Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fendt
  • 27.06.2014. 19:00

Kombajn Fendt L

Fendt L je model kombajna snage od 179 kW do 203 kW.

  • 2.614
  • 124
  • 0

U klasi žitnih kombajna s 5 i 6 protresača Fendt u svojoj seriji L nudi visoku produktivnost i pouzdanost. Sa suvremenim oblikovanjem uvjerit će vas prostrana kabina i jednostavno upravljanje. AGCO Power motor sa SCR tehnologijom pobrinut će se za nisku potrošnju dizelskoga goriva.

Žitni kombajni serije L odlikuju se visokom produktivnošću uz odgovarajuću kvalitetu žetve. Suvremena tehnologija brine o ravnomjernom dovodu žetvene mase već od samog početka.

  • PowerFlow žetveni uređaj - Ravnomjeran dovod žetvene mase u svim radnim uvjetima
  • PowerFeed puž za dovođenje - Ravnomjeran dovod do letvaste trake za dovođenje
  • 600 mm bubanj za vršidbu - Visoka produktivnost zahvaljujući velikoj inercijskoj masi bubnja za vršidbu
  • Nova stupanj udobnosti - Mnogo prostora i udobnosti za vozača
  • ABC Modul - Bubanj za vršidbu produžen u ABC modul za još bolje odvajanje
  • MSC plus - Potpuno pomična rotacijska košara za odvajanje za najbolju kvalitetu slame
  • 6 cilindarski agco power motor - Zahvaljujući SCR tehnologiji motor je štedljiv, snažan i neškodljiv za okoliš

Žetveni uređaj

Fendt kod serije L nudi izbor između PowerFlow i FreeFlow žetvenog uređaja visokog kapaciteta. Oba žetvena uređaja odlikuju je stabilnom građom i ravnomjernim dovođenjem mase. Posebice kod većih radnih širina do izražaja dolaze sustav automatskoga održavanja radne visine Terra Control i sustav izravnavanje žetvenog uređaja AutoLevel.

FreeFlow

Fendtova FreeFlow žetveni uređaj dobavljiv je u radnim širinama između 4,8 i 7,6 m. Osim toga, zbog privijenih sastavnih dijelova posebno je stabilan i promjeren za održavanje. S 1.254 rezova na minutu brine od visokoj brzini noževa te posljedično za čisti rez kod niske potrošnje snage. Dovodni puž promjera 610 mm dovodi žetvenu masu ravnomjerno do kosog dovodnog transportera - najbolji uvjeti za visoku površinsku produktivnost kod najbolje kvalitete žetve.

PowerFlow

Fendt PowerFlow žetveni uređaj već je više od 30 godina poznat po visokoj produktivnosti. Velik razmak između noževa i dovodnog puža olakšava žetvu visokih biljaka. Jednakomjeran tok žetvene mase osiguran je s PowerFlow trakom neposredno ispred dovodnog puža. To omogućava da je kod svih kultura jednakomjeran potisak materijala s klasjem prema naprijed što se odražava u povećanju prosječne produktivnosti i učinkovitosti.

Automatske funkcije za vođenje žetvenog uređaja

Sustav automatskoga održavanja radne visine Terra Control, sustav izravnavanja žetvenog uređaja AutoLevel ili automatika za spuštanje upravljaju se neposredno iz vozačevog sjedišta. Na prikazivaču Agritronic plus vozač može provjeravati brojne postavke i po potrebi ih mijenjati. Visoka udobnost rastereti vozača i brine o opuštenom radu. Time smo se i kod velikih radnih širina žetvenog uređaja uvijek pobrinuli za njegovo optimalno vođenje.

Vršidba

Mnogo je faktora odlučujućih za visok kapacitet i ekonomičnost žitnoga kombajna. Jedan od najvažnijih sigurno je kvaliteta zrna. S prilagođenim Fendtovim sustavom vršidbe, odvajanja i čišćenja u svim uvjetima i sa svakim zrnom postižete odličan rezultat.

Bubanj za vršidbu visokog kapaciteta - Visok kapacitet bubnja za vršidbu Fendtovoga žitnoga kombajna serije L rezultat je velikog promjera koji iznosi 600 mm. To se odražava i u kvalitetnoj vršidbi s čistim zrnom i malim udjelom loma. Težina bubnja za vršidbu povećala se zbog osam letvi- utega koji su postavljene između kosih letvi te brinu o željenom okretnom momentu i o mirnom i jednakomjernom radu. Time se smanjuje opterećenje pogonskih sklopova, a posljedično i potrošnja goriva.

ABC modul (Active Beater Concave) - U serijsku opremu uključen je ABC modul koji je nastavak košare za vršidbu do odbojnoga bubnja koje je posebno bitan za dovođenje povratne mase. ABC modul omogućava dodatno odvajanje i odlaže slamu neposredno te ravnomjerno na protresače. Zbog toga je kapacitet odvajanja kombajna iskorišten u najvećoj mogućoj mjeri.

