Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Laverda kombajn
  • 05.06.2017. 08:00

Laverda kombajn M400 - okretan, pouzdan i moderan!

Laverda je postala sinonim za kombajne koji su jedni od retkih sa mogućnošću rada na padinama i teško pristupačnim terenima. Serija M400 nudi odlične performanse, preciznost i prilagodljivost svim uslovima!

Foto: laverdaworld.com
  • 3.245
  • 318
  • 0

Laverda kombajni nastali su kao brend u radionici Pijetra Laverde (Pietra Laverde) 1873. godine u mestu San Đorđo di Perlena (San Giorgio di Perlena) u Italiji. Godine 1956. Laverda je konstruisala prvi italijanski samohodni kombajn - model M 60, s kojim se probijaju na domaće i strano tržište.

U saradnji s Fiat grupacijom, Laverda je postala sinonim za kombajne koji su jedni od retkih sa mogućnošću rada na padinama i teško pristupačnim terenima. Sadašnje sedište kompanije nalazi se u mestu Bregance (Breganze) u Italiji, a osim kombajna, Laverda se specijalizovala i u proizvodnji ostale poljoprivredne opreme. Od 2011. godine Laverda je deo AGCO korporacije.

Preciznost i prilagodljivost kombajna

U svojoj ponudi imaju i kombajne serije M400 koji nude odlične performanse. Adapter kombajna M400 serije obezbeđuje žetvu svih vrsta useva putem inovacije sistema za pokretanje remena radi većih mogućnosti vršidbe.

Adapter na Laverda kombajnu

Dužina od jednog metra između noža i svrdla omogućuje poboljšanje performansi i vidljivost. Visoki i niski usevi mogu se seći i lako prenositi direktno ispod svrdla pomoću električnog remena koji se okreće konstantnom brzinom, povećavajući produktivnost mašine. Hidraulika se može regulisati na tri različita položaja, dovoljno visoko za visoke useve i dovoljno nisko, što ga čini pouzdanim u sakupljanju čak i useva koji su polegli. Brzina se automatski podešava, operater može da postavi odnos brzine unutar kabine, tako da će se točak automatski prilagoditi brzini kombajna za savršeni protok useva u adapteru.

Ekskluzivni Schumacher sistem garantuje veću snagu rezanja, preciznost i radnu brzinu od 1.220 okr/min čak i na zelenim ili vlažnim usevima. Snažna i pouzdana zupčana kutija manje vibrira pa je manje trošenja na glavi noža. Oštrica noževa je stalno oštra i čisti se sama, pa se lakše žanju teži usevi poput uljane repice, graška i raži.

Laverda kombajn - serija M400

Inovativna tehnologija olakšava rad

Ekskluzivan dizajn Power Belt omogućuje efikasno skupljanje uljarica bez dodatne opreme, već jednostavnom ugradnjom dodatnih bočnih noževa, pri čemu se dodaju razdeljivači useva. Posebno svrdlo za uljarice (opcionalno) može se lako postaviti iznad glavne cevi i može povećati produktivnost kod žetve uljarica s visokom stabljikom.

Kontinuirano napajanje i ujednačeno sečenje čak i u teškim uslovima.

Laverda razvija dodatnu opciju, Sectional Concave koji je dizajniran za žetvu bilo kojih vrsta useva u bilo kojem stanju, od pšenice, ječma, repice, suncokreta, kukuruza, soje i mnogih drugih kultura. Sectional Concave će skratiti vreme adaptacije vašeg kombajna od nekoliko sati do nekoliko minuta!

Laverdini stručnjaci dizajnirali su novu Skyline kabinu kako bi stvorili dobro dizajniran ergonomski upravljački centar za jednostavnu radnu efikasnost, istovremeno pružajući prostorno i posebno udobno radno okruženje. Unutrašnjost kabine je funkcionalna i praktična, a svetlo-siva unutrašnjost daje osećaj i izgled dobrog dizajna i kvaliteta.

Kabina Laverda kombajna serije M400

Upravljanje i preciznost

Najnovija tehnologija AUTO-GUIDE xls može da vas usmeri na veće performanse optimizujući plan polja, koji se jednostavno postavlja s TechTouch Terminal AUTO-GUIDE xls koji osigurava tačnost do pet centimetara. Sistem prikuplja podatke kao što su požnjevena površina, potrošeno gorivo i vreme potrebno za rad.

Agco Power motor dizajniran je za malu potrošnju goriva, maksimalnu ekonomičnost i dug životni vek.

U videu pogledajte Laverda kombajn M400 serije u radu!

Foto: laverdaworld.com


Tagovi

Laverda Kombajn M400 Pijetro Laverda M 60 Fiat AGCO Usevi Kabina


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner