjavor: Prijavite se za podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice

Provjerite tko ima pravo na podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice u 2020. godini i do kada je rok za prijavu.

Foto: Pixabay/zhivko
  • 336
  • 26
  • 0

Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava poljoprivredne proizvođače (fizička i pravna lica) sa područja opštine Prnjavor da su u toku aktivnosti na prijemu zahtjeva za prijavu sjetvenih površina zasijanih merkantilnom pšenicom u jesenjoj sjetvi 2019. godine.

Pravo na podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice u 2020. godini ostvaruju registrovani poljoprivredni proizvođači koji ispunjavaju sljedeće uslove:

  • da su zasijali minimalno 1,5 ha merkantilne pšenice na poljoprivrednom zemljištu prijavljenom u RPG kao način korišćenja u 2020. godini,
  • da su u proizvodnom ciklusu primijenili preporučene sjetvene normative od minimalno 170 kg sjemenske pšenice po hektaru.

Kako je objavljeno na službenim stranicama ove opštine, kao dokaz o primjeni preporučenih količina deklarisanog sjemena pšenice poljoprivredni proizvođači uz zahtjev za podsticaj moraju priložiti račune o nabavci istog: maloprodajni fiskalni račun uz potpisanu i ovjerenu fakturu koja glasi na ime podnosioca zahtjeva za podsticaj, ili potpisanu i ovjerenu veleprodajnu fakturu na ime podnosioca zahtjeva (pravna lica).

Gdje popuniti obrasce i koji je rok za prijavu?

Podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice utvrđuju se u skladu sa Planom korišćenja sredstava za 2020. godinu, a obrasce za prijavu površina za proizvodnju merkantilne pšenice poljoprivredni proizvođači mogu popuniti u Odjeljenju za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a na uvid je potrebno dostaviti potvrdu o registraciji poljoprivrednog gazdinstva (APIF-a), posjedovni list i karticu tekućeg/žiro računa iz banke.

Krajnji rok za prijavu zasijanih površina je 31. januar 2020. godine. Za sve dodatne informacije poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti u kancelarije odjeljenja ili putem kontakt telefona 051/660-860.


Tagovi

Opština Prnjavor Merkantilna pšenica Podsticaj


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.