Power Feed Roller (PFR) - Žitni kombajn Fendt serije L dobavljiv je u izvedbi s MSC plus sustavom. Kod ove izvedbe u osnovnu opremu pripada PFR cilindar koji se brine o ravnomjernom toku mase od žetvenog uređaja do ušća letvastog transportera. PFR cilindar postavljen je neposredno na ulaz u ušće kombajna s letvastim transporterom i ima promjer 484 mm. S frekvencijom vrtnje 267 o/min ravnomjerno preuzima i raspoređuje raznovrsnu žetvenu masu tako da je bubanj za vršidbu iskorišten po cjelokupnoj radnoj širini.

MSC sustav - Dva sustava u jednom - MCS plus omogućava preko pomične košare vršidbu onolike količine žitne mase koliko je moguće prije nego se ista odloži na protresače. MCS plus modele u usporedbi s ostalom konkurencijom odlikuje jedinstveno rješenje koje omogućava da se u slučaju kada sito za odvajanje nije potrebno, jednostavno preko posebnoga sustava odmakne. Pomak sita izvede se pomoću malog elektromotora bez dodatnog alata. Prednost MSC sustava je u tome da je zbog mnogo mogućnosti podešavanja primjereniji za slamu što se posljedično održava na visokoj kvaliteti slame.

Odvajanje plijeve od zrna - Pripremno dno dovodi mješavinu zrna i pljeve do sita. Tijekom prolaska teška zrna padaju na dno, a lagani materijal - pljeva ostaje na vrhu. Za ravnomjernu raspodjelu - i na nagnutim terenima - pripremno dno je po dužini podijeljeno posebnim stubama. Pripremno dno i bubanj za vršidbu jednako su široki tako da se u svakom trenutku može iskoristiti najveća moguća produktivnost kombajna.

HC sita - Posebna gornja površina HC sita brine o optimalnom dovođenju vjetra i kapacitetu čišćenja čime imaju veliku toleranciju i tek ih je rijetko potrebno ponovo podešavati. I kod kratke i lomljive slame HC sita osiguravaju visoku čistoću zrna. S gornje i donje strane postavljene su pregrade koje omogućavaju da masa ostane ravnomjerno raspoređena po cjelokupnoj površini sita i na lagano nagnutim terenima.

Uzdužni ventilator za ravnomjeran tok zraka - Kućište ventilatora visokog kapaciteta nije sastavljeno samo od dva, nego i od jednog gornjeg otvora. Tako se dovod zraka raspodjeljuje cijelom površinom. Jednostavno upravljanje neposredno iz kabine vozaču omogućava da bira frekvenciju okretaja između 350 i 1050 o/min. Moguće je i smanjenje frekvencije okretaja na područje od 270 do 840 o/min koje se koristi kod žetve biljaka s niskom specifičnom masom kao npr. trave.

Inteligentna povratna masa - Pomoću sustava povratne mase neoljušteno klasje vraća se u bubanj za vršidbu. O tome brine pužni transporter koji dovodi masu iznad bubnja za vršidbu i raspoređuje ju preko cjelokupne površine za vršidbu.

Drobilica slame visokog kapaciteta - Fendtovi žitni kombajni serije L serijski su opremljeni s drobilicom slame s ciljem da se postigne optimalan otkos i raspodjela žetvenih ostataka. Dvostruko nazubljeni noževi i protu oštrice jednostavno su podesivi za postizanje željene dužine reza. Pomoću patentirane ploče za dovođenje ispred noževa za drobljenje koja slamu usmjerava preko njih, kvaliteta drobljenja dodatno se poboljšala. Uz to, osim snage smanjila se i potrošnja goriva.

Primjerena kvaliteta slame - Sam sustav vršidbe svestrano je podesiv i na taj način vrlo blagonaklon prema slami. Posebice u teškim uvjetima žetve, npr.: kod suhe i lomljive slame postižete najbolju kvalitetu slame i visoko vrijednu stelju za vaše životinje. Kod najviših usjeva slame zahvati slame su idealno oblikovani za tiještenje tijeskom za bale.

Mnogo prostora za čisto zrno - Zahvaljujući velikom kapacitetu spremnika za zrno žetvu možete izvoditi neprekinuto i tako što bolje iskoristiti kratko vremensko razdoblje namijenjeno žetvi. S 8.600 litara osigurana je visoka produktivnost. Spremnik za zrno jednakomjerno je napunjen zbog središnjeg položaja puža za punjenje. Osim toga, dva senzora vozača upozoravaju na količinu zrna u spremniku. Istovremeno vozač ima preko staklene stijene neposredan pregled nad količinom zrna u spremniku neposredno iz kabine.

Tekuće pražnjenje - Pomoću gornjega pražnjenja postignuta je visina pražnjenja na 4,20 m. S kapacitetom pražnjenja do 85 l/s sustav omogućava tekuće pražnjenje. Osim toga, poklopac spremnika za zrno može se pomoću prekidača u kabini i električnoga sustava brzo otvoriti i zatvoriti.

Modeli

Model KS kW
5255 L 243 KS 179 kW*
5255 L MCS 243 KS 179 kW*
6275 L 276 KS 203 kW*
6275 L MCS 276 KS 203 kW*

*maks. snaga zajedno s povećanom snagom


Fotoprilog