Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 15.08.2020. 16:30

LEMKEN Rubin 12 za sve tipove zemljišta i velike dubine

Kratka tanjirača LEMKEN Rubin 12 pogodna je za obradu svih tipova zemljišta i različite dubine predsetvene obrade, u zavisnosti od snage prateće mehanizacije. Karakterišu je tri osnovne osobine pouzdanost, efikasnost i prilagodljivost.

Foto: Lemken.com
  • 1.170
  • 516
  • 0

Rale Petrović iz Novih Karlovaca, nadomak Inđije, obrađuje oko 1.500 hektara poljoprivrednog zemlljišta. Od kultura uzgaja kukuruz, šećernu repu, pšenicu i suncokret.

Pre dve godine odlučio se za kratku tanjiraču LEMKEN Rubin 12 radne širine 5 metara i prečnikom diska 736 mm. U kvalitet mašina se, kaže, uverio još ranije kada je kupio plug marke LEMKEN.

"Za tanjiraču LEMKEN Rubin 12 sam se odlučio zato što može kukuruzovište iz dva puta da pripremi za setvu, iako nije sejalica za direktnu setvu pšenice. Pored toga, u stanju je da radi na većim dubinama. Recimo, strnjišta je u stanju da dublje potanjira, a to inače radim sada trenutno. Na predusevu šećerne repe može jedno tanjiranje da ide, a sa drugim mašinama koje nisu tako teške, teretne i sa velikim diskovima ne može jedno tanjiranje. Na kukuruzovištu lepo zameša i isecka lišće, lepo bude za setvu", objašnjava Rale Petrović.

Dubina rada i do 20 cm

LEMKEN Rubin 12 tanjirača može da radi na svim tipovima zemljišta koja su ranije bila "rezervisana" isključivo za obradu kultiviranjem. Prema rečima našeg sagovornika, ona zahteva jak i dobar traktor, minimalne snage od 300 konja. Ukoliko poljoprivrednik ispuni taj uslov, za optimalno vreme će moći da pripremi zemljište na različitim dubinama rada i do 20 cm.

LEMKEN Rubin 12 kompaktna tanjirača omogućava intenzivno i homogeno mešanje tla i organske materije na dubini oko 12 cm

"Imam dva traktora jačine 300 i 330 konjskih snaga, oba mogu da je vuku. Ne bih preporučio agregatiranje slabijom mehanizacijom. Radna brzina zavisi od željene dubine predsetvene obrade zemljišta, preduseva, da li je zemljište tvrdo ili mekše. Jednom rečju, zavisi od toga šta se tanjira, a ja u principu idem od 10 do 11 kilometara na čas i obrađujem srednje laku zemlju. U stanju sam da strnjišta uradim bez oranja, da bacim đubrivo, jednom da potanjiram malo dublje i još jednom da pređem sa podrivačem. Nakon toga zemljište je spremno za setvu različitih kultura", kaže Petrović i dodaje da tanjirača može da ide duboko iako se obrađuje tvrdo zemljište, samo je pitanje da li traktor može da je vuče.

Plavi rubin za efikasnu obradu zemljišta!

Hidraulični podešivač dubine s integrisanim zaslonom omogućava da se kontinuirano kontroliše dubina iz kabine traktora.

Nijedna ne može da se meri sa Rubinom 12

LEMKEN Rubin 12 kompaktna tanjirača omogućava intenzivno i homogeno mešanje tla i organske materije na dubini oko 12 cm. Uz svaki disk su postavljeni i čistači, tako da ne dolazi do nakupljanja i lepljenja zemlje i biljnih ostataka na površini diska. Diskovi omogućuju intenzivno mešanje, usitnjavanje grudvi i ravnomernu distribuciju zemljišta.

"Veoma smo zadovoljni ovom mašinom. Sa njom tanjiramo strnjišta za podrivanje, tanjiramo za pšenicu. Imamo mi i druge tanjirače u svom posedu, ali nije to to. Nijedna ne može da se meri sa Rubinom 12, koji odmah ide dublje, ima velik, jak i težak pakomat, koji sve to usitni i sabije. Otkako smo je kupili, radi bez greške. Pre nego što smo je kupili dvoumili smo se između tog modela i Rubin 9, ali LEMKEN Rubin 12 je u potpunosti odgovorio našim potrebama", kaže Rale Petrović.

On potvrđuje da različiti valjci, koji se montiraju iza dva reda simetrično postavljenih diskova, optimalno usitnjavaju grudve, rekonsoliduju i nivelišu zemljište, istovremeno obezbeđujući preciznu kontrolu dubine na različitim zemljištima i radnim uslovima.

U videu ispod pogledajte Rubin 12 u radu:

Za više informacija o ovom i ostalim modelima priključnih mašina kompanije LEMKEN, obratite se na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Rubin 12 Kratka tanjirača Obrada zemljišta


Autorka

Zorana Ljubojev

Više [+]

Diplomirana novinarka. Sarađivala kao novinarka, dopisnica i reporterka za nekoliko različitih medija. Najviše voli teme o životu, radu i problemima, "običnog" čoveka.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!