Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz ulja
  • 24.06.2022. 09:00

Odobren izvoz ulja prema dozvolama za maj

Odluka je doneta kako bi se omogućila realizacija zaključenih ugovora, a imajući u vidu da se izvoz iz logističkih razloga odvija otežano.

Foto: Depositphotos/branex
  • 376
  • 99
  • 0

Vlada Republike Srbije donela je dopunjenu odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na predlog Komisije, odobrava preraspodela nerealizovane količine ulja po izdatim dozvolama za maj, a nakon dostavljenog izveštaja Uprave carina o izvozu.

Odluka je doneta kako bi se omogućila realizacija zaključenih ugovora, a imajući u vidu da se izvoz iz logističkih razloga odvija otežano. S obzirom na to da su ovi proizvodi i prvobitno bili namenjeni izvozu, ova odluka ne može uticati na snabdevenost domaćeg tržišta.

Usred blokade poljoprivrednici Braničeva dobili termin kod Vučića

Podsetimo da je jedan od razloga protesta ratara Braničeva i cena suncokreta i otkup budućeg roda.

"Uskoro će žetva pšenice, na manje od mesec i po smo do žetve suncokreta, a uljare su već izašle sa nekim svojim stavom da su im magacini puni i da neće imati dovoljno novca za otkup, a tako se isto desilo i sa mlinarima", rekao je predsednik udruženja "Stig" Nedeljko Savić i dodao da oni traže visoku cenu, ali će pristati i na nešto manju od željene, pa će biti "srećni i zadovoljni, kao u svakim pregovorima".


Tagovi

Izvoz ulja Vlada Republike Srbije Cena suncokreta Dozvole za izvoz


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u