Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brašno
  • 22.12.2021. 12:00

Za 212 pekara i mlinara stiže 20.000 tona subvencionisanog brašna

To će pre svega obezbediti snabdevanje tržišta hlebom od brašna tipa 500, takozvani 'hleb sava', čija je cena uredbom Vlade Srbije zagarantovana i maloprodajna cena ne sme da bude veća od 46 dinara, rekla je ministarka trgovine Tatjana Matić.

Foto: Depositphotos/georgemuresan
  • 88
  • 12
  • 0

Republička direkcija za robne rezerve je u ponedeljak i juče počela da šalje ugovore o isporuci brašna mlinarima i pekarima koji su se našli na spisku, izjavila je za Tanjug ministarka trgovine Tatjana Matić i najavila da će ono biti podeljeno sledeće nedelje.

Prema njenim rečima, na spisku je 212 pekara i mlinara, a očekuje se da će im biti podeljeno oko 20.000 tona.

"To će pre svega obezbediti snabdevanje tržišta hlebom od brašna tipa 500, takozvani 'hleb sava', čija je cena uredbom Vlade Srbije zagarantovana i maloprodajna cena ne sme da bude veća od 46 dinara. To je u ovom trenutku najvažnije", rekla je ministarka.

Cena hleba od brašna T-500 ograničena na 46 dinara

Objasnila je da firme koje sklapaju ugovore sa Direkcijom, dostavljaju menice, nakon čega avansno uplaćuju brašno i preuzimaju ga, preneo je RTS.

"Ovde je važno napomenuti da jednim od članova tog ugovora sa Robnim rezervama, oni garantuju da će ono biti korišćeno isključivo za proizvodnju pomenutog hleba i da ne može biti upotrebljeno za druge svrhe", objasnila je Matićeva.

Podsetimo, Republička direkcija je pre mesec dana raspisala poziv zainteresovanim pekarama i mlinarima za kupovinu ove namirnice tipa "T-500" po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi.


Tagovi

Brašno T 500 Sava hleb Tatjana Matić Republička direkcija za robne rezerve


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)