AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Rat S Trgovcima

Rat S Trgovcima

Pretraga članaka za ključne riječi: rat s trgovcima. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Vratili se iz Njemačke i pokrenuli preradu ribe dimljenjem

Još od povratka iz Njemačke Branka Petrunić Becker razmišljala je kakav posao zaočeti u Hrvatskoj, a da od njega može živjeti. Istraživala je sa životnim partnerom čega to u Hrvatskoj baš i nema, i zaključili su kako bi mogli otvoriti obrt za dimljenje ribe. Ona inženjerka građevine, a životni suputnik Nijemac socijalni pedagog, zajedničkih... Vratili se iz Njemačke i pokrenuli preradu ribe dimljenjem

Zašto je otrovna paprat korisna biljka?

Paprat
16.07.2017.

Zašto je otrovna paprat korisna biljka?

Obična paprat ili orlova paprat, bujad, obična bujad, velika bujad Pteridium aquilinum je višegodišnja biljka koja se veoma često susreće u prirodi. Raste na zemljištima sa kiselom ph reakcijom i sušim zemljištima. Nastanjuje brdska područja, šume, šumske proplanke, zapuštena zemljišta, živice. Vrlo dobro podnosi zagađenost zraka i... Zašto je otrovna paprat korisna biljka?

Nepravilnim zalijevanjem šokirate povrće

Zalijevanje
27.06.2017.

Nepravilnim zalijevanjem šokirate povrće

Natprosječno visoke temperature u lipnju od vrtlara zahtijevaju redovito zalijevanje, ako žele imati što od uroda u svome vrtu. Profesionalni proizvođači povrća osigurali su se sustavima za navodnjavanje, a i iz iskustva znaju kako najbolje osigurati vlažnost tla. Hobi vrtlari, ako nemaju starije da ih tome nauče ili nemaju dovoljno iskustva, često... Nepravilnim zalijevanjem šokirate povrće

Kako izdresirati pastirskog psa?

Psi čuvari
14.04.2017.

Kako izdresirati pastirskog psa?

Dobrog psa čuvara ne čini samo instinkt, već i obuka. Pas je od davnina vezan za čovjeka i pomaže mu na sve načine. To znači da se od rođenja mora krenuti sa dresurom kako bi pas prihvatio čovjeka kao vođu čopora. Urođena sposobnost za rad sa stadom Pastirski pas ima urođenu sposobnost za rad sa stadom zbog svog ovčarskog nagona pa je njegova... Kako izdresirati pastirskog psa?

Obrada tla - orati ili malčirati?

Obrada tla
10.01.2017.

Obrada tla - orati ili malčirati?

Tradicionalno bavljenje poljoprivredom podrazumijeva oranje i kopanje, ali je danas sve više onih koji svoje površine ne oru i ne kopaju. U prirodi nema prevrtanja zemlje već se slojevi biljnog materijala slažu jedan na drugi poput lišća u šumi. Na ovaj način zemljište je prekriveno biljnim prekrivačem i organskom tvari koja se raspada i... Obrada tla - orati ili malčirati?

Kako odabrati novogodišnje drvo?

Ukrasno drveće
20.12.2016.

Kako odabrati novogodišnje drvo?

Bliži se vrijeme praznika i mnogi će kupiti drvo za ukrašavanje. I ove godine će ponuda rasadnika novogodišnjim stablima biti bogata. Proizvodnja jednog novogodišnjeg drvca može trajati i do 15 godina. Najčešće se kao novogodišnje drvce kupuju jela, bor i smreka. Jela, bor i smreka pripadaju istoj porodici borova Pinacea. Za koju vrstu ćete se... Kako odabrati novogodišnje drvo?

Kraj vrtlarske i početak ratarske sezone

Radovi u polju
16.10.2016.

Kraj vrtlarske i početak ratarske sezone

Listopad je mjesec u kojem niske temperature zaustavljaju rast vegetacije, dolazi do opadanja lišća kod drveća i do propadanja mnogih vrsta cvijeća i povrća. Kraj ovakve slike završetka vegetacije listopad je i mjesec sjetve i sadnje. U vrtu se uklanjaju biljni ostaci povrtnih biljaka. Ostatke biljaka krumpira i rajčice treba ukloniti zasebno od... Kraj vrtlarske i početak ratarske sezone

Kako odabrati alat za rezidbu voćaka?

Rezidba voćaka
28.09.2016.

Kako odabrati alat za rezidbu voćaka?

