Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uvoz govedine u EU
  • 19.06.2019. 19:00

EU i SAD postižu sporazum o uvozu govedine bez hormona

Takođe želim ponoviti da sporazum neće promeniti ukupni opseg, kvalitet ili sigurnost govedine uvezene u EU, koja će ostati u skladu sa visokim evropskim standardima, rekao je Fil Hogan.

Foto: Pixabay/Capri23auto
  • 54
  • 18
  • 0

Evropska komisija prošle nedelje podelila je sa državama članicama uspešan ishod pregovora za preispitivanje funkcionisanja postojeće kvote za uvoz goveđeg mesa bez hormona u EU.

Komesar EU za poljoprivredu Fil Hogan izjavio je: "Uz uspešan ishod pregovora, Komisija je donela vrlo važno pitanje sa glavnim trgovinskim partnerom sa kojim smo uključeni u šire pregovore o trgovini. Ovim korakom Evropska unija ponovo potvrđuje svoju posvećenost da dovede do nove faze u odnosima sa Sjedinjenim Državama, u skladu sa sporazumom postignutim između predsednika Junkera i Trampa u julu 2018. Takođe, želim ponoviti da sporazum neće promeniti ukupni opseg, kvalitet ili sigurnost govedine uvezena u EU, koja će ostati u skladu sa visokim evropskim standardima."

Fazno razdoblje od sedam godina

Na osnovu mandata Veća, Komisija je u suštini postigla sporazum sa Sjedinjenim Državama i drugim značajnim zemljama dobavljačima, da će se 35.000 tona i kvote dodeliti SAD-u, fazno u razdoblju od sedam godina, a preostali iznos kvote za sve druge izvoznike.

Nakon zaključenja ovog uzajamno zadovoljavajućeg ishoda u skladu sa pravilima WTO- a, Komisija će podneti pravne predloge Veću kako bi odobrila njegov potpis i sklopila sporazum sa Sjedinjenim Državama u predstojećim mesecima, nakon traženja saglasnosti Evropskog parlamenta.


Izvori

EC Europa


Tagovi

Govedina Uvoz Fil Hogan SAD


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