Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pekarski proizvodi
  • 23.12.2021. 10:00

U Nišu poskupljenje peciva - bez uticaja na druga lokalna tržišta?

Od Nove godine planiramo da podignemo cenu bureka i peciva za 10 procenata, tako da će četvrt bureka sa sirom biti 130 dinara, a sa mesom 140 dinara, rekao je Predsednik Unije pekara Niša Bratislav Vukadinović.

Foto: Depositphotos/IgorVetushko
  • 97
  • 64
  • 0

Predsednik Unije pekara Niša Bratislav Vukadinović najavio je da će od Nove godine ponovo poskupeti pekarski proizvodi u tom gradu.

"Od Nove godine planiramo da podignemo cenu bureka i peciva za 10 procenata, tako da će četvrt bureka sa sirom biti 130 dinara, a sa mesom 140 dinara", rekao je Vukadinović za televiziju Zona plus, a prenose Niške vesti.

Prema njegovim rečima, sa sadašnjim cenama pekari prave gubitke jer je brašno tip 500 na tržištu poskupelo sa 30 na 50 dinara, brašno za burek sa 40 na 60 dinara.

Usklađivanje cena?

Ove najave neće imati previše uticaja na druga lokalna tržišta, izjavio je za Politiku predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica i objasnio da su u Nišu cene zaostajale za onima u Beogradu, centralnoj Srbiji i u Vojvodini i da se to može smatrati usklađivanjem. Ipak, dodao je, činjenica je da je u pekarstvu sve skuplje, od kesica za pakovanje do sirovina i energenata, i da je situacija teška.

Za 212 pekara i mlinara stiže 20.000 tona subvencionisanog brašna

Podsetimo, Republička direkcija za robne rezerve je početkom nedelje počela da šalje ugovore o isporuci brašna mlinarima i pekarima koji su se našli na spisku, izjavila je ministarka trgovine Tatjana Matić i najavila da će ono biti podeljeno sledeće nedelje. Prema njenim rečima, na spisku je 212 pekara i mlinara, a očekuje se da će im biti podeljeno oko 20.000 tona.


Tagovi

Niški pekari Peciva Burek Brašno Bratislav Vukadinović Zoran Pralica Tatjana Matić Usklađivanje cena


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...