Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 20.09.2021. 14:00

LEMKEN na Poljoprivrednom sajmu - plugovi u fokusu

Od plugova koji pokrivaju raspon traktora od 100 do 350 konjskih snaga, preko trobraznog do sedmobraznog polunošenog pluga, do mehanizacije za predsetvenu pripremu poput lakog setvospremača Korund i germinator kompaktora sa šest metara radnog zahvata.

Foto: Vedran Stapić
  • 614
  • 158
  • 0

Svoju mehanizaciju na 88. međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstavlja i kompanija LEMKEN, a plugovi, kao najtraženiji njihov proizvod, i na ovom susretu poljoprivrednika su u fokusu.

"Tradicionalno, kada se spomene LEMKEN, svima je prva asocijacija plug. Oni su i sada najzanimljiviji proizvođačima, a za svaki sajam se pripremimo da ispoštujemo i stare i nove kupce i omogućimo im neku akciju i dodatni popust. Želimo da im olakšamo trgovinu", navodi regionalni menadžer prodaje LEMKEN-a za Srbiju, Severnu Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu Milan Slavković.

Moguća kupovina uz subvencije

Mašine ove kompanije mogu se kupiti i uz subvencije što, ukazuje naš sagovornik, poljoprivrednicima omogućava da implementiraju nove tehnologije u svoje gazdinstvo, a za posledicu ima i veći promet kompanije.

"Jesu poskupele zbog podizanja cene čelika kao osnovne sirovine za njihovu proizvodnju, ali i cene žitarica su otišle gore, tako da poljoprivrednicima nije velika razlika, ali svakako subvencije i podsticaji uvek pomognu da lakše obnove mehanizaciju."

Kada se spomene LEMKEN, svima je prva asocijacija plug, kaže Slavković

Korona godina je, ukazuje, smanjila promet, ali je ova to nadoknadila, te su, u proseku, poslednje dve sezone dobre i po pitanju prodaje i proizvodnje. Svakako, nadaju se da će sajam privući nove klijente.

"Inače, na ovim događajima privučemo oko 20 do 25 novih klijenata. Bar u Vojvodini dolazi do ukrupnjavanja poseda, polako se povećava broj onih koji imaju oko 100 i više hektara, pa mogu polako da prelaze na ozbiljnije mašine, tako da svake godine upoznamo neke nove i ostvarimo saradnju sa njima", dodaje Slavković.

Širok dijapazon mehanizacije

A izbor mehanizacije koju predstavljaju je veliki - od plugova koji pokrivaju raspon traktora od 100 do 350 konjskih snaga, preko trobraznog do sedmobraznog polunošenog pluga, do mehanizacije za predsetvenu pripremu poput lakog setvospremača Korund i germinator kompaktora sa šest metara radnog zahvata.

Plugovi za traktore od 100 do 350 KS

"Doneli smo i nešto od mašina koje se koriste u okviru redukovane ili konzervacijske obrade zemljišta. Tu imamo jedan Kristal, zahvata tri metra, koji radi na dubini do 20 cm. Zatim, njegov stariji brat LEMKEN Karat, takođe gruber namenjen za obradu do nekih 30 cm. Želimo da prikažemo ljudima da Karat može da bude opremljen sa dva seta radnih organa - jedan radi plitku obradu, dok drugi ide do dubine od 15 do 30 cm", objašnjava Slavković.

LEMKEN Rubin 10 - jedna od najboljih tanjirača za ravnanje i mešanje zemljišta

Svoje mesto na sajmu našao je i Rubin 10, koji je predstavljen tržištu prošle godine, a reč je o jedinstvenom rešenju kada su u pitanju kratke tanjirače. Ima simetričan raspored diskova - u prvom redu su levi i desni, dok su u drugom desni i levi diskovi. Svaki disk ima svoj nosač, što omogućava rad i sa izuzetno velikom masom, bez gušenja.


Foto prilog


Tagovi

Lemken 88. međunarodni poljoprivredni sajam Milan Slavković


Autorka

Andrijana Glišić

Više [+]

Strast prema saznavanju odvela ju je u novinarstvo, ljubav prema novim tehnologijama u digitalne medije, a u agrarne nauke ušla je sasvim spontano. Smatra da je poljoprivreda u korenima svakog čoveka na planeti.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com