AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Žene

Žene

Pretraga članaka za ključne riječi: žene. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Budućnost ZPP: Gdje su sve žene?

Dok je poljoprivreda, kao i mnoga druga zanimanja, i nadalje pretežno u domeni muškaraca, raste broj poljoprivrednih gospodarstava koje vode žene. Najnoviji dostupni podaci (iz Eurostata, 2013.) govore da u prosjeku s oko 30% gospodarstava diljem EU upravljaju žene no podatak je to koji krije prilično velike razlike između pojedinih zemalja... Budućnost ZPP: Gdje su sve žene?

18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Udruga 'Uzorne hrvatske seoske žene' u subotu, 14. listopada organizira već 18. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Ovogodišnji domaćin, Karlovačka županija ugostit će seoske žene iz cijele zemlje. Podsjećamo, izbor se održava svake godine u povodu Svjetskog dana seoske žene (15. listopada), a domaćin izbora je županija iz koje... 18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Tek 30% OPG-ova u EU vode žene!

Žene na selu
12.11.2016.

Tek 30% OPG-ova u EU vode žene!

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir predstavila je na zajedničkoj sjednici Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova i Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta u Bruxellesu Izvješće o ženama i njihovoj ulozi u ruralnom prostoru. Na izvješću je radila zajedno s zastupnicom Mariom Lidiom Senra Rodriguez... Tek 30% OPG-ova u EU vode žene!

Koliko žene sudjeluju u ruralnom razvoju?

Žene na selu
28.09.2016.

Koliko žene sudjeluju u ruralnom razvoju?

"Moramo ohrabriti žene i potaknuti daljnji razvoj ruralnih područja i snažniju implementaciju postojećeg zakonodavstva. Instrumenti postoje, ali se neki od njih ne koriste, a participacija žena u povlačenju sredstava iz Programa ruralnog razvoja je niska", zaključila je to hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir govoreći o ulozi... Koliko žene sudjeluju u ruralnom razvoju?

Naranče iz Libije zaražene HIV-om?

Zaražene naranče
12.02.2016.

Naranče iz Libije zaražene HIV-om?

Internetom se već duže vrijeme širi vijest o voću, posebno bananama i narančama zaraženim virusom HIV-a. Gdje je i kako je vijest krenula, nije nam poznato, no mnogi su je, kada se prošle godine u veljači proširila- prozvali lažnom. Prvi razlog je što se virus HIV-a deaktivira kada nije u živom domaćinu, a teško da bi mogao preživjeti... Naranče iz Libije zaražene HIV-om?

Obilježavanje Svjetskog dana seoske žene u Bruxellesu

Seoske žene
14.10.2015.

Obilježavanje Svjetskog dana seoske žene u Bruxellesu

U povodu Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava 15. listopada, u Europskom parlametnu u Bruxellesu, održat će se radionica, na njoj će sudjelovati i Ramona Franić iz Zavoda za agrarnu ekonomiku i ruralni razvoj, Agronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu te govoriti o položaju žena koje žive u ruralnim područjima na prostoru Europske... Obilježavanje Svjetskog dana seoske žene u Bruxellesu

Kumice daruju ugrožene obitelji sirem, vrhnjem i jogurtom

Donacija
15.12.2017.

Kumice daruju ugrožene obitelji sirem, vrhnjem i jogurtom

Kumice okupljene u udrugu malih sirara zagrebačke županije "Zg Sirek" odlučile su darivati socijalno ugrožene obitelji s područja Grada Zagreba. Naime, kako se navodi u priopćenju udruge, želja im je barem malo pomoći u ovo blagdansko vrijeme i svojim poklon paketima uljepšati njihov blagdanski stol. "Za one kojima blagdani prolaze u znatno... Kumice daruju ugrožene obitelji sirem, vrhnjem i jogurtom

Snižene kamatne stope za kreditiranje EU projekata!

HBOR
11.10.2017.

Snižene kamatne stope za kreditiranje EU projekata!

Program kreditiranja EU projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice namijenjen je kreditiranju ulaganja koje se prijavljuje na natječaj iz izvora nekog od EU poljoprivrednih i ribarstvenih fondova. Krediti se odobravaju izravno ili putem poslovnih banaka na rok otplate do 15 godina s mogućim počekom do 3 godine, odnosno 5 godina za podizanje... Snižene kamatne stope za kreditiranje EU projekata!

I žene slave na natjecanjima orača - Ana Drobni srebrna!

Natjecanje orača
18.07.2017.

I žene slave na natjecanjima orača - Ana Drobni srebrna!

U konkurenciji 14 natjecatelja - sedam u kategoriji ravnjak, dva u kategoriji premetnjak i pet u oranju sa konjskim zapregama na tradicionalnom natjecanju orača Bjelovarsko-iilogorske županije u Velikoj Pisanici, u konkurenciji plugova remetnjaka prvo je mjesto osvojio Zoran Piskač, a drugo Ana Drobni, inače jedina natjecateljica. Plugovi ravnjaci... I žene slave na natjecanjima orača - Ana Drobni srebrna!

Potpore za udružene poljoprivrednike

Bez udruživanja nema napretka, a ni opstanka za poljoprivredne proizvođače - poruka je koju hrvatski poljoprivrednici dobijaju kako sa samog tržišta, tako i od lokalne samouprave, pa i Europske unije. Za one koji su već napravili prvi korak u udruživanju stiže i potvrda uspjeha - potpore od strane Vukovarsko-srijemske županije za šest... Potpore za udružene poljoprivrednike

Što žene vole?

Ženske priče
07.04.2017.

Što žene vole?

Sjele Martina Požgaj, Magdalena Bešker i Darija Kovačević na kavu (čitaj vino) i razmišljale kakav bi projekt mogle osmisliti zajedno. Što žene vole? Bilo je to više nego dovoljno da potraže odgovore, a ideju ubrzo i realiziraju. Dio rješenja su našle u čarobnoj kombinaciji kutjevačkog Rosea i kvalitetnog druženja! #ženskepriče I rodila se... Što žene vole?

Raste broj zaražene peradi u Europi

Influenca ptica u ovoj sezoni poprimila je široke pandemijske razmjere u EU, vidljivo je iz dokumenta Europske komisije, koji je sačinila posebna radna skupina čiji je cilj regulacijom kontrolirati i suzbiti ovu bolest. Od listopada prošle godine pa sve do danas evidentirano je 996 pojava virusa ptičje gripe na tlu Europe, koje su izazvale ogromne... Raste broj zaražene peradi u Europi

Uvezene biljne vrste ugrožavaju okoliš

Strane vrste
27.11.2016.

Uvezene biljne vrste ugrožavaju okoliš

Skupina od 25 sibirskih znanstvenika botaničara tri je godine proučavala biljke koje nisu autohtone sibirske vrste, već su donesene iz drugih krajeva svijeta i tu se ustalile, i utvrdili kako je 146 takvih biljaka, a 58 vrsta, ocijenjenih najopasnijima, temeljito je obrađeno u "Crnoj knjizi flore Sibira". Strane biljke teško se prilagođavaju surovoj... Uvezene biljne vrste ugrožavaju okoliš

Potpore za udružene ribare!

Potpore za ribare
20.09.2016.

Potpore za udružene ribare!

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva i u 2016. godini provodi model postojećih potpora kroz dodjelu potpore udruženjima u ribarstvu kroz provedbu Pravilnika o dodjeli potpore udruženjima u ribarstvu ("Narodne novine", broj 52/2016). Korisnici u ovoj mjeri su ribarske zadruge, ali i druga komorska udruženja, udruge i klasteri u ribarstvu. Cilj... Potpore za udružene ribare!

Žene i konji - zvijezde oračkog prvenstva RH!

14. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 5. Natjecanje u oranju u konjima Republike Hrvatske održat će se 27. kolovoza (subota) 2016. godine od 09:00 sati u organizaciji Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), grada Velike Gorice i Business Parka Meridian 16, uz suorganizaciju Savjetodavne službe, Turističke zajednice Velike... Žene i konji - zvijezde oračkog prvenstva RH!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Žene

Prikaz oglasa iz poljoprivrednog oglasnika koji sadrže ključnu riječ: žene.

Hussar OD

Hussar OD

Herbicidi
Bayer d.o.o. (BiH)

Kukuruz Agrister

Kukuruz Agrister

Sjemenska roba
Limagrain d.o.o

Kukuruz Agrister

Kukuruz Agrister

Sjemenska roba
Limagrain d.o.o

Ostale oglase možete pronaći ovdje.