Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uvoz mesa
  • 03.06.2017. 14:30

Crna Gora: Da li je piletina iz Brazila za jelo?

Turistička sezona se bliži, a u Crnoj Gori se vode rasprave - da li je piletina koja se uvozi iz Brazila i koristi u restoranima ispravna ili ne?

Foto: WerbeFabrik / Pixabay
  • 1.267
  • 176
  • 0

Veterinarska inspektorka Mirjana Drašković rekla je medijima da je u Bar stiglo devet kontejnera sa opasnim mesom iz Brazila. Ove navode demantuje Vesna Daković, direktorka Uprave za bezbednost hrane.

Drašković: u sezoni će ovog mesa biti još više

Draškovićeva kaže da se borila da se ovo meso ne uvozi, ali uzalud. Novosti pišu da ona tvrdi da se ovo meso nalazi na tržištu, te da će ga još više biti u sezoni koja sledi. Optužila je Upravu da je dala dozvolu za uvoz i kaže da sada više ništa ne može da uradi.

Daković: Drašković širi neistine!

Sa druge strane, Dakovićeva tvrdi da Draškovićeva ima dva motiva da govori, kako kaže, "laži":

"Prvi je turistička sezona, jer ona voli da stvori vrlo neprijatan ambijent pred turističku sezonu. Drugi je taj što će Draškovićeva još samo nekoliko dana biti glavni veterinarski inspektor, jer inspekcija novom sistematizacijom prelazi u Upravu za bezbednost hrane".

Ona tvrdi da se meso iz Brazila kontroliše 100%, a da je do sada uvezeno 11 pošiljki. Dodaje da se piletina uvozi iz objekata koje je odobrila Evropska komisija i koje uvoze članice Evropske unije.

Foto: WerbeFabrik / Pixabay


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Mirjana Drašković Vesna Daković Bar Piletina Brazil


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.