Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hleb
  • 10.11.2021. 10:00

Cena hleba od brašna T-500 ograničena na 46 dinara

Planirana je intervencija iz robnih rezervi od 30.000 tona brašna, a potom, ukoliko bude potrebe, Republičke robne rezerve će odreagovati dodatnim količinama.

Foto: Gordana Nastić
  • 209
  • 132
  • 0

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da je, na predlog ministarstva na čijem je čelu, na sednici Vlade doneta Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500.

Matićeva je objasnila da je današnjom uredbom ograničena maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna T-500 na 46 dinara u narednih šest meseci sa mogućnostima produženja.

Učešće ove vrste hleba u strukturi nabavke svih vrsta hleba svakog trgovca treba da bude najmanje 30 odsto kako bi se onemogućilo izbegavanje primene ove uredbe.

U ovom trenutku, kako je dodala, planirana je intervencija iz robnih rezervi od 30.000 tona brašna, a potom, ukoliko bude potrebe, Republičke robne rezerve će odreagovati dodatnim količinama.

Ona je navela da se Uredba donosi u cilju osiguranja snabdevenosti tržišta i očuvanja cenovne stabilnosti ove osnovne životne namirnice zbog skoka cena žitarica i brašna, koje su dostigle rekordni nivo u svetu i kod nas.

Gde je hleb u EU najskuplji, a gde najjeftiniji? Kako je kod nas?

Kako smo pisali početkom septembra, najskuplji hleb je tada bio u Novom Sadu - 45 centu (52 dinara), zatim u Beogradu gde je 44 centi (51 dinar), a najjeftiniji u Nišu gde je za još dva dinara niža cena. Sada u pojedinim pekarama, cena osnovne namirnice dostiže i 55 dinara za veknu.


Tagovi

Hleb Cena hleba Brašno Robne rezerve Tatjana Matić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)