Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neozbiljni pesimisti
  • 04.10.2018. 18:30

Muzičari koji uzgajaju povrće i cveće

"Neozbiljni pesimisti" su somborski ska bend, koji se vrlo ozbiljno bavi i - poljoprivredom.

Foto: Bigstock / budabar
  • 390
  • 17
  • 0

"Neozbiljni pesimisti" su somborski ska bend, koji se vrlo ozbiljno bavi i - poljoprivredom. Pevač Igor Olujić i bubnjar Davor Demonja u povrtarstvu su već 15 godina. Poljoprivreda im je struka, a kako kažu za Dnevnik, u prirodi pronalaze svoj mir. Treći član ove ekipe je Saša Popović, koji je kao tehničar ozvučenja povezan sa bendom.

Od rasada povrća do cveća

Prvo su počeli da se bave rasadom paradajza i kupusnjača. Kako kažu, postali su ozbiljni igrači. Nisu varirali sa kvalitetom i tako su stekli poverenje kupaca. Danas imaju plastenike sa dvojslojnom folijom i najnovijom tehnologijom - kompresorom koji uduvava vazduh između folija, koje podsećaju na vodeni krevet. Ovde pripremaju rasad cveća. Imaju sisteme za navodnjavanje kap po kap, grejanje. U blizini se nalaze i stabla oraha, kao i košnice"Sve možeš, samo ako se tome posvetiš ozbiljno i odgovorno, pa i nije neki problem da uskladimo posao, svirku, plastenike", tvrdi Demonja. 

Paradajz šljivar - svež i prerađen

Osim plastenika, imaju i proizvodnju na otovorenom. Zasadili su oko 20 ari paradajza šljivara. Cilj im je da ga prodaju svežeg, ali i sušenog, kao čips. Korak ka tome je kupovina sopstvene sušare. Prošle godine su proizveli 500 teglica sušenog čeri paradajza u ulju, pa tu proizvodnju nameravaju da prošire. 


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Neozbilji pesimisti Rasad Sombor Sušeni čeri paradajz u ulju Paradajz šljivar Igor Olujić Davor Demonja Saša Popović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