Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinovo ulje
  • 25.06.2017. 10:00

5 najvažnijih dobrobiti maslinovog ulja

Upoznajemo vas sa pet načina korištenja maslinovog ulja koji vam vjerojatno nikad nisu pali na pamet, a najviše koristi od njih imat će - mame!

Foto: pixabay.com/congerdesing
  • 510
  • 29
  • 0

Novije generacije mama nerijetko razmišljaju o korištenju isključivo prirodnih organskih domaćih lijekova, a ne više kemijskih i umjetno komercijalno dostupnih proizvoda za svoje bebe. No što je s majkama, brinu li se one i za sebe?

Čini se kako se maslinovo ulje pokazalo dobrim saveznikom za homeopatske mame. I to na različite, iznenađujuće načine. Iako je upotreba maslinovog ulja za bebe općepoznata, majke mogu imati jednako dobre koristi od ove super-hrane.

Pa evo pet načina korištenja maslinovog ulja koje vam vjerojatno do sada nisu niti pale na pamet.

  1. Sigurno, prirodno sredstvo za čišćenje. Općenito govoreći, čisti dom je siguran dom, ali što je sa svim štetnim kemikalijama u komercijalno dostupnim sredstvima za čišćenje? I drveni namještaj, i nehrđajući čelik, kuhinjski pribor ili tave, mogu se istovremeno očistiti i sjajiti uz pomoć manjih doza maslinovog ulja.
  2. Mamina pomoćnica kod nesanice. Nesanica i opća anksioznost, povezana sa prvim razdobljem majčinstva znači da kognitivne sposobnosti, kao što su pamćenje i koncentracija, često nisu na vrhuncu. Srećom, Harvard Health Publications je 2012. godine objavio da je studija Brigham i Bolnica za ženske bolesti utvrdila da su žene, koje su jele najviše zasićenih masti, poput maslaca, bile lošije na testovima razmišljanja i pamćenja, od žena koje su jele najmanje količine tih masti i više nezasićenih masti, poput, pogađate - maslinovog ulja.
  3. Prijatelj grudi. Nacionalni institut zdravstva Američke nacionalne knjižnice za medicinu, izvijestio je o učincima korištenja maslinovog ulja pri ozdravljenju kože u 2015. godini. To je dublji uvid u običnu moć uzimanja maslinovog ulja kao dodatka, koji pomaže koži da ozdravi. Mame s iritacijama, čak i ugrizima zubi na grudima, mogu uzeti maslinovo ulje oralno, ili ga utrljati lokalno, radi olakšanja.
  4. Iscjelitelj kože nakon operacije. Za one žene, koje su rodile carskim rezom, maslinovo ulje može poslužiti kao melem koji pomaže kod ožiljaka nakon operacije. Razlog tome su velike količine vitamina K i E koji se nalaze u maslinovom ulju. Jednostavno, svakodnevno masirajte visokokvalitetno maslinovo ulje u kožu gdje se nalaze ožiljci.
  5. Prirodni način liječenja infekcije uha. U redu, ovo se uglavnom odnosi na bebe - ali beba koju ne boli, znači majka koja nije pod dodatnim stresom! Web stranica babygooroo.com primjećuje da se maslinovo ulje često prodaje u drogerijama kao cerumenolitički lubrikant za ušni kanal, koji može omekšati i iritantni vosak u ušima i donijeti olakšanje. Jednostavno stavite nekoliko kapi mlakog - ne toplog i ne hladnog - maslinovog ulja u uho za blago olakšanje boli i čišćenje voska.

Foto: pixabay.com/congerdesing


Izvori

Maslina - Slobodna Dalmacija