Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 13.09.2018. 12:00

MF teleskopski utovarivač TH.8043 dostiže novu dimenziju po kapacitetu i učinku

Massey Ferguson, globalni brend kompanije AGCO (NYSE:AGCO), sa ponosom proširuje svoju paletu od pet teleskopskih utovarivača jednim novim modelom - MF TH.8043.

Foto: austrodiesel.at
  • 1.403
  • 106
  • 0

Massey Ferguson, globalni brend kompanije AGCO (NYSE: AGCO), sa ponosom proširuje svoju paletu od pet teleskopskih utovarivača jednim novim modelom - MF TH.8043.

Predstavljen na Innovagri Show (4.-6. septembra, Francuska), ovaj novi model pruža nova rešenja za najzahtevnije potrebe u rukovanju materijalom kod poljoprivrednih i industrijskih primena. 

"Ovaj dodatni model predstavlja još jedan važan korak za Massey Ferguson u ovom ključnom segmentu," rekao je Frančesko Kvaranta (Francesco Quaranta), potpredsednik sektora za prodaju i marketing, Massey Ferguson za Evropu i Bliski istok (EME). "Uvođenje novog MF TH.8043 je deo našeg kontinuiranog fokusa da našim kupcima i poslovnim partnerima pružimo nekomplikovanu i dragocenu punu liniju proizvoda i usluga. Ova nova mašina je rezultat intenzivne analize kupaca koji žele nešto više od svoje mašine. Novi MF TH.8043 pruža superioran učinak za najzahtevnija mešovita, ratarska i mlekarska gazdinstva kao i za preduzimače koji traže mašine većeg kapaciteta koje odgovaraju njihovim potrebama. Morate da probate da biste verovali," dodao je Kvaranta.

MF TH.8043 najvažnije karakteristike

  • Nova dimenzija u pogledu radnog kapaciteta sa maksimalnom visinom dizanja od 7,5 m i maksimalnom silom dizanja od 4,3 tone; 
  • Nova 3500 L kašika -  najveći kapacitet dostupan na tržištu;
  • Potpuno nova konstrukcija strele pruža bolje radne uglove i kapacitete. Novo automatsko upravljanje vešanjem strele;
  • Hidraulični sistem visokih performansi za detekciju opterećenja usled optimizovane konstrukcije daje protok do 190 l/min za sve funkcije;
  • Hidrostatički prenosnik, sa intuitivnim sistemom za lakše rukovanje, pruža izuzetnu tačnost i odličan komfor tokom vožnje;
  • Beskompromisna snaga zahvaljući motoru od 3,4 litara sa 130 KS;
  • Jedinstven dizajn kabine pruža najbolju vidljivost i najbolji komfor u klasi koji vozaču daje pogled od 360 ° i smanjeni nivo buke.
Morate da probate, da biste verovali

Kompaktna veličina - veliki učinak 

Novi MF TH.8043 poseduje veću visinu dizanja od 7,5 metara, dok je maksimalna sila dizanja sada 4300 kg (13% više u poređenju sa MF TH.7038).

Sila dizanja u najčešćim uslovima punjenja prikolice (visina dizanja od 4 metara i izvlačenje strele od 2 metara) sada je izvanrednih 4300kg. Ovo značajno povećanje od preko 700 kg u poređenju sa MF TH.7038 znači novi nivo produktivnosti. Kapacitet pri maksimalno izvučenoj streli takođe je povećan do 1600 kg.  MF TH.8043 je stoga u stanju da diže težak materijal čak i kada je uređaj udaljen od mašine.

Odeljenje za istraživanje i razvoj je uložilo je obiman inženjerski rad kako bi osposobili ovu novu mašinu da postigne veći radni kapacitet, a da pri tom zadrži kompaktne dimenzije svog malog brata, modela MF TH.7038.

Ukupna dužina ostaje ispod 5 metara a ukupna širina ne premašuje 2,36 metara (gume 460/70 R24).  Sve to, u sprezi sa nepromenjenim međuosovinskim rastojanjem od 2870 mm, zajedno daje agilnost, stabilnost i superioran radni učinak.

"Naši inženjeri su pažljivo izvršili optimizaciju ključnih komponenti našeg prethodnog top modela, kao što su strela, hidraulični sistem i prenosnik, kako bi se pružio veći učinak uz veličinu koja obezbeđuje agilnost i stabilnost," rekao je Dejmijen Deglar (Damien Deglaire), rukovodilac marketing proizvodnog programa Massey Ferguson EME.

Nova instalacija strele - dizajn Z-oblika

Strela, ključna komponenta mašine, nije samo 50 cm duža kako bi osigurala veću visinu dizanja, već profitira i od potpuno novog dizajna nosača. Inovativni dizajn Z-oblika obezbeđuje beskompromisnu kombinaciju povećanog radnog učinka i kompletnu integraciju sistema. 

Ovaj novi nosač Z-oblika osigurava veće radne uglove sa povećanjem od 13° kod ugla istresanja (ukupno 49°) i povećanjem od 17° za ukupan opseg kretanja nosača (159°). S obzirom da je potpuno integrisan, ovaj novi sistem ne utiče na radni učinak ili vidljivost (na primer, nema ometanja kod utovara bala). Istovremeno povećava trajnost.  

Nosač Z-oblika osigurava veće radne uglove

Optimizovan hidraulični sistem visokih performansi

Hidraulični sistem za detekciju opterećenja daje izvanrednih 190 l/min ukupnog protoka za sve funkcije mašine, dostižući tako nenadmašan nivo produktivnosti i efikasnosti uz smanjenu potrošnju goriva. Podizni cilindar profitira od većeg prečnika (160 mm) i poboljšanog postavljanja hidrauličnog voda kako bi se još više pojačala sila dizanja i smanjilo vreme ciklusa.     

Novi MF TH.8043 poseduje BCS - Boom Control System - kao deo serijske opreme. To omogućava operateru da precizno podesi protok namenjen streli kako bi se podesila njena reaktivnost kada je potrebna maksimalna preciznost. Istovremeno, Cushion Retract obezbeđuje ravnomeran rad time što usporava kretanje strele kada dostigne poslednjih nekoliko centimetara pri uvlačenju ili kod maksimuma punjenja i istresanja nosača.  

Prednji pomoćni utikači sa brzim povezivanjem su deo serijske opreme, a moguće je određivanje 4. i 5. funkcije kao opcije preko integrisanog električnog priključka. 

Motor visokih performansi sa minimalnim održavanjem

MF TH.8043 pokreće motor visokih performansi zapremine 3,4 litara, sa četiri cilindra i 130 KS koji koristi jednostavnu tehnologiju kako bi zadovoljio najnovije propise o emisiji gasova. Ne postoji potreba za turbo punjačem sa varijabilnom geometrijom ili filterom čestica čađi (DPF), sistem za regulaciju emisije radi bez održavanja i u svakom trenutku radi punom snagom.

Za poljoprivrednike koji rade u prašnjavim uslovima, deo serijske opreme je inverter ventilatora koji održava ulaze za vazduh čistim, brine za hlađenje motora i da isti radi maksimalno efikasno. To se može podesiti da radi automatski, zavisno od temperature vazduha ili se može podesiti da radi u unapred podešenim vremenskim intervalima.

ECO režim poboljšava ekonomičnost tako što upravlja protokom ulja i brojem obrtaja motora kako bi se smanjila potrošnja goriva.

Miran, komforan i efikasan prenos 

Hidrostatički prenosnik (2 mehanička opsega/2 hidrostatička opsega) pruža jedinstvenu kombinaciju tačnosti, komfora i efikasnosti.

SCS - Speed Control System - omogućava vozačima da podese brzinu kretanja nezavisno od broja obrtaja motora. Na taj način se obezbeđuje optimalan učinak i efikasnost prilikom korišćenja oruđa koja zahtevaju visok protok, ali sporu i konstantnu brzinu kretanja. Istovremeno, AutoShift brine o automatskom prebacivanju hidrostatičkih opsega brzine u niži stepen kada se povećava napor, obezbeđujući veći komfor i efikasnost.    

Izuzetno precizno i udobno kada je potrebna posebna preciznost, komponente hidrostatičkog prenosa su obnovljene kako bi se pružila veća vučna snaga. Ona sada iznosi 7.400 kg (700 kg više) što vozaču omogućava da prevozi veći teret i time veću produktivnost. 

MF TH.8043 - stabilan i dugovečan 

MF TH.8043 i njegovo međuosovinsko rastojanje od 2,87 m predstavlja referentnu tačku u pogledu stabilnosti i trakcije u ovom segmentu, bez slabljenja manevarske sposobnosti.

Novi kontrateg pozadi težine 1280 kg (425 kg više u poređenju sa MF TH.8043) obezbeđuje nenadmašnu stabilnost. Njegov zaobljeni dizajn daje doprinos tome da mašina pruža najbolju manevarsku sposobnost u ovom segmentu, sa malim krugom okretanja od 3,71 metara. 

MF TH paleta je oduvek bila priznata zbog svoje robusne konstrukcije, uključujući tu debelu metalnu zaštitnu ploču ispod mašine koja daje maksimalnu dugovečnost. Novi MF TH.8043 nastavlja ovu tradiciju i poseduje integrisanu zaštitu ispod mašine kao deo serijske opreme. 

Komfor i vidljivost - daje jedinstven dizajn kabine

Kao i kod svih Massey Ferguson proizvoda, kod konstruisanja MF TH.8043 se mislilo na vozača. Kabina pruža najbolju vidljivost u klasi zahvaljujući asimetričnom zadnjem stubu i niskoprofilnom poklopcu motora instrument table. To daje izvanrednu vidljivost od 360° sa sedišta vozača

Veliki otvor vrata obezbeđuje lak pristup do čistog i ergonomičnog okruženja operatera, uključujući multifunkcionalnu instrument tablu koja vozaču omogućava da precizno i lako podesi funkcije mašine.

Intuitivan rad strele je osiguran preko multifunkcionalne komandne palice koja takođe pruža opciju upravljanja prenosom, menjanja kretanja napred-nazad ili ubacivanja u neutralan položaj. Smanjen je nivo buke tako da je obezbeđeno izuzetno tiho radno okruženje koje pruža veći komfor tokom najdužih radnih dana. 

Unutar kabine je na raspolaganju široka paleta opcija koje dodatno doprinose komforu vozača. U to spadaju jednostavan i vrlo efikasan mehanički klima uređaj kao i izuzetno udobno vazdušno sedište premium klase. 

Male stvari koje čine razliku 

Ponekad mali detalji mogu da znače veliku razliku kada se mašina koristi svakodnevno. Pametni sistemi i automatizacije Massey Fergusona čine radni rad vozača jednostavnijim i lakšim. 

Automatska ručna kočnica pruža dodatnu bezbednost. Ručna kočnica se automatski uključuje pri niskom broju obrtaja motora i kada se mašina nalazi u praznom hodu ili je isključena.     

Automatska suspenzija strele bez prekida pruža izuzetan komfor vozaču zahvaljujući aktiviranju automatske suspenzije strele na osnovu brzine kretanja.

Opcioni LED paket, koji uključuje radna svetla, putna svetla i signalno svetlo, daje odličnu vidljivost u tamnim uslovima, a istovremeno smanjuje potrošnju goriva zahvaljujući tehnologiji matrix LED. Ova tehnologija takođe uključuje indikatore kliznog efekta, inspirisano najnovijom automobilskom tehnologijom koja je dostupna na tržištu.  

Fleksibilnost je ključ 

Novi MF TH.8043 je vrlo fleksibilan kako bi odgovorio poljoprivrednim potrebama. Širok izbor opcija omogućava kupcu da kreira mašinu koja savršeno odgovara njegovim potrebama     

Na raspolaganju je širok asortiman oruđa, uključujući potpuno novu kašiku za lake materijale velikog kapaciteta od 3.500 litara. - najveća kašika dostupna danas za teleskopski utovarivač. Time se povećava produktivnost do 20% u poređenju sa prethodnim ekvivalentom.   

Korišćenjem opcionog brzospojnog nosačkog sistema na hidraulični pogon, ova oruđa se mogu lako priključivati i skidati iz kabine.  Opremljen nizom spojnica, MF TH.8043 sa lakoćom vuče prikolice koristeći fiksnu, podesivu ili automatsku viljušku kao i opciju pick-up kuke.

Široka i sveobuhvatna paleta 

Puna serija MF TH teleskopskih utovarivača sada nudi šest modela - od najkompaktnije mašine do najvećeg kapaciteta - kako bi se zadovoljio širok spektar potreba.     
Tabela 1: Modeli i karakteristike teleskopskog utovarivača MF TH serije

Novi model
KS
Visina dizanja
Sila dizanja
Protok ulja
MF TH.6030
100
6,00m
3000kg
100L/min
MF TH.7030
100
6,75m
3000kg
100L/min
MF TH.6534
130
6,50m
3400kg
190L/min
MF TH.7035
100
7,00m
3500kg
100L/min
MF TH.7038
130
7,00m
3800kg
190L/min
MF TH.8043
130
7,50m
4300kg
190L/min

Za više informacija o ovom i svim ostalim modelima, obratite se kompaniji Austro Diesel, na jedan od dole navedenih kontakata! 


Tagovi

Massey ferguson Austro Diesel AGCO Innovagra Show MF TH.8043 Teleskopski utovarivač


Partner