Bliži se vrijeme rezidbe i potrebno je pripremiti se za ovu aktivnost. Bili mi profesionalni voćari, voćari amateri, vikend voćari ili imali tek jedno stablo za uspješnu brigu o našim stablima, potreban nam je dobar voćarski alat. Kvalitetan alat nam omogućava da uradimo dobru rezidbu na najlakši i najbrži način. Za izvođenje rezidbe koristimo... Kako odabrati alat za rezidbu voćaka?

Kako brati i čuvati kraljicu jeseni - bundevu?

Bez obzira kako ih zvali, bundeve, buče, tikve - one su kraljice jeseni. Svake jeseni one nas oduševljavaju svojim oblicima, bojama i veličinama. To su jednogodišnje zeljaste biljke sa puzajućom, bodljikavom stabljikom. Listovi su srcasti, mogu biti perasto usječeni. Cvjetovi su žute boje i razlikuju se muški i ženski cvjetovi. Cvjeta tijekom... Kako brati i čuvati kraljicu jeseni - bundevu?

Za pravilnu prehranu krava pratiti faze laktacije!

Velikom broju farmera zvuči bajkovito i nestvarno podatak da je jedna krava Holstein-friesian pasmine tijekom jedne godine, u jednoj laktaciji proizvela 26.953 kg mlijeka sa prosjekom oko 74 kg/dnevno. Specijalizirana Holstein-friesian pasmina krava za proizvodnju mlijeka u optimalnim uvjetima uzgoja, dobrom genetskom predispozicijom i zdravljem, kao i... Za pravilnu prehranu krava pratiti faze laktacije!

Orati? Možda podrivati? Ispitajte stanje tla!

Obrada tla
04.11.2015.

Orati? Možda podrivati? Ispitajte stanje tla!

Prema podacima Državnog statističkog zavoda (2014), poljoprivreda Republike Hrvatske se temelji na 1,3 milijuna ha korištenih poljoprivrednih površina, od čega ratarske kulture zauzimaju nešto više od 870 tisuća hektara, odnosno na 589 tisuća se prostiru žitarice. Proteklih tjedana na području Hrvatske pale su veće količine oborina koje su... Orati? Možda podrivati? Ispitajte stanje tla!

Kako kompostirati uz pomoć glista?

Recikliranje
13.10.2015.

Kako kompostirati uz pomoć glista?

Eko-kutija predstavlja način recikliranja kućnog organskog otpada pomoću glista i mikroorganizama. U ovu svrhu se najčešće koristi obična crvena glista iz stajnjaka (Eisenia fetida), koju možemo kupiti u svakoj ribolovnoj prodavaonici, ili iskopati oko bilo koje staje. Pored toga što se oslobađamo nepotrebnih ostataka na sasvim prirodan i... Kako kompostirati uz pomoć glista?

Kako i zašto kompostirati opalo lišće?

Listinac
06.10.2015.

Kako i zašto kompostirati opalo lišće?

Jesen je vrijeme kada se mnogi od nas pitaju šta učiniti sa velikom količinom lišća iz voćnjaka i dvorišta. Na žalost, veliki broj ljudi sakupljeno lišće spaljuje i na taj način gubi dragocjeni organski materijal koji je toliko potreban zemljištu. Listinac povećava sadržaj vlage u zemljištu i poboljšava njegovu strukturu. Dovoljno je lišće... Kako i zašto kompostirati opalo lišće?

Kako će profunkcionirati sustav dodjele zemljišta?

Blaženka Mičević
27.07.2015.

Kako će profunkcionirati sustav dodjele zemljišta?

Posljednjih mjeseci u javnosti se često spominje ime ravnateljice Agencije za poljoprivredno zemljište Blaženke Mičević. Uglavnom u negativnim kontekstima, vezanim uz gotovo smiješne situacije, kada su pojedinim poljoprivrednicima umjesto zemljišta dodjeljivane ceste, riječna korita, igrališta, groblja i slično. Naravno, za takve stvari je teško... Kako će profunkcionirati sustav dodjele zemljišta?

Kaolinski preparati u eko voćarstvu

Tijekom zadnjih desetak godina hrvatski voćari su suočeni sa sve zahtjevnijim standardima kvalitete, te sve snažnijoj konkurenciji uvoznog voća. U toj tržišnoj utakmici, potrebno je iskoristiti sve mogućnosti za smanjenjem gubitaka u proizvodnji, te postizanjem vrhunske kvalitete voća. U tom smislu potrebno je posvetiti se i smanjenju šteta koje... Kaolinski preparati u eko voćarstvu

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Rat S Trgovcima

Nema rezultata.