Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrostadt
  • 10.04.2019. 12:00

BEDNAR mehanizacija za preciznu i kvalitetnu pripremu zemljišta

Kompanija Agrostadt organizovala je prezentaciju prikaza u radu BEDNAR priključne mehanizacije: podrivač BEDNAR Fenix 3000L, kratka tanjirača za plitku obradu model Swifterdisc XN 3000 i setvospremač BEDNAR Swifter SO 6000 F (germinator).

Foto: Verica Matić
  • 1.307
  • 112
  • 0

Kompanija Agrostadt organizovala je prezentaciju prikaza u radu BEDNAR priključne mehanizacije. Svi zainteresovani posetioci mogli su na oranici da vide tri mašine: podrivač BEDNAR Fenix 3000L, kratku tanjiraču za plitku obradu model Swifterdisc XN 3000 i setvospremač BEDNAR Swifter SO 6000 F (germinator). A sve mašine bile su u kombinaciji sa DEUTZ-FAHR traktorima snage 115, 140 i 180 konja.

"BEDNAR Fenix 3000L podrivač mašina sa razrivačkim motičicama i valjkom pozadi, služi za duboku i srednje duboku obradu zemljišta,” rekao nam je direktor Dušan Pavlović.

BEDNAR Fenix 3000L - za različite operacije kultiviranja zemlje

FENIX FN/FN L je nošeni gruber sa tri reda motičica pogodan za manja i srednja poljoprivredna gazdinstva koja traže višenamensku mašinu sa puno opcija. FENIX FN-FN L se upotrebljava za različite operacije kultiviranje zemlje, od plitkog kultiviranja do duboke obrade (35 cm). Izuzetan je učinak ove mašine i uz veliku količinu biljnih ostataka zahvaljujući ramu visokog klirensa 80cm. Ima mogućnost opcionog hidrauličkog podešavanja radne dubine direktno iz kabine traktora.

Ispod teksta pogledajte foto galeriju prikaza mašina u radu!

"Kratka tanjirača za plitku obradu Swifterdisc XN 3000 - služi za ljuštenje strništa tj. plitku obradu zemlje", dodao je Pavlović. SWIFTERDISC XN je nošena tanjirača kratkog koncepta, sa individualnom suspenzijom diskova sa gumenim segmentima koji su spremni za brzu, jeftinu i kvalitetnu kultivaciju strnih žita do 12cm. Performanse diskova 520×5 mm ne dozvoljavaju veliki uticaj na diskove zbog oblika urezanih konusa usled radnih operacija. A-diskovi (agresivni) pružaju mogućnost boljeg efekta sečenja i mešanja.

BEDNAR Swifter SO 6000 F - za pripremu zemljišta u jednom prohodu

"Setvospremač BEDNAR Swifter SO 6000 F - kod nas više poznat kao germinator jer ga karakterišu dva valjka pozadi i jedan napred, praktično je oslonjen na tri valjka, motičice i radni organi su između i motičice mogu u zavisnosti od potrebe da se menjaju (gama, klasične i specijalne motičice za šećernu repu). Osnovni kvalitet ove mašine je izuzetna i precizna priprema i predstavlja najpoznatiju BEDNAR mašinu u našem portfoliju", rekao nam je Pavlović.

BEDNAR Swifter SO 6000 F - kod nas više poznat kao germinator

Koncept Swifter zbog univerzalnog okvira omogućuje izmenu tipa radnog tela. Prema rečima prezentera prednost ove mašine je odlična priprema zemljišta u jednom prohodu kao i kombinacija do sedam radnih operacija pri prolasku. Radna širina je 6,2m, a sklapa se na transportnu širinu od 2,7m a dužina je 7,3m. Dubina se mehanički podešava od dva do 12cm, preporučena snaga traktora za rad je od 155 - 215 KS.

"Pored toga prikazane su statično i ostale mašine poput razrivača, podrivača TERRALAND. Ovo je dokazani i popularni nošeni podrivač sa tri metra radne širine i sa sedam tela sa hidraulikom", dodao je Pavlović. Podrivač TERRALAND obrađuje zemlju do dubine od 65cm i ima pozitivan učinak na obnavljanje celog profila tla, čak i ispod slojeva zemljišta koji su nastali kao rezultat oranja na istoj dubini i upotrebe teške mehanizacije. Ova tehnologija je idealna za setvu u redovima. Pre setve uljane repice i kukuruza preporučuje se površinska obrada do dubine 55cm.

"Posebno ističemo da smo prodali dve najveće mašine za pripremu i obradu zemljišta (mašine od 18 metara radnog zahvata Swifter SN 18000), pored toga prodate su i tri mašine od osam metara radnog zahvata i nekoliko manjih za predsetvenu pripremu", navodi Dušan.

DEUTZ-FAHR specijalni traktori za voćarstvo i vinogradarstvo

Ono po čemu je Agrostadt prepoznatljiv jeste brend DEUTZ-FAHR, koji pored traktora za ratarstvo čine i specijalni traktori za voćarstvo i vinogradarstvo (takozvani uski modeli), mali okretni traktori za plantaže borovnice, maline, karakteriše ih pre svega vrlo zaptivena kabina sa filterima od aktivnog uglja koja garantuje bezbednost rukovaoca tokom primene pesticida.

U ponudi i specijalni traktori za voćarstvo i vinogradarstvo

"Od nedavno smo počeli sa radom i komunalni program, tako da sada isporučujemo DEUTZ-FAHR traktore ne u njihovoj prepoznatljivo zelenoj boji nego u narandžastoj, tu su i Pronar mašine za komunalne poslove (grtalice za sneg, mulčeri, rasipači soli, čistači betona). Grad Novi Sad uveliko koristi ovu mehanizaciju", zaključuje Pavlović.

Više o BEDNAR kompaniji

BEDNAR FMT je osnovao 1997. godine Ladislav Bednar. BEDNAR FMT je proizvođač poljoprivrednih mašina sa akcentom na proizvodnju priključaka za obradu zemljišta, sejanje, đubrenje i usitnjavanje. Agrostadt je postao ekskluzivni zastupnik od 01. januara 2019. godine. Zbog svog bliskog i snažnog odnosa sa poljoprivrednicima, BEDNAR FMT se svrstava među najinovativnije proizvođače razvijajući i proizvodeći mašine sa odličnom redukcijom troškova.


Foto prilog


Tagovi

Deutz Fahr Bednar Agrostadt Priključna mehanizacija Traktor Dušan Pavlović Ladislav Bednar


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.