AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Pršut

Pršut

Pretraga članaka za ključne riječi: pršut. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Izložen pršut "kapitalac" od 21 kilograma

Tajna dobrog pršuta je izmjeni juga i bure jer upravo to utječe na njegovo kvalitetno sušenje. Ovoj "gastroikoni", kako mu tepaju, Drnišani su posvetili međunarodni festival koji se tradicionalno održava početkom rujna. Ove je godine održan 1. i 2. rujna, a pratila ga je i vinska priredba, 1. Međunarodno ocjenjivanje vina. Proizvođače muči... Izložen pršut "kapitalac" od 21 kilograma

Festival pršuta i Dionizijana u Drnišu

Festival pršuta
28.08.2017.

Festival pršuta i Dionizijana u Drnišu

Četvrti Međunarodni festival pršuta - Drniš 2017 održat će se 1. i 2. rujna u Drnišu. Ove godine se po prvi put u okviru Festivala održava i Međunarodno ocjenjivanje vina Dionizijana 2017. Međutim, pored pršuta i vina na ovom festivalu dobro su došli i ostali proizvođači autohtonih domaćih proizvoda (sira, meda, ulja), te proizvođači... Festival pršuta i Dionizijana u Drnišu

I Čepin postaje poznat po pršutu!

Pršutana
17.05.2017.

I Čepin postaje poznat po pršutu!

Neke od prvih asocijacija pri spomenu Jadrana su sunce, more, vino i pršut, a po ovom posljednjem uskoro bi mogla postati poznata i ravna Slavonija. U Čepinu su sredinom 2016. godine svoja vrata otvorili novi pogoni mesne industrije tvrtke Žito, greenfield investicija vrijedna gotovo 500 milijuna kuna. Uz već tradicionalne slavonske proizvode, poput... I Čepin postaje poznat po pršutu!

Dani hrvatskog pršuta: Smjeli i Žužić šampioni!

Dodjelom priznanja i nagrada proizvođačima, otvoreni su treći nacionalni Dani Hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Šibeniku, u hotelu D-Resort. Apsolutni šampion ovogodišnjih Dana hrvatskog pršuta 2017 je Mesnica Žužić sa Krčkim pršutom, prvim hrvatskim proizvodom s oznakom zaštite na EU tržištu. Pršut proizvođača Smjeli iz... Dani hrvatskog pršuta: Smjeli i Žužić šampioni!

Posjetite Dane Hrvatskog pršuta u Šibeniku

Treće izdanje Dana Hrvatskog pršuta, nacionalnog stručnog i poslovnog skupa posvećenog našoj najatraktivnijoj suhomesnatoj gastronomskoj deliciji, održat će se 21. i 22. travnja 2017. u hotelu D-Resort u Šibeniku. Skup okuplja najznačajnije proizvođače Dalmatinskog, Drniškog, Krčkog i Istarskog pršuta, prvih hrvatskih prehrambenih brendova... Posjetite Dane Hrvatskog pršuta u Šibeniku

Mali korak za pršutare, veliki za svinjogojstvo!

Istarski pršut
30.04.2016.

Mali korak za pršutare, veliki za svinjogojstvo!

Iako sve četiri slavonske županije podržavaju osnivanje proizvođačke organizacije u sektoru svinjogojstva kako bi se po strogim pravilima proizveli butovi za strogo zaštićeni istarski pršut, problema je puno. Naime, osim što svinje trebaju biti uzgojene samo u 12 hrvatskih županija, roditeljske linije moraju biti također iz Hrvatske. Uz to, po... Mali korak za pršutare, veliki za svinjogojstvo!

Pršut Mijukić Prom šampion Sajma!

Sajam pršuta
21.03.2016.

Pršut Mijukić Prom šampion Sajma!

Pršut pršutane Mijukić Prom iz Runovića kod Grada Imotskog proglašen je šampionom dvodnevnog 11. Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda Sinj 2016, inače vlasnika Mije Lešine, čija tvrtka zapošljava oko 40 djelatnika, dok je vicešampion pršut proizvođača MTO Mrki iz Trogira. Priznanja najboljima u nedjelju poslijepodne, na... Pršut Mijukić Prom šampion Sajma!

Sinjski Sajam okuplja sve pršutare i one koji to žele postati

U organizaciji sinjskog Poduzetničkog centra i Grada Sinja te uz potporu Splitsko-dalmatinske županije ove će se godine 11. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem održati 19. i 20. ožujka u prostorima sinjskog hotela Alkar. Ministar prof.dr.sc. Davor Romić prisustvovat će otvaranju Sajma pršuta, a... Sinjski Sajam okuplja sve pršutare i one koji to žele postati

Geografska zaštita za Dalmatinski pršut

Dalmatinski pršut
15.02.2016.

Geografska zaštita za Dalmatinski pršut

Europska komisija je danas odobrila dodatak novog hrvatskog proizvoda u Registar geografski zaštićenih proizvoda. Dalmatinski pršut je gastronomski specijalitet nastao sušenjem na dimu i buri mesa stražnjih (ponekad i prednjih) nogu svinje. Zbog svog specifičnog okusa i neobičnog načina dobivanja smatra se jednim od najoriginalnijih proizvoda... Geografska zaštita za Dalmatinski pršut

Pršutane i svinjske farme u kršu Zabiokovlja

Proizvodnja pršuta
21.06.2015.

Pršutane i svinjske farme u kršu Zabiokovlja

Proizvodnjom dalmatinskog pršuta te inim trajnim suhomesnatim proizvodima gotovo 15 godina intenzivno se bavi Zlatko Vrdoljak s obitelji iz Slivna na području Općine Runovići, u Zabiokovlju. Naime, Zlatko je vlasnik i voditelj tvrtke Obrt Vrdoljak, koja će uskoro promijeniti naziv u OPG. Ističe kako je otvaranjem svoje male farme uzgoja i tova... Pršutane i svinjske farme u kršu Zabiokovlja

Milijun pršuta od sirovine iz domaćeg uzgoja!

Sjajne vijesti stigle su iz Bruxellesa uoči prvih Dana Hrvatskog pršuta. U Službenom listu Europske unije od 14. travnja objavljena je uredba Komisije o upisu naziva u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla. Na popisu se našao i Krčki pršut. Time je Republika Hrvatska dobila prvu oznaku zaštićenog... Milijun pršuta od sirovine iz domaćeg uzgoja!

Šampionski Krčki pršut Žužić!

Izvođenjem prigodnog kulturno-umjetničkog programa, prezentacijom najboljih štandova, proglašenjem rezultata u natjecanju te dodjelom nagrada i priznanja vlasnicima najbolje ocijenjenih pršuta, u nedjelju je poslijepodne, na Cvjetnicu, u hotelu Alkar završen i zatvoren ovogodišnji dvodnevni proljetni jubilarni 10. nacionalni sajam pršuta i trajnih... Šampionski Krčki pršut Žužić!

Jubilarni Nacionalni sajam pršuta u Sinju!

Sajam pršuta
23.03.2015.

Jubilarni Nacionalni sajam pršuta u Sinju!

Ovogodišnji proljetni po redu 10. jubilarni nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2015 održat će se u prostorima sinjskog hotela Alkar 28. i 29. ožujka pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva... Jubilarni Nacionalni sajam pršuta u Sinju!

Zaštita zemljopisnog podrijetla Krčkog pršuta?

Krčki pršut
24.11.2014.

Zaštita zemljopisnog podrijetla Krčkog pršuta?

U bazi podataka Europske komisije Database of Origin and Registration (DOOR) objavljen je zahtjev za zaštitu naziva "Krčki pršut" oznakom zemljopisnog podrijetla. To znači da je zahtjev objavljen u Službenom listu Europske unije čime je Europska komisija potvrdila da je podneseni zahtjev sukladan pravilima za registraciju oznake na razini EU. Krčki... Zaštita zemljopisnog podrijetla Krčkog pršuta?

Slave li i svinjogojci izvornost istarskog pršuta?

Istarski pršut
27.10.2014.

Slave li i svinjogojci izvornost istarskog pršuta?

Sporazum između hrvatskih i slovenskih proizvođača o zaštiti izvornosti Istarskog pršuta konačno je postignut. Podsjetimo, nakon što je Europska komisija zaprimila hrvatski zahtjev za zaštitom Istarskog pršuta oznakom izvornosti na razini Europske unije, Republika Slovenija iskoristila je posljednji dan (30. kolovoza 2013.) i uložila svoj... Slave li i svinjogojci izvornost istarskog pršuta?

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Pršut

Nema rezultata.