Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zimnica
  • 05.08.2018. 13:00

Sušeni čeri paradajz u ulju - recept iz Sombora

Nakon 15 godina proizvodnje rasada, dva Somborca su odlučila da se isprobaju u zimnici, kombinujući čeri paradajz i ulje.

Foto: Pixabay / congerdesign
  • 1.203
  • 74
  • 0

Davor Demonja i Igor Olujić iz Sombora tvorci su zanimljive zimnice - sušenog čeri paradajza u ulju. Oni se oko 15 godina bave proizvodnjom rasada, a sada su odlučili da krenu u novu proizvodnju. Čeri paradajz su odabrali jer je, prema njihovom mišljenju, najbolji za sušenje.

"Od semena, rasada, odgajanja zdrave biljke, ploda - sve je naša proizvodnja. Prošla godina bila je početak, ispitivanje tržišta, isprobavali smo razne recepte i došli do onoga što mislimo da je najbolje. Čeri paradajz odabrali smo zbog njegovog ukusa, koji je bolji od običnog paradajza", kaže Demonja za RTV.

Čeri paradajz: Sitan plod na visokoj ceni!

Maslinovo ulje preuzima ukus paradajza

Nakon eksperimentisanja, odlučili su da to bude sušeni čeri paradajz u mešavini maslinovog i suncokretovog ulja. Olujić objašnjava tehnologiju proizvodnje:  "Paradajz se prvo suši i onda se takav,  sa uljem i još nekim našim tajnim dodacima, pakuje u teglice. Prvo smo probali samo sa maslinovim uljem, ali ono je jako i preuzme ukus paradajza, pa smo se odlučili za kombinaciju suncokretovog i maslinovog ulja".

Proizvod koji tek treba da osvoji tržište

Davot i Igor su već poslali svoje proizvode na doređene adrese i uspostavili prve kontakte, pa se nadaju da će njihov čeri paradajz u ulju zadovoljiti ukuse i van granica naše zemlje. U asortimanu imaju čeri paradajz u ulju sa začinskim biljem, sirom i pikant.


Tagovi

Sušeni čeri paradajz Zimnica Paradajz u ulju Davor Demonja Igor Olujić Sombor


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić