AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Rat S Trgovcima

Rat S Trgovcima

Pretraga članaka za ključne riječi: rat s trgovcima. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

U život vratili Zlataricu, Kujundžušu, Trnjak i Plavku

Autohtone sorte
06.12.2017.

U život vratili Zlataricu, Kujundžušu, Trnjak i Plavku

Kada je u pitanju vinova loza, nema loše sorte, a hrvatsko bogatstvo upravo je ta različitost. Naglašavaju to vinari iz Dalmatinske zagore odnosno Imotske Krajine, Dario Gašpar, Milan Grabovac i Stipe Đuzel koji su u život vratili i pomalo zapostavljene sorte: Zlataricu, Kujundžušu, Trnjak i Plavku. Dario Gašpar Autohtone sorte su to koje su mahom... U život vratili Zlataricu, Kujundžušu, Trnjak i Plavku

Bajkerica koja uzgaja fajferice, eko povrće i ratarske kulture!

OPG Agica Ferić
06.12.2017.

Bajkerica koja uzgaja fajferice, eko povrće i ratarske kulture!

Agica Ferić iz Starog Petrova Sela, OPG je otvorila prije sedam godina. Krenula je s obitelji s jednim hektarom zemlje, malo pomalo su rasli da bi danas obrađivali "šest i kusur" hektara. "Mala sam. Po svemu sam mala, ali ide. Ušli smo u ekološku ratarsku proizvodnju na četiri hektara (kukuruz, soja), u eko proizvodnji nam je i povrće na 0,14... Bajkerica koja uzgaja fajferice, eko povrće i ratarske kulture!

Masline ih iz New Yorka vratile na Vir

Siromaštvo ih je odvelo u Ameriku, a masline vratile na Vir, najkraći je uvod u životnu priču Ljubice (65) i Josipa Radovića (69). "Maslina je stvarno sveto drvo", kaže Josip zvani Đo. On je sa svojih 20 godina krenuo iz Vira "trbuhom za kruhom", najprije u Trst gdje je šest mjeseci u kampu za izbjeglice čekao useljeničku "zelenu kartu" koju mu je... Masline ih iz New Yorka vratile na Vir

Koji pick up izabrati za svoje gospodarstvo?

PickUp
21.11.2017.

Koji pick up izabrati za svoje gospodarstvo?

Pick up automobili su sve popularniji na našem tržištu. Iako ih kupuju i oni kojima će služiti kao gradski automobil, zbog osjećaja sigurnosti koji ovi automobili pružaju, većina ih uzima zbog njihove radne sposobnosti zbog čega su ovi automobili sve važniji upravo poljoprivrednicima. O važnosti ovog segmenta za automobilsku industriju dovoljno... Koji pick up izabrati za svoje gospodarstvo?

Tri složna brata iz Šarengrada zajedno idu naprijed

Podunavski ratari
26.10.2017.

Tri složna brata iz Šarengrada zajedno idu naprijed

Vratili su se u Šarengrad 1998. godine i krenuli iznova na 60 jutara vlastite zemlje. Ostali su devedesetih bez svih traktora i opreme, a ono malo što su zatekli bilo je devastirano. Kupili su novi Torpedo i pomalo ulagali. Iz godine u godinu. Želimir i Nada Osuski, zajedničkim snagama s trojicom sinova Lukom, Martinom i Josipom danas su jedni od... Tri složna brata iz Šarengrada zajedno idu naprijed

Vratili se iz Njemačke i pokrenuli preradu ribe dimljenjem

Još od povratka iz Njemačke Branka Petrunić Becker razmišljala je kakav posao zaočeti u Hrvatskoj, a da od njega može živjeti. Istraživala je sa životnim partnerom čega to u Hrvatskoj baš i nema, i zaključili su kako bi mogli otvoriti obrt za dimljenje ribe. Ona inženjerka građevine, a životni suputnik Nijemac socijalni pedagog, zajedničkih... Vratili se iz Njemačke i pokrenuli preradu ribe dimljenjem

Zašto je otrovna paprat korisna biljka?

Paprat
16.07.2017.

Zašto je otrovna paprat korisna biljka?

Obična paprat ili orlova paprat, bujad, obična bujad, velika bujad Pteridium aquilinum je višegodišnja biljka koja se veoma često susreće u prirodi. Raste na zemljištima sa kiselom ph reakcijom i sušim zemljištima. Nastanjuje brdska područja, šume, šumske proplanke, zapuštena zemljišta, živice. Vrlo dobro podnosi zagađenost zraka i... Zašto je otrovna paprat korisna biljka?

Nepravilnim zalijevanjem šokirate povrće

Zalijevanje
27.06.2017.

Nepravilnim zalijevanjem šokirate povrće

Natprosječno visoke temperature u lipnju od vrtlara zahtijevaju redovito zalijevanje, ako žele imati što od uroda u svome vrtu. Profesionalni proizvođači povrća osigurali su se sustavima za navodnjavanje, a i iz iskustva znaju kako najbolje osigurati vlažnost tla. Hobi vrtlari, ako nemaju starije da ih tome nauče ili nemaju dovoljno iskustva, često... Nepravilnim zalijevanjem šokirate povrće

Kako izdresirati pastirskog psa?

Psi čuvari
14.04.2017.

Kako izdresirati pastirskog psa?

Dobrog psa čuvara ne čini samo instinkt, već i obuka. Pas je od davnina vezan za čovjeka i pomaže mu na sve načine. To znači da se od rođenja mora krenuti sa dresurom kako bi pas prihvatio čovjeka kao vođu čopora. Urođena sposobnost za rad sa stadom Pastirski pas ima urođenu sposobnost za rad sa stadom zbog svog ovčarskog nagona pa je njegova... Kako izdresirati pastirskog psa?

Obrada tla - orati ili malčirati?

Obrada tla
10.01.2017.

Obrada tla - orati ili malčirati?

Tradicionalno bavljenje poljoprivredom podrazumijeva oranje i kopanje, ali je danas sve više onih koji svoje površine ne oru i ne kopaju. U prirodi nema prevrtanja zemlje već se slojevi biljnog materijala slažu jedan na drugi poput lišća u šumi. Na ovaj način zemljište je prekriveno biljnim prekrivačem i organskom tvari koja se raspada i... Obrada tla - orati ili malčirati?

Kako odabrati novogodišnje drvo?

Ukrasno drveće
20.12.2016.

Kako odabrati novogodišnje drvo?

Bliži se vrijeme praznika i mnogi će kupiti drvo za ukrašavanje. I ove godine će ponuda rasadnika novogodišnjim stablima biti bogata. Proizvodnja jednog novogodišnjeg drvca može trajati i do 15 godina. Najčešće se kao novogodišnje drvce kupuju jela, bor i smreka. Jela, bor i smreka pripadaju istoj porodici borova Pinacea. Za koju vrstu ćete se... Kako odabrati novogodišnje drvo?

Kraj vrtlarske i početak ratarske sezone

Radovi u polju
16.10.2016.

Kraj vrtlarske i početak ratarske sezone

Listopad je mjesec u kojem niske temperature zaustavljaju rast vegetacije, dolazi do opadanja lišća kod drveća i do propadanja mnogih vrsta cvijeća i povrća. Kraj ovakve slike završetka vegetacije listopad je i mjesec sjetve i sadnje. U vrtu se uklanjaju biljni ostaci povrtnih biljaka. Ostatke biljaka krumpira i rajčice treba ukloniti zasebno od... Kraj vrtlarske i početak ratarske sezone

Kako odabrati alat za rezidbu voćaka?

Rezidba voćaka
28.09.2016.

Kako odabrati alat za rezidbu voćaka?

Bliži se vrijeme rezidbe i potrebno je pripremiti se za ovu aktivnost. Bili mi profesionalni voćari, voćari amateri, vikend voćari ili imali tek jedno stablo za uspješnu brigu o našim stablima, potreban nam je dobar voćarski alat. Kvalitetan alat nam omogućava da uradimo dobru rezidbu na najlakši i najbrži način. Za izvođenje rezidbe koristimo... Kako odabrati alat za rezidbu voćaka?

Kako brati i čuvati kraljicu jeseni - bundevu?

Bez obzira kako ih zvali, bundeve, buče, tikve - one su kraljice jeseni. Svake jeseni one nas oduševljavaju svojim oblicima, bojama i veličinama. To su jednogodišnje zeljaste biljke sa puzajućom, bodljikavom stabljikom. Listovi su srcasti, mogu biti perasto usječeni. Cvjetovi su žute boje i razlikuju se muški i ženski cvjetovi. Cvjeta tijekom... Kako brati i čuvati kraljicu jeseni - bundevu?

Za pravilnu prehranu krava pratiti faze laktacije!

Velikom broju farmera zvuči bajkovito i nestvarno podatak da je jedna krava Holstein-friesian pasmine tijekom jedne godine, u jednoj laktaciji proizvela 26.953 kg mlijeka sa prosjekom oko 74 kg/dnevno. Specijalizirana Holstein-friesian pasmina krava za proizvodnju mlijeka u optimalnim uvjetima uzgoja, dobrom genetskom predispozicijom i zdravljem, kao i... Za pravilnu prehranu krava pratiti faze laktacije!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Rat S Trgovcima

Nema rezultata.