AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Zakon O Zaštiti Životinja

Zakon O Zaštiti Životinja

Pretraga članaka za ključne riječi: zakon o zaštiti životinja. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Zakon o zaštiti životinja ne štiti činčile?

Javno savjetovanje
08.12.2016.

Zakon o zaštiti životinja ne štiti činčile?

Otvoreno je novo savjetovanje na poveznici. Tema savjetovanja je: Nacrt prijedloga Zakona o dopuni zakona o zaštiti životinja, s nacrtom konačnog prijedloga zakona. Cilj je omogućiti uzgajivačima činčila, umjesto do 1. siječnja 2017. godine, da do 1. siječnja 2018. godine u potpunosti okončaju proizvodnju te time spriječiti izlučivanje skotnih... Zakon o zaštiti životinja ne štiti činčile?

U pripremi novi Zakon o zaštiti životinja!

Zaštita životinja
15.08.2016.

U pripremi novi Zakon o zaštiti životinja!

Otvoreno je novo savjetovanje na temu nacrta prijedloga Zakona o zaštiti životinja. Ovim se Zakonom propisuje odgovornost i obveze fizičkih i pravnih osoba radi zaštite životinja, što uključuje zaštitu njihovog života, zdravlja i dobrobiti; način postupanja sa životinjama; uvjeti koji su potrebni za zaštitu životinja pri držanju, uzgoju... U pripremi novi Zakon o zaštiti životinja!

Mijenja se Pravilnik o zaštiti životinja u istraživanjima

Javno savjetovanje
13.02.2017.

Mijenja se Pravilnik o zaštiti životinja u istraživanjima

Otvoreno je novo savjetovanje na temu Nacrta prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o zaštiti životinja koje se koriste u znanstvene svrhe. U skladu sa zahtjevom Europske komisije od dana 16. lipnja 2016. godine putem EU PILOT sustava kojim je od Republike Hrvatske zatražila da dostavi pojašnjenja vezano uz prenošenje Direktive 2010/63/EU... Mijenja se Pravilnik o zaštiti životinja u istraživanjima

Pri kraju Zakon o zaštiti proizvođača!

"To je zakon koji bi trebao urediti odnose između poljoprivrednih proizvođača, prerađivača, trgovaca. Želimo cijeli lanac regulirati kako bi onaj tko je u ovom trenutku najosjetljiviji, a to je definitivno poljoprivredni proizvođač, bio na neki način u istom pravnom položaju kao i drugi sudionici lanca. Zakon provodimo kraju, vode se ozbiljne... Pri kraju Zakon o zaštiti proizvođača!

Uzgajivači za odgodu Zakona o dobrobiti životinja

Hrvatska se prilagođava europskim pravilima na svim poljima, a jedno od najvećih vezano je uz proizvodnju hrane. Ove će se godine hrvatski stočari, posebice manji, naći na velikim mukama, jer trebaju uvjete držanja životinja prilagoditi novim, strožim pravilima, što zahtijeva i znatne investicije, za koje oni jednostavno nemaju novca. Zbog toga... Uzgajivači za odgodu Zakona o dobrobiti životinja

Zaštitite plastenik od pregrijavanja!

Povrćarstvo
13.06.2017.

Zaštitite plastenik od pregrijavanja!

Dolazi nam ljeto, a s njim i visoke temperature. S povećanjem temperature zraka dolazi do pregrijavanja plastenika i biljke će biti izložene stresu. Za sve biljke koje se uzgajaju u zatvorenom prostoru je važno da se održi temperaturna ravnoteža. Previsoka temperatura djeluje negativno na biljke: dolazi do poremećaja metabolizma biljke, usporava se... Zaštitite plastenik od pregrijavanja!

Kako zaštititi povrtnice od hladnoće i mraza?

Zaštita biljaka
16.02.2017.

Kako zaštititi povrtnice od hladnoće i mraza?

S vremena na vrijeme dogodi se da zima i ne pokaže svoje prave zube, što ide u prilog poljoprivrednim proizvođačima plasteničke proizvodnje, jer na taj način kreću ranije sa proizvodnjom, odnosno, pripremom rasada, a i ušteda energenata prilikom zagrijavanja plastenika znatno je veća. Međutim, ove godine nije takav slučaj. Zima je donijela... Kako zaštititi povrtnice od hladnoće i mraza?

Kako čuvati i zaštititi grah od žiška?

Grah
20.11.2016.

Kako čuvati i zaštititi grah od žiška?

