Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroseme
  • 02.01.2016. 09:00

Agroseme doradilo 7.159 tona semenske pšenice

Prinos i kvalitet strnih žita u fabrici Agroseme bili su među boljim u poslednjih deset godina.

Foto: pixabay.com
  • 97
  • 2
  • 0

Fabrika za doradu semena Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) Agroseme je u 2015. godini doradila 7.159 tona semenske pšenice, ječma, tritikalea odnosno hibrida pšenice i raži, i prepakovala 927 tona starih zaliha, izjavila je direktorka fabrike Danka Dujović.

Ona je za kompanijski list Poljoindustrija kazala da je zadovoljna doradom i da su prinos i kvalitet strnih žita bili među boljim u poslednjih deset godina.

"Dorađivali smo seme koje je izvezeno u Rusiju, BiH, Rumuniju i Iran. Iz magacina je isporučena i sva prepakovana i dorađena semenska pšenica", kazala je ona.

Dujovićeva je navela i da je u Agrosemenu dorađeno samo 549 tona soje po nalogu organizatora proizvodnje, dok je te kulture proizvedeno znatno više.

Godina semenske pšenice

"Ovo je bila godina semenske pšenice, ali ne i semenskog kukuruza. Od 2.184 tone primljenog klipa semenskog kukuruza dobijeno je samo 855 tona osušenog zrna. Ukoliko naredna godina bude povoljna za semenski kukuruz, i prihodi u fabrici će se uvećati", kazala je ona.

Prema njenim rečima, u magacinu fabrike trenutno ima oko 1.300 tona zaliha primarno dorađenih novosadskih hibrida kukuruza, za koje postoji nalog za pakovanje i određene količine će otići u izvoz.

Foto: pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Agroseme Dorada semena Danka Dujović Semenska pšenica Semenski kukuruz Strna žita

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u