Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada voća
  • 04.12.2016. 09:00

Sušeno voće povećava zaradu

Projekat je omogućio da poljoprivrdnici prerade svoje proizvode, udružuju se i zajedno nastupaju na tržištu. Prerađeno voće i povrće u prodaji će se naći u pakovanjima "Za druga" što simbolizuje udruživanje i zadrugarstvo.

Foto: bigstockphoto.com/
  • 2.052
  • 334
  • 0

Realizacijom projekta "Ruralni razvoj nakon poplava" poljoprivredni proizvođač Neša Ilić iz sela Grušić u okolini Šapca, duplirao je prihod od prodaje voća, najviše zahvaljujući činjenici da je voće počeo da suši.

Udružen nastup poljoprivrednika na tržištu

Direktor direkcije za poljoprivredu grada Šapca Vladimir Špegar objasnio je za Pravdu da je reč o projektu koji je omogućio da poljoprivrdnici prerade svoje proizvode, udružuju se i zajedno nastupaju na tržištu. Prerađeno voće i povrće u prodaji će se naći u pakovanjima "Za druga" što simbolizuje udruživanje i zadrugarstvo. U ovom projektu mogu da učestvuju svi voćari i povrtari.

Mobilne sušare putuju iz mesta u mesto

Prerada podrazumeva sušenje voća. U ove namene koriste se mobilne sušare koje se mogu prebacivati iz mesta u mesto. Projekat "Ruralni razvoj nakon poplava" pokrenuo je grad Šabac s partnerima Inicijative za razvoj i saradnju. Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika grada Šapca smatra da je projekat primer da se preradom proizvoda može dodano zaraditi na tržištu. U ovom slučaju, sušeno voće i povrće dostiže veću cenu u odnosu na njegov plasman u svežem stanju.

Projekat je namenjen malim i srednjim gazdinstvima koja su besplatno dobila na korišćenje mobilne sušare za preradu sirovih plodova.

Foto: bigstockphoto.com/13-Smile


Tagovi

Projekat Sušeno voće Udruživanje Zadrugarstvo Grad Šabac


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.