Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klas Sarajevo
  • 17.09.2015. 12:30

Manja neto dobit sarajevskog Klasa

Rashodi su povećani najvećim delom zbog poskupljenja nabavne robe, povećanih materijalnih troškova i troškova zaposlenih.

Foto: halalmagazin.com
  • 47
  • 1
  • 0

Sarajevska pekarska industrija "Klas" ostvarila je u prvih šest meseci ove godine neto dobit od 300 hiljada konvertibilnih maraka (KM), odnosno 153.300 evra, što je višestruko manje nego u istom periodu prošle godine kada je iznosila 4,56 miliona KM.

Kompanija je povećala poslovne prihode za gotovo četvrtinu, sa 29,7 na 36,7 miliona KM kao rezultat povećane prodaje proizvoda, ali su poslovni rashodi bili 35,2 miliona KM i veći su nego u istom periodu prošle godine kada su iznosili 28,5 miliona maraka.

Rashodi su povećani najvećim delom zbog poskupljenja nabavne robe, povećanih materijalnih troškova i troškova zaposlenih.

Dobit od poslovnih aktivnosti iznosila je na kraju perioda 1,48 miliona maraka što je blago povećanje u odnosu na isti period prethodne godine kada je iznosila 1,26 miliona KM.

Klas je zaključno sa 30. junom 2015. godine zapošljavao 910 radnika, a njegov većinski vlasnik je As Jelah iz Tešnja sa 91,7 odsto akcija.

Klas ima potpuno vlasništvo nad firmama Klaš-Con iz Sarajeva i Klas iz Zagreba, i delimično vlasništvo u Gradskoj pekari u Novom Travniku (79,9 odsto), Mlinu i pekari Ljubače u Tuzli (75,2 odsto), Sprind Rajlovac u Sarajevu (48,99 odsto) i u Žitozajednici iz Sarajeva (11,11 odsto), navedeno je utekstu.

Foto: halalmagazin.com


Izvori

Tanjug


Tagovi

Klas Sarajevo Pekarska industrija Poslovni prihodi Poskupljenje nabavne robe

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao