Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene hrane
  • 01.12.2021. 10:00

Ograničene cene pet osnovnih namirnica

Donošenjem Uredbe cene osnovnih proizvoda u naredna dva meseca ne smeju prelaziti nivo od 15. novembra ove godine. Vlada će u slučaju potrebe produžiti ovu meru i nakon isteka 60 dana, rekla je ministarka Matić.

Foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
  • 142
  • 35
  • 0

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je na predlog ovog Ministarstva trgovine, na sednici Vlade Srbije doneta Uredba o ograničavanju proizvođačkih cena i cena na veliko i malo za pet osnovnih životnih namirnica, u trajanju od 60 dana. Ograničenje cena odnosi se na šećer, brašno tipa T-400, suncokretovo ulje, svinjsko meso od buta i UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti.

"Donošenjem ove Uredbe cene pomenutih proizvoda u naredna dva meseca ne smeju prelaziti nivo od 15. novembra ove godine. Vlada će u slučaju potrebe produžiti ovu meru i nakon isteka 60 dana", rekla je Matićeva.

Ministarka Matić je dodala da je mera bila neophodna u cilju zaštite životnog standarda građana, budući da se u strukturi dnevne potrošnje prehrambenih proizvoda, najveći deo troškova odnosi upravo na artikle obuhvaćene ovom odlukom.

Odlukom predviđeno je da proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci, a za kršenje navedenih odredaba, predviđene su i novčane kazne od 100.000 do 2.000.000 dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti od šest meseci do jedne godine, prenoi RTS.


Tagovi

Ograničenje cene Osnovne namirnice Tatjana Matić Uredba Kazne


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u