Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 23.10.2019. 12:00

MF predstavlja nove prednje kosilice i prevrtače na sajmu Agritechnica 2019

Massey Ferguson, globalni brend kompanije AGCO (NYSE:AGCO), proširuje svoju ponudu opreme za žetvu krmnog bilja i mašina za seno novim prednjim kosilicama kao i širim, nošenim ili vučenim prevrtačima.

Foto: Austro Diesel/Facebook
  • 569
  • 72
  • 0

Massey Ferguson, globalni brend kompanije AGCO (NYSE:AGCO), proširuje svoju ponudu opreme za žetvu krmnog bilja i mašina za seno novim prednjim kosilicama kao i širim, nošenim ili vučenim prevrtačima.

Nove mašine poboljšavaju asortiman koji je veoma popularan kod kupaca i distributera. "U okviru naše "full-line" strategije, Massey Ferguson nastavlja da ulaže u svoju ponudu proizvoda. Ove nove kosilice i prevrtači su bitan sastavni deo pristupa i našim kupcima nude nova rešenja kako bi zadovoljili svoje rastuće potrebe", kaže Frančesko Kvaranta (Francesco Quaranta), potpredsednik sektora za prodaju i marketing Massey Ferguson EME.

"Naš sveobuhvatan asortiman visokokvalitetnih i produktivnih mašina omogućava kupcima da nabavljaju proverene uređaje sve na jednom mestu kod svog Massey Ferguson distributera, za koga znaju da im pruža odličnu podršku i servis", dodao je. Zahvaljujući matičnoj kompaniji AGCO, Massey Ferguson je u stanju da koristi globalno iskustvo u oblasti dizajna i inženjeringa. Ovo tehničko znanje kupcima omogućava da profitiraju od novih mašina koje kombinuju pragmatične inovacije sa postojećim i dokazanim funkcijama.

Novi proizvodi Massey Fergusona za žetvu krmnog bilja:

  1. Serija kosilica MF DM FQ nudi nove prednje kosilice širine 3,12 m i 3,62 m sa novom vučenomTurboLift suspenzijom i opcijom kondicioniranja valjcima ili zupcima.
  2. Novi modeli u seriji prevrtača sena MF TD X, sa priključivanjem u 3 tačke ili sa transportnim postoljem radne širine 7,7 m, 10,2 m i 12,50 m. Gradeći na poznatom Lotus dizajnu, oni pružaju brz, ekonomičan i pažljiv rad.
  3. Prevrtač MF TD 1110 DN sa deset rotora i radnim zahvatom od 10,7 m sada predvodi paletu modela u tri tačke.

MF DM FQ je korak ispred

Nove prednje kosilice MF DM FQ od Massey Fergusona su opremljene novim ležištima sa šest ili sedam diskova. Postavljeni su primenom novog, klatnog montažnog sistema koji uključuje dokazanu TurboLift suspenziju. Ona "vuče" mašinu ravnomerno kroz useve i obezbeđuje optimalno prilagođavanje zemljištu.

Na raspolaganju je izbor između šest modela koji nude radne zahvate od 3,12 m sa šest diskova ili 3,62 m sa sedam diskova. Svi modeli mogu biti isporučeni sa ili bez kondicionera sa valjcima ili zupcima, tako da kupac može da izabere najbolji sistem za njegove useve i uslove.

Svi su postavljeni direktno uz prednji podizni mehanizam, bez A-rama. Tako mašina ostaje blizu traktora, što povećava stabilnost. Novi klatni sistem vodi reznu letvu kroz novo vešanje koje je povezano na prednju stranu rama. Time se kosilica efektivno vodi kao vučena mašina i a ne "gura" se kroz useve kao kod tradicionalnih konstrukcija.

Suspenzija je povezana na središnji zglob koji omogućava nenadmašno 3-dimenzionalno vešanje od dokazanog TurboLift hidropneumatskog prigušenja. Tako rezna letva može da klizi direktno iznad tla i tesno prati konture tla, od -6° uzbrdo do +15° nizbrdo.

Ovaj napredni sistem omogućava vozaču da precizno podesi pritisak na zemljište kako bi kosilica mogla optimalno da klizi iznad tla i strogo prati konture, štiti busen i poboljša kvalitet krmnog bilja. U cilju nivelisanja za rad na padinama, klatni sistem omogućava kretanje od +/- 13° od strane u stranu. Opcioni hidraulični uređaj za bočno pomeranje omogućava kretanje do 20 cm za obilaženje prepreka.

Svi modeli su opremljeni novom reznom letvom. Dva diska prečnika 62 cm, najširi na tržištu, poseduju dva noža i stvaraju veoma velike periferne brzine za najčistiji rez. Zamena noževa je jednostavna zahvaljujući dokazanom alatu za brzu zamenu.

Dokazani Lotus dizajn dopunjuje paletu Massey Ferguson prevrtača

Massey Ferguson proširuje svoj program prevrtača sa tri modela serije MF TD X sa Lotus dizajnom, koji je poznat po svom velikom kapacitetu, maloj potrebnoj snazi i sposobnošću da potpomogne brzo sušenje.

Tabela 1: Pregled modela MF TD X

Model
MF TD 776 X DN
MF TD 1028 X TRC
MF TD 1310 X TRC
Radni zahvat
7,70 m
10,20 m
12,50 m
Rotori
6
8
10
Ruke sa zupcima/
rotor
6
7
7
Vešanje
3 -tačke
Transportno postolje
Potrebna snaga (KS)
75
54
90

Ključ velikog kapaciteta prevrtača sena MF TD X, koji je do 40% veći od konkurentskih proizvoda iste klase, je kombinacija transmisije mašine i krstastih zubaca koji rade savršenom brzinom. Tako se omogućava da optimalna brzina rotora bude postignuta na svega 400-450 o/min na PTO vratilu, što takođe daje značajne uštede na gorivu.

Krstasti zupci prevrtača MF TD X su fleksibilniji nego konvencionalne verzije i mogu da podignu do 50% više useva pri svakom obrtaju rotora. U isto vreme su nežni prema materijalu i zemljištu, čime se svodi na minimum oštećenje busena i rizik od prljanja krmnog bilja.

Krstasti zubac, radni ugao i kombinacija kratkih i dugih zubaca daju izvanredno okretanje, čime se dobija optimalno sušenje. Kratki zupci tokom rada imaju oko 12% sporiji hod u odnosu na duge zupce koji rade malo niže na usevima. Krmno bilje se preko definisane tačke izbacivanja uvek izbacuje u isti segment. Tako se vlažno, teže krmno bilje baca dalje od suvog. To znači da isto završava iznad suvljeg materijala što pomaže da se brže osuši.

Prevrtač sa deset rotora diže produktivnost

Massey Fergusonov novi MF TD 1110 DN, sa radnim zahvatom od 10,7 m, je novi vodeći model u asortimanu. Sa deset rotora, svaki sa po šest zubaca, pruža visoku produktivnost uz relativno malu potrebnu snagu od 120 KS.

Baziran na aktuelnom dizajnu, koji je dosad nudio radne zahvate do 8,6 m, ovaj novi top model je opremljen novom patentiranom zakretnom kočnicom, poboljšanim hidrauličnim sistemom rubnog rastresanja i jačim nosačem oruđa.

Za više informacija o svim modelima, obratite se kompaniji Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata. 


Tagovi

Massey Fegruson Austro Diesel AGCO Kosilice Prevrtači Frančesko Kvaranta


Partner