Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organičenje cena
  • 10.05.2022. 10:00

Hleb skuplji za tri dinara, proizvođači nisu zadovoljni?

Maksimalna maloprodajna cena hleba "Sava" biće 49 dinara, a do sada je bila 46.

Foto: Depositphotos/zurijeta
  • 145
  • 112
  • 0

Uredba o ograničenju cene hleba od brašna tip 500 ističe danas - 10. maja. Prema najavama iz resornog ministarstva, na sednici Vlade Srbije biće produžena za još 90 dana, a hleb će biti skuplji za tri dinara, prenosi RTS.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Uroš Kandić navodi da će Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa 500 biti produžena i naredna tri meseca. To znači da će, kako kaže, maksimalna maloprodajna cena ovog hleba biti 49 dinara, a do sada je bila 46 dinara.

Podsetio je da da je produženo i važenje Uredbe o ograničenim cenama osnovnih životnih namirnica, šećera, brašna, ulja, svinjskog buta, mleka, koju su izuzetno važni za snabdevanje potrošača. I ovi proizvodi su, kako navodi, najjeftiniji u regionu, prenose dalje Večernje novosti

Proizvođali sa hlebom od 52 dinara na nuli

Vest o nižoj ceni hleba sigurno raduje građane, ali proizvođači nisu zadovoljni.

Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica kaže da njihova računica pokazuje da bi uz brašno iz robnih rezervi i cenu vekne "Sava" od 52 dinara, proizvođači bili na nuli, jer su svi inputi poskupeli. On objašnjava da će i prema novoj uredbi imati istu obavezu da naprave 30 odsto osnovne vrste hleba po ograničenoj ceni, kao što je bilo i do sada. Kako ističe, pekari imaju problema sa trgovinskim lancima koji ih ucenjuju kako bi nadoknadili gubitak zbog smanjenog rabata na veknu.


Tagovi

Cena hleba Brašno Zoran Pralica Uroš Kandić Oganičenje cena


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...