AgroKlub.com

\

Baza proizvođača

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Baza proizvođača » Dobre priče

Dobre priče

Stranica: 1 od 6. Tekstovi: 1 do 10 od 51.

1 2 3 4 5 6

Aronija jako zahtjevna, ali nam donosi zaradu!

OPG Markov Damir
04.03.2017.

Aronija jako zahtjevna, ali nam donosi zaradu!

Kada su prije šest godina krenuli u proizvodnju aronije, bilo je tek nekoliko proizvođača u Hrvatskoj. Nisu puno znali o njoj, ali su čuli da je zarada dobra. U potrazi za novim kupcima, izložbeni štand OPG Damir Markov iz Đurđevca našao se na 22. Međunarodnom sajmu poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo. Majka vlasnika OPG-a Nadica... Aronija jako zahtjevna, ali nam donosi zaradu!

Završen IPARD, financirana 693 projekta!

IPARD
03.01.2017.

Završen IPARD, financirana 693 projekta!

IPARD program, nazvan plan za poljoprivredu i ruralni razvoj Republike Hrvatske za razdoblje 2007.-2013., završio je istekom 2016. godine. Podsjećamo, riječ je o financijskoj potpori Europske unije namijenjenoj državama koje pretendiraju postati članice kako bi s novim investicijama lakše i brže dosegnule standarde razvijenosti sukladne standardima u... Završen IPARD, financirana 693 projekta!

Uzgajaju krumpir: Sreća je imati dobrog kupca!

Dobre priče
30.10.2016.

Uzgajaju krumpir: Sreća je imati dobrog kupca!

Upoznati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Nesvadba u Gornjem Dragičevcu kod Čazme, na granici Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, nije bilo upitno, jer ta je obitelj već godinama član Agrokluba i otvorena je za sva pitanja koja su povezana za poljoprivredu. Ali je bilo pitanje termina. Naime, sada u vrijeme vađenja krumipira i berbe... Uzgajaju krumpir: Sreća je imati dobrog kupca!

Poticaje ne primaju no od cvjećarstva dobro žive

Dobre priče
21.10.2016.

Poticaje ne primaju no od cvjećarstva dobro žive

Upoznavanje s primjerom dobre prakse u proizvodnji povrća i cvijeća na području Bjelovarsko-bilogorske županije počelo je zanimljivim naputkom za pronalaženje imanja obitelji Pavičić u Lipovcu, prigradskoj ulici Grubišnog Polja iz pravca Velikih Zdenaca - "Ne može se promašiti!" Taj je naputak bio istina koju smo odmah potvrdili. Na ulazu u grad... Poticaje ne primaju no od cvjećarstva dobro žive

Prognozirali su nam propast - nisu bili u pravu!

Dobre priče
14.10.2016.

Prognozirali su nam propast - nisu bili u pravu!

U selu Kokincu, nadomak Bjelovara u kući obitelji Golek na stolu nas je dočekao sir dobrodošlice, narezan na kockice, vrhunskog okusa, a na licima domaćina Slađane i Jure Goleka, osmijeh. Kada se danas, u vrijeme kada je poljoprivreda pala na najniže grane, vidi osmijeh na licu poljoprivrednih proizvođača, sigurno se radi o nečemu neobičnom i... Prognozirali su nam propast - nisu bili u pravu!

Nitko ne zna zbog čega umiru pčele!

Dobre priče
08.10.2016.

Nitko ne zna zbog čega umiru pčele!

Pokraj košnica nanizanih kao "po špagi" u više redova, kojima se kraja ne vidi, na jednom od bilogorskih obronaka iznad sela Lipovo Brdo, petnaestak kilometara od Bjelovara, uz dobrodošlicu i rakiju medicu, postavio mi je domaćin, pčelar Dražen Kovač, neobično pitanje: Jesam li primijetio vozeći se kroz bilogorska sela svu bijedu hrvatske... Nitko ne zna zbog čega umiru pčele!

Zvonko Rohalj - pionir špageti tikve u Hrvatskoj

Dobre priče
24.09.2016.

Zvonko Rohalj - pionir špageti tikve u Hrvatskoj

Kada u Drenovcima, mjestu u županjskoj Posavini, upitate za Zvonka Rohalja, svi će vam uzvratiti protupitanjem: mislite li na onoga s tikvama? Jer taj Drenovčanin poznat je kao jedini koji u svome selu, a i šire, uzgaja tikve i to muškatnog tipa: butternut, hokkaido i špageti tikvu koju, kako s ponosom tvrdi, jedini sadi na veliko u Hrvatskoj. "Bavio... Zvonko Rohalj - pionir špageti tikve u Hrvatskoj

Uljaricama plaćaju cijenu sna o stočarskoj farmi

Dobre priče
17.09.2016.

Uljaricama plaćaju cijenu sna o stočarskoj farmi

Svjestan stagnacije sela u proizvodnosti i konkurentnosti svinjogojske proizvodnje, Boris Glavašić je odlučio od 220 krmača ostaviti samo 10, a 170ha na kojima je nekad proizvodio stočnu hranu za svinje pretvoriti u profitabilnije površine. "Zbog velikih smo problema u svinjogojstvu poklali gotovo sve krmače. Ostalo ih je svega možda desetak. Tovili... Uljaricama plaćaju cijenu sna o stočarskoj farmi

Uspjeli u izvozu junadi i uzgoju punokrvnjaka!

Dobre priče
10.09.2016.

Uspjeli u izvozu junadi i uzgoju punokrvnjaka!

Na lijepo uređenom gospodarstvu sa obiteljskim kućama i farmom junadi u Okučanima Vesne i Ive Serdara žive i njihov stariji sin Nikola (25) sa suprugom Mateom i kćerkicom Janom, koja je već zaljubljenica u konje te mlađi sin Marko (21). Uspješna su okučanska poduzetnička obitelj, vlasnici tvrtke Bor Export šumarstvo koja se sada bavi tovom junadi... Uspjeli u izvozu junadi i uzgoju punokrvnjaka!

Zbog djece ne odustaju i unatoč svemu šire stado

Dobre priče
03.09.2016.

Zbog djece ne odustaju i unatoč svemu šire stado

Za razliku od mnogih obiteljskih gospodarstva u Hrvatskoj koja se bave mljekarskom proizvodnjom, a koja propadaju, ili u čekanju nekih boljih vremena smanjuju broj muznih krava i proizvodnju mlijeka, OPG Milana Bjelića iz Zapolja kod Nove Gradiške širi svoje matično stado. Kažu, teško je i njima samima objasniti zašto i kako, osim onom rečenicom... Zbog djece ne odustaju i unatoč svemu šire stado

Stranica: 1 od 6. Tekstovi: 1 do 10 od 51.

1 2 3 4 5 6

Napomena

Projekt Top 1000 je trenutno u Beta fazi. Ovi podaci su isključivo informativnog karaktera, pripremljeni u dobroj vjeri. Podatke koristite na vlastitu odgovornost, a za eventualne štete nastale korištenjem ovih informacija ne odgovaramo.

Ove informacije možete koristiti u svojim javnim objavama, uz obavezno navođenje izvora. Svako neovlašteno korištenje, objavljivanje, prerada, obrada, reprodukcija, prikazivanje, prenošenje, snimanje, ili bilo koji drugi oblik neovlaštene uporabe ovih podliježe kaznenoj i prekršajnoj odgovornosti kao i građanskopravnoj zaštiti jer sadrži autorsko djelo zaštićeno odredbama Zakona o autorskom pravu.

Pretraga baze proizvođača

Vaša pretraga obuhvaća 1384 proizvođača iz baze proizvođača.

Search our database!