Grah (Phaseolus vulgaris) je jednogodišnja biljka iz porodice mahunarki koja vuče porijeklo iz Južne Amerike. To je vrlo korisna prehrambena namirnica, a koristi se i u narodnoj medicini za liječenje velikog broja oboljenja. Zrno graha je velike hranjive vrijednosti koju zadržava i nakon kuhanja, a sadrži proteine, vlakna, ugljikohidrate, većinu... Kako čuvati i zaštititi grah od žiška?

Boca jabučnog octa može zaštititi pčelinjak

Neprijatelji pčela
03.09.2016.

Boca jabučnog octa može zaštititi pčelinjak

Kraj ljeta i početak jeseni vrijeme je kad pčelari moraju biti na oprezu kako se u košnice ne bi uselili kukci štetnici - ose i stršljeni. Oboje kradu med i ubijaju pčele kako bi njima hranili svoje larve ali ose su ipak opasniji štetnici jer su prijenosnice zaraznih bolesti pčela, a u nekim slučajevima mogu izazvati grabež na pčelinjaku... Boca jabučnog octa može zaštititi pčelinjak

Kako na prirodan način zaštititi ruže?

Zaštita ruže
20.06.2016.

Kako na prirodan način zaštititi ruže?

Ruža je kraljica dvorišta, ali i njoj prijete mnogi štetnici. Svake godine, ovisno vremenskim prilikama, pojavljuju se različiti štetnici na ruži i čine štete. Od štetnika na ruži najčešće se susreću: lisne uši, crveni pauk, ružina osica uvijalica, ružina osa, cikade, dlakavi ružičar i mnoge druge štetočine. Suzbijanje najčešćih... Kako na prirodan način zaštititi ruže?

Kurkuma poboljšava zdravlje životinja

Zdravlje životinja
21.05.2016.

Kurkuma poboljšava zdravlje životinja

Kurkuma je začin iz Azije i široko je rasprostranjen u azijskoj kuhinji. U posljednje vrijeme postala je popularna i ima široku upotrebu. Ova đumbirova "rođakinja" je hit u svijetu pa tako i kod nas postaje sve popularnija. Kao začin se oduvijek koristi, posebno za dobivanje karakteristične narančaste boje jela, kao što je na primjer curry, ali i... Kurkuma poboljšava zdravlje životinja

Kako zaštititi povrtne kulture?

Zaštita povrća
29.04.2016.

Kako zaštititi povrtne kulture?

Glavni neprijatelji povrća su zimski mrazevi, hladnoća u proljeće i ljetne suše. Vrtlari su se tijekom prošlih stoljeća naučili nositi s tim opasnostima, štiteći zemlju i biljke od surovih vremenskih prilika. Tradicionalni malč Nekoć su vrtlari upotrebljavali malč koji se sastojao od djelomice razgrađenog stajskog gnoja. Takav se malč... Kako zaštititi povrtne kulture?

Kako protiv parazitskog oboljenja kože životinja?

Šuga
06.01.2016.

Kako protiv parazitskog oboljenja kože životinja?

Šuga je vrlo zarazno parazitsko oboljenje životinja, kroničnog tijeka, uzrokovano šugarcima iz više obitelji koje parazitiraju u epidermi ili na površini kože. Šuga je široko rasprostranjena u i uzrokuje direktne i indirektne štete. Najveće štete nastaju kod ovaca i goveda zbog oštećenja vune i krzna. Životinje oboljele od šuge smanjuju... Kako protiv parazitskog oboljenja kože životinja?

Kako zimi voćnjak zaštititi od glodavaca?

Zaštita voćnjaka
30.11.2015.

Kako zimi voćnjak zaštititi od glodavaca?

Svake godine u našim voćnjacima veliku štetu izazivaju glodavci (miševi i voluharice) i zečevi. Oštećenja koja prave često dovode do slabljena pa i sušenja voćaka. Miševi i zečevi su posebno štetni za mlade voćnjake, jer su nježne sadnice često jedina hrana do koje mogu doći tokom hladne zime. Posebno vole nasade jabuke, kruške, višnje... Kako zimi voćnjak zaštititi od glodavaca?

Zakon ne dopušta razvoj domaće ponude OPG-a

Lička šljivovica
03.08.2015.

Zakon ne dopušta razvoj domaće ponude OPG-a

Lički proizvođači koje je posjetio i ministar turizma Darko Lorencin, upozoravaju na brojne nelogičnosti koje nosi Zakon o trošarinama, sprečavajući ih tako u proizvodnji najpoznatije autohtone ličke šljivovice. Ako se ovako nastavi, kažu oni, iako je riječ o višestruko nagrađivanom tradicijskom autohtonom proizvodu, koji je kroz financijske... Zakon ne dopušta razvoj domaće ponude OPG-a

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Zakon O Zaštiti Životinja

Nema rezultata.