Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sphere 535 SC

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

Bayer d.o.o. (BiH)

Kontakt - Bayer d.o.o. (BiH)

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Sphere 535 SC suzbija bolesti u šećernoj repi i žitaricama - pšenici i ječmu. U pripravku se nalaze dvije aktivne tvari čija kombinacija jamči dugotrajnu zaštitu od širokog spektra bolesti te omogućava snažno preventivno i kurativno djelovanje.

Sastav trifloksistrobin (375 g/L), ciprokonazol (160 g/L)

Formulacija koncentrirana suspenzija (SC)

Uporaba

Sphera 535 SC je kombinirani fungicid za suzbijanje biljnih bolesti u

- šećernoj repi za suzbijanje pjegavosti lista (Cercospora beticola) u količini 0,25 - 0,35 L/ha uz utrošak 400 - 500 L škropiva po hektaru.

- pšenici za suzbijanje hrđe (Puccinia spp.), pjegavosti lišća pšenice (Mycosphaerella graminicola), smeđe pjegavosti pljevica (Stagnospora nodorum) i pepelnice pšenice (Blumeria graminis) u količini od 0,3 - 0,5 L/ha uz utrošak vode 200 - 600 L/ha. Tretira se u razvojnoj fazi 31 do 69;

- ječmu: za suzbijanje sive pjegavosti lista ječma (Rhynchosporium secalis), mrežaste pjegavosti lista ječma (Pyrenophora teres), smeđe hrđe ječma (Puccinