Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Okus Bilogore
  • 12.11.2021. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Botinac

S OPG-a Okus Bilogore Jasne Posavec stigao čips od tikve, uskoro i brašno

To će biti nešto potpuno novo i smatram da će proizvod zaživjeti, kaže vlasnica OPG-a Okus Bilogore iza koje je 24 godine u povrćarskoj proizvodnji.

Foto: Branka Sobodić
  • 833
  • 248
  • 3

U narodu je poznata izreka “Neka tvoja hrana bude tvoj lijek", kojom se u bilogorskom kraju vode brojni uzgajivači, proizvođači i vlasnici obiteljsko - poljoprivrednih gospodarstva.

Jedan od njih nalazi se u mjestu Botinac u Općini Kapela, nedaleko Bjelovara, a riječ je o najljepšim okusima ovog kraja po kojem je OPG dobio naziv 'Okus Bilogore'. Mnogi su svjesni da je važan dio zdravog načina života zdrava i kvalitetna lokalna hrana koju možete pronaći na gospodarstvu Jasne Posavec koja se ovim poslom bavi pune 24 godine. 

"Prvi proizvod nam je bio grah, koji je na neki način postao naš glavni proizvod. Sada širimo asortiman i okrećemo se isključivo starinskoj proizvodnji hrane", kaže vlasnica OPG-a dodajući da otklanjaju tretiranja, idu na manje prinose i raznolikiju ponudu.

Čips i brašno od tikve 

Tako su ove godine uveli butternut tikvu, repu sijanicu, čips od tikve, a uskoro kreću i u proizvodnju brašna od tikve." To će biti nešto potpuno novo i smatram da će proizvod zaživjeti", kaže nam napominjući da njihove tikve nisu tretirane, kvalitetne su i zdrave. Cilj im je, otkriva, doći do rovinjskog tržišta gdje također prodaju proizvode, najviše na kućnom pragu.

"U Rovinju imamo jako puno upita za mladi grah, a sada ćemo im ponuditi i brašno te čips od tikve", navodi Jasna Posavec. 

Stalni kupci naglašavaju kako su itekako zadovoljni proizvodima s ovog OPG-a. Pritužbe, naglašava, ne postoje, već samo zadovoljstvo i pohvale, ponajviše iz razloga što voće i povrće nije tretirano. 

Kupci se vraćaju, kažu da su zadovoljni i to je najvažnije, kaže J. Posavec 

Na imanju ih radi troje, suprug i ona te sin koji uskoči kao ispomoć. Trenutno obrađuju 12 rali zemlje, s tim da sin još dodatno uzima dio zemlje u najam. Namjeravaju se širiti i dalje, jer im je ovaj posao primaran. Do sada se nisu prijavljivali na nikakve projekte, nikakvu tuđu pomoć nisu dobili.

"To nam ne treba, jer želimo raditi i stvarati isključivo na temelju vlastitog truda, znanja i rada. Certifikat za eko proizvodnju nam nije potreban. Smatram da okusi naših proizvoda govore sami po sebi", poručuje 45-ogodišnja vlasnica OPG-a dodajući da su kvalitetni proizvodi certifikat koji pokazuje sve jer nema bolje reklame od one od usta do usta. "Ali i kupaca čija lica već dobro znam jer se vraćaju i kažu da su zadovoljni", zaključuje. 


Tagovi

OPG Okus Bilogore Jasna Posavec Uzgoj graha Uzgoj tikve Čips od tikve Brašno od tikve


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije