AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Proizvođačka Organizacija

Proizvođačka Organizacija

Pretraga članaka za ključne riječi: proizvođačka organizacija. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Druga mljekarska proizvođačka organizacija u RH!

Miroslav Kovač
17.11.2015.

Druga mljekarska proizvođačka organizacija u RH!

U Hrvatskoj se već gotovo 20-tak godina, u uzgoju simentalskog goveda pokušava ustrojiti organizacija po principu bottom-up. Uzgojno poslovno obrazovni (UPO) centar Simentalac osnovan je 2008. godine u Kutjevu, a proizašao je iz udruge uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine koja je osnovana 2001. PZ UPOCentar Simentalac kao poslovni oblik proizašao... Druga mljekarska proizvođačka organizacija u RH!

Još jedna proizvođačka organizacija mljekara!

U srijedu, 22. srpnja, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je sastanak proizvođača mlijeka s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi se finalizirale aktivnosti vezane uz osnivanje Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva. Nastavak je to inicijative koju su pokrenuli proizvođači... Još jedna proizvođačka organizacija mljekara!

Prva proizvođačka organizacija u pčelarstvu!

Virovitičko-podravska županija nastavlja s pomoći poljoprivrednim proizvođačima u njihovim nastojanjima za osnivanjem proizvođačkih organizacija u poljoprivredi. Kako bi se krenulo u realizaciju osnivanja istih, u petak, 19. lipnja, u velikoj županijskoj vijećnici održan je sastanak s ciljem osnivanja proizvođačke organizacije u sektoru... Prva proizvođačka organizacija u pčelarstvu!

Prva voćarska proizvođačka organizacija u HR!

Ministarstvo poljoprivrede izdalo je Rješenje kojim se Poljoprivrednoj zadruzi "Zagrebački voćnjaci" iz Rakitovca priznaje status prve proizvođačke organizacije za voće i povrće u Republici Hrvatskoj. Ovim priznanjem PZ "Zagrebački voćnjaci", koja broji 21-og člana koji proizvode jabuke, kruške, breskve, nektarine, šljive i jagode, moći će... Prva voćarska proizvođačka organizacija u HR!

Osnovana organizacija Mliječni put Hrvatske!

Virovitičko-podravska županija odlučila je pomoći poljoprivrednim proizvođačima u njihovim nastojanjima za osnivanjem proizvođačkih organizacija u poljoprivredi kako bi ih udružila i na taj način kvalitetnije pripremila za nastup na tržištu. U petak, 18. rujna, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je osnivačka... Osnovana organizacija Mliječni put Hrvatske!

24 zadrugara i 30 brodova u prvoj ribarskoj PO!

Ribarska zadruga Omega 3 iz Kali na otoku Ugljanu postat će prva organizacija proizvođača ribara u Hrvatskoj, najavljeno je to tijekom jučerašnjeg posjeta zadarskog župana Stipe Zrilića pogonima zadruge u poslovnoj zoni Šopot kod Benkovca. Prijelaz će se odvijati u sklopu projekta ECO SEA. Njegov nositelj je Veneto Regij u Italiji, a partneri na... 24 zadrugara i 30 brodova u prvoj ribarskoj PO!

Organizacija za proizvođače maslinovog ulja?

Udruživanje
26.06.2017.

Organizacija za proizvođače maslinovog ulja?

U organizaciji LAG-a "Laura" sa sjedištem u Biogradu na Moru, polačanske Poljoprivredne zadruge "Maslina i vino" i tamošnjih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Baradić Željka, Kulaš Josipa, Zagorac Milenka i Strpić Zlatka, u Polači u Zadarskoj županiji, državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, nazočne je upoznao s... Organizacija za proizvođače maslinovog ulja?

Proizvođačkim organizacijama 8,8 milijuna eura

Značaj i uloga proizvođačkih organizacija (PO) na razini EU pa tako i u Hrvatskoj je sve veći. Proizvođači se sve teže nose s poremećajima na tržištima, kao i s konkurencijom otvorenog europskog tržišta. Udruživanjem u proizvođačke organizacije proizvođači jačaju svoju poziciju u pregovorima prema otkupljivačima i trgovcima, lakše... Proizvođačkim organizacijama 8,8 milijuna eura

Svinjogojci osnovali proizvođačku organizaciju

30-ak svinjogojaca s područja tri slavonske županije, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske, pokrenulo je osnivanje linijske proizvođačke organizacije. Razvitak svinjogojske proizvodnje u Republici Hrvatskoj kroz fondove Europske unije ili poticaje, cilj je osnivača proizvođačke organizacije. Potpora resornog ministarstva je... Svinjogojci osnovali proizvođačku organizaciju

Budućnost u proizvođačkim organizacijama

Mjera 9
06.11.2016.

Budućnost u proizvođačkim organizacijama

Djelatnici Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju su 24., 26., i 27. listopada 2016. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Sisku, Virovitici i Osijeku te prostorijama Poljoprometa u Opuzenu održali radionice vezane uz mjeru 9 "Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija!", javlja... Budućnost u proizvođačkim organizacijama

Krećemo prema proizvođačkim organizacijama!

Zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak posjetio je nedavno Varaždinsku županiju, a sa županom Predragom Štromarom razgovarao je o komasaciji, navodnjavanju te aktualnom Programu ruralnog razvoja i mjerama poboljšanja poljoprivredne proizvodnje. Štromar je napomenuo da Županija u skladu s mogućnostima na različite načine pomaže... Krećemo prema proizvođačkim organizacijama!

Radi se na osnivanju proizvođačkih organizacija

Proizvođačke organizacije kao oblik udruživanja su u Hrvatskoj jedna velika enigma. Nikako domaće poljoprivrednike nagovoriti na udruživanje. Tako situaciju glede malog broja proizvođačkih organizacija ocrtava čelnik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić koji razloge vidi u povijesnom problemu Hrvata jer su zadruge bile jedan od oblika... Radi se na osnivanju proizvođačkih organizacija

Prvi mljekari potpisali ugovore s PO Simentalac

15 članova Udruge proizvođača mlijeka Brodsko-posavske županije potpisalo je ugovor s novoosnovanom proizvođačkom organizacijom Simentalac. Kako zajedno nisu mogli postići uvjete za osnivanje vlastite, odlučili su se udružiti s već postojećom organizacijom kako bi zajedno nastupali na tržištu i postigli veću pregovaračku moć. "Tražimo... Prvi mljekari potpisali ugovore s PO Simentalac

Potpore proizvođačkim organizacijama

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je ukupno 1.792.850,00 kuna trima proizvođačkim organizacijama: Udruga mljekara Drava-Sava dobila je 635.650,00 kn, Poljoprivredna zadruga UPOCentar Simentalac 407.200,00 kn, a Poljoprivredna zadruga Gomolava Jabuka 750.000,00 kn. Ova potpora ima za cilj olakšati početak... Potpore proizvođačkim organizacijama

Izabrala nas i Svjetska turistička organizacija!

UNWTO
19.09.2015.

Izabrala nas i Svjetska turistička organizacija!

Hrvatska je izabrana za prvu potpredsjedateljicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma. Ta je odluka donesena na 101. sjednici Izvršnog vijeća UNWTO-a u kolumbijskome gradu Medellinu, na kojoj sudjeluje i izaslanstvo Ministarstva turizma s ministrom Darkom Lorencinom na čelu. Hrvatska... Izabrala nas i Svjetska turistička organizacija!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Proizvođačka Organizacija

Nema rezultata.