Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kompanija Amazone
  • 09.09.2017. 13:30

Amazone najinovativnija kompanija u branši

Nemačka kompanija "Amazone" donosi inovativna rešenja kada je reč o rasipačima đubriva, tanjiračama, prskalicama, sejačicama i plugovima.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 650
  • 63
  • 0

Punih 100 godina nemačka kompanija "Amazone" bavi se proizvodnjom rasipača đubriva. Visoka tehnologija i stalne inovacije, ono su što ih i vek kasnije čini konkurentnima na itekako bogatom i pulsirajućem tržištu poljoprivredne mehanizacije.

Da je tako, dokazali su i na konferenciji održanoj u nemačkom Kapelnu, gde su, na farmi još jedne porodične kompanije "Grimme", prikazali najnoviju tehologiju u svetu priključnih mašina.

Pred 120 novinara iz celog sveta predstavili su rasipače đubriva, tanjirače, prskalice, sejačice, plugove odnosno mašine ZA-TS 4200, ZG-TS O1, UF 2002, UX O1, UX AmasPOT, Catros XL, Ceus, Hektor, Centaya koje će predstaviti na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije "Agritechnica" koji će se održati 12. novembra u Hanoveru.

Na listi inovacija drže 14. mesto u svetu

"Pre 60 godina bavili smo se i tehnologijom mašina za vađenje krompira, ali njih smo prepustili kompaniji 'Grimme', a mi smo se skoncentrisali na mašine za ratarske kulture", rekli su tokom prezentacije.

Tanjirača Catros xl

Zanimljivo, u svetu dizajna mašina, "Amazone" putem SmartService 4.0 koristi tehnologiju koja je omogućena digitalnim VR i AR tehnologijama kako bi dodatno unapredila svoje postupke edukacje, osposobljavanja i popravljanja u sektoru tehničke službe za korisnike, kao i pomaganju svojim klijentima u obavljanju redovnih radova održavanja. Ova realizacija sprovodi se putem treninga pomoću virtuelne stvarnosti (VR) i putem mogućnosti komunikacije u stvarnom vremenu s AMAZONE servisnim stručnjacima (AR).

Kompanija "Amazone", kada su u pitanju inovacije, na svetskoj listi drži 14. mesto. Cilj im je, kažu, održiv rast i razvoj. Ne čudi stoga da su novi rasipači đubriva, prskalice, plugovi i sejačice opremljeni GPS opremom koja, na primer, javlja koliko je hektara ostalo, kao i da li ima dovoljno semena za završetak setve. Tu je i "FlowCheck" sistem, koji upozorava ako se đubrivo ne raspolaže dobro, a sve mašine su lako operativne, udobne, spremne i za teža, lepljiva zemljišta.

"Nadamo se i višem mestu, ali na putu uspeha nastavljamo da budemo stabilni", kažu iz kompanije na čijem čelu se nalaze bratići Justus i Kristijan Drejer (Justus Dreyer i Christian Dreyer)

Pogon za farbanje mašina - najveća investicija

Kompanija "Amazone" posebno se ponosi svojom do sada najvećom investicijom - otvaranjem pogona za farbanje mašina u Altmorhauzenu. Pogon je vredan 20 miliona evra i otvoren je 2008. godine, a ove su nam pružili mogućnost obilaska.

"Isključivo radimo prema porudžbini. Znači, nema stvaranja zaliha", objasnili su nam dodajući da iz tog razloga, pred sezonske radove, kada je potražnja najveća, angažuju i dodatnu radnu snagu. Uz fabriku, koja se prostire na 29 hektara, nalazi se i poligon za testiranje svakoga priključka, jer su im kvalitet i garancija tog kvaliteta na prvom mestu. Inače, sama prozvodnja mašina obavlja se u nedalekom mestu Hude.

Složena, obojena i spremna za isporuku Cirrus 3003 Compact sejačica

Kompanija "Amazone" za sada ima 18 medalja osvojenih na poslednjih šest najvećih sajmova poljoprivredne mehanizacije "Agrictechnica" u Hanoveru, te je prema tome najinovativnije preduzeće u branši. Sudeći po onome što smo videli, nove medalje neće izostati.

Foto: Željka Rački-Kristić


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D