Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TotY 2021
  • 15.11.2020. 07:30

ArmaTrac spreman za EU tržište: Na Toty stižu 1254 LUX CRD4 i 1004 LUX CRD4 PowerShutlle

Oba turska kandidata za 'Tractor of the Year' imaju motor koji zahvaljujući SCR tehnologiji zadovoljava EU standarde emisije štetnih gasova.

Foto: Facebook/ArmaTrac
  • 1.367
  • 242
  • 0

Najavom završnice ovogodišnjeg izbora 'Tractor of the Year' nastupilo je iščekivanje proglašenja pobednika. Do tada, u narednih mesec dana, daćemo pregled svih finalista u ovom 24. izdanju nagrade, i to abecednim redom.

Pod slovom A, prvi na listi finalista, ali i po prvi put na TotY izboru uopšte, je traktor ArmaTrac turskog proizvođača Erkunt Tractor koji je nominovao dva kandidata - ArmaTrac 1254 Lux CRD4 u kategoriji ratarskih traktora i ArmaTrac 1004 Lux CRD4 u kategoriji višenamenskih traktora odnosno Best Utility.

ArmaTrac 1254 Lux CRD4 zadovoljava EU standarde

ArmaTrac 1254 Lux CRD4  je opremljen 3,6-litarskim Deutz TCD Common Rail motorom sa četiri cilindra. Maksimalnih 125 konjskih snaga postiže na 2.200 obrtaja u minuti, a najveći obrtni moment od 500 Nm na 1.600 o/min motora.

"Spreman je i za evropsko tržište jer zadovoljava EU standarde emisije štetnih gasova, ali i bezbednosne", rekao je Emre Kantar, prodajni menadžer za izvoz Erkunt Traktora, u prezentaciji ovog kandidata članovima TotY žirija, pojašnjavajući da Tier 4f stepen standarda obezbeđuje selektivna katalitička redukcija i katalizator dizel-oksida.

Ima potpuno sinhronizovani ZF 557LS mehanički prenos od 16 brzina u oba smera kretanja

Model 1254 Lux CRD4 ima dvostruku vuču i potpuno sinhronizovani ZF 557LS mehanički prenos od 16 brzina u oba smera kretanja, u rasponu od 1,8 do 38,2 km/h.

U opremi Lux kabine, Kantar ističe zakrivljena stakla, teleskopska ogledala, paket LED svetala za lakši rad kod smanjene vidljivosti ili noću. 

ArmaTrac 1004 LUX je pionir udobnosti

I drugi je turski predstavnik u ovogodišnjem izboru ArmaTrac 1004 LUX iz CRD4 serije traktora i ima, kao i svi modeli iz ove serije ugrađen Deutz TCD 3,6 litarski motor. Svakako, sa SCR tehnologijom, kao i prvi finalista. Motor na 1.600 obrtaja u minuti razvija 520 Nm obrtni moment, a maksimalnu snagu od 106 KS na 2.200 o/min.

TotY 2021: Proglašenje najboljeg evropskog traktora 18. decembra

Oba finalista imaju kapacitet AdBlue rezervoara 10, a dizel goriva 110 litara, što praktično znači da rezervoar 'plavog dodatka' treba dopuniti na svaka tri rezervoara goriva. Servisni interval motora je 200 radnih sati. Priključno vratilo na oba traktora ima četiri brzine 430/540/750 i 1000 obrtaja u minuti. Na zadnjem blatobranu oba modela nalaze se prekidači za podizanje i spuštanje poluga, odnosno zaustavljanje priključnog vratila.

Što se hidraulike tiče, oba finalista imaju glavnu pumpu kapaciteta protoka od 60 l/min, a pomoćnu 45. Na raspolaganju im je četiri para hidrauličnih spoljnih ventila. Kontrole su elektrohidrauličke. Zadnja hidraulika ima podiznu moć 5.000, a prednja 3.500 kilograma.

ArmaTrac 1004 CRD4 Powershutlle kandidat je u kategorriji 'Best Utility' 

I model 1004 Lux CRD4 je kompatibilan sa ZF prenosom, ističe Kantar, dodajući da je hidraulička promena smera vožnje s Powershutlle-om bez upotrebe kvačila. Mehanički sinhronizovani prenos ima 16x8 brzina do 32,2 km/h. Powershift omogućava međubrzine, što će, kaže Kantar svakako povećati njegovu svestranost u različitim radovima na ratarskim i stočarskim gazdinstvima. Praktična je i na vrhu kabine sa zadnje strane postavljena mala kamera za lakše manevrisanje u vožnji unazad, s prenosom slike na ekran u kabini.

Objašnjavajući zašto je 1004 LUX CRD4 pogodan za mešovite farme, Kantar ističe da je prvi put na ArmaTrac traktorima dostupno prednje kardansko vratilo, potpuno integrisano u šasiju, s brzinom 1.000 obrtaja u minuti. Ima i mogućnost postavljanja 4,5 tone prednjeg tereta.

"Ovaj je traktor za nas pionir u razvoju i uvođenju viših standarda, jer je sada ergonomija i udobnost farmera stavljena na prvo mesto. To je razlog zašto smo po prvi put u ArmaTrac porodici ugradili hidraulički Powershutlle koji će farmeru obezbediti dobar osećaj u radu", zaključio je Kantar.


Tagovi

Tractor of the Year TotY Motor Prenos Hidraulika Arma Trac Traktor godine


Autorka

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s višegodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija između kojih je i TotY. Osim perom, voli da beleži i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.