Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruživanje
  • 26.06.2017. 12:00

Organizacija za proizvođače maslinovog ulja?

Preko članstva u proizvođačkim organizacijama jednostavnije do novca iz EU fondova i novih kupaca.

  • 1.197
  • 58
  • 0

U organizaciji LAG-a "Laura" sa sjedištem u Biogradu na Moru, polačanske Poljoprivredne zadruge "Maslina i vino" i tamošnjih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Baradić Željka, Kulaš Josipa, Zagorac Milenka i Strpić Zlatka, u Polači u Zadarskoj županiji, državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, nazočne je upoznao s kriterijima za osnivanje proizvođačke organizacije u sektoru proizvodnje maslinovog ulja.

Polačanski proizvođači maslinovog ulja žele svoju proizvođačku organizaciju

"Povod za to bila je odluka desetak proizvođača maslinovog ulja s ovog područja, da uz podršku županije, lokalnih vlasti i Savjetodavne službe, osnuju proizvođačku organizaciju, pomoću koje će moći konkurirati u EU projektima i osnažiti konkurentnost svojih maslinovih ulja upćenito", kazao je Majdak te dodao kako će Ministarstvo poljoprivrede i ovoj i sličnim inicijativama rado pomoći, jer nam je svima u interesu da kvalitetni proizvodi hrvatskih obiteljskih gospodarstava lakše pronađu svoja mjesta na zahtjevnim tržištima i samim time pronađu nove puteve do kupaca.

Klimatski uvjeti u tom dijelu Zadarske županije idealni su za sadnju maslina. Posebno pogoduju uzgoju sorti srednje krupnog i krupnog ploda, odnosno maslinika uljnih i stolnih sorti koje se odlikuju velikom otpornošću na niske temperature.


Tagovi

Tugomir Majdak LAG Laura Baradić Željko Kulaš Josip Zagorac Milenko Strpić Zlatko Maslinovo ulje Proizvođačka organizacija Maslina i vino


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]