Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organska proizvodnja
  • 16.02.2019. 15:00

Milan Kostić: Uz sertifikat EU lakše do inostranih klijenata

Organski setifikat EU za proizvode od pečuraka i organskog povrća, kompanije Ekofungi, zainteresovao je trgovce na FRUIT LOGISTICI.

  • 133
  • 16
  • 0

Naši voćari i povrtari imali su uspešan nastup na ovogodišnjam sajmu FRUIT LOGISTICA u Berlinu. Na štandu Privredne komore Srbije u hali B / City Cube-u, uz "Ćirić agro", PIK "Južni Banat", "PDM Agrofruit", "Forest food" i druge kompanije izlagali su i predstvanici kompanije "Ekofungi" iz Beograda. Proizvode organske pečurke i povrće i od njih proizvode mikseve. Odvojeno prodaju bukovaču i šampinjone. 

Voćari i povrtari iz Srbije zapaženi u Berlinu

Lokalno, a bez otpada u proizvodnji

Predstavnik firme Milan Kostić kaže da su drugi put izlagali na sajmu FRUIT LOGISTICA. Zadovoljan je što ih je posetilo puno trgovaca koji se raspituju za proizvode malih proizvođača. 

Njihova proizvodnja je bazirana na cirkularnoj ekonomiji što je potencijalnim partnerima kako kaže Kostić dragoceno. Znaju odakle proizvod dolazi, da je lokalnog karaktera.

"Važno im je da znaju da nemamo otpada u proizvodnji. Dakle, koristimo sve outpute kao nove inpute u proizvodnji pečuraka ili organskog povrća. Raspituju se da li imamo evropski sertifikat o organskoj proizvodnji. Pored našeg sertifikata uveli smo i sertifikat Evropske unije koji nam olakšava dogovore sa potencijalnim klijentima iz EU", kaže Kostić. 

Trgovci zainteresovani da investiraju

Kostić kaže da su razgovarali sa ozbiljnim trgovcima koji su veoma zainteresovani da investiraju u kvalitetan proizvod. 

"Mi smo prikazali trgovcima svoje proizvode. Oni su pokazali svoje zahteve. Nadam se da će se u budućnosti podudariti ponuda i tražnja. Ne nudimo samo sveže povrće nego smo proizvodima dodali vrednost koja je trgovcima zanimljiva".

Voće i povrće iz celog sveta na sajmu Fruit Logistika

Kvalitet postoji, šta ćemo s količinom?

Sledeće pitanje postavlja se gotovo svim sagovornicima. Ako svojim proizvodom zadovoljite trgovca kako ćete ispoštovati količinu i kontinuitet isporuke? 

"Mi smo mala porodična firma. Naše količine su u startu male. Mi to stavljamo do znanja ljudima koji su zainteresovani. Naš adut je dodata vrednost proizvoda i vrhunska ambalaža koja je zanimljiva manjem, ali dovoljnom broju trgovaca.

On-line prodavnica korak ka savremenom potrošaču

Ekofungi prodaje proizvode preko svog sajta. U ponudi su dehidrisani šampinjoni; Gourmet mix koji je namenjen veganskim sosevima, pečenim jelima iz rerne, tortiljama kao i Pasta & Risotto Mix; Consommé Mix; Ekofungi Ragù Mix.

Kako sejati i negovati povrće u organskom uzgoju?

Ekofungi među najboljim investicijama u Srbiji

Prošle godine kompanija Ekofungi ušla je sa još sedam kompanija u najuži izbor za investicuju godine Aurea koju, tradicionalno, raspisuje poslovni portal E-kapija. Reč je o kompanijama koje su tokom prethodne godine započele ili završile inovativne, društveno korisne i finansijski održive projekte.

Kažu da jedna slika govori više od 1.000 reči. Kratak film će možda najbolje dočarati čime se Ekofungi bavi, a nadamo se i zainteresovati pojedine povrtare i voćare kako da dodaju vrednost svojim proizvodima.


Tagovi

Fruit Logistica Berlin Proizvodnja voća Proizvodnja povrća Sajam Milan Kostić Ekofungi


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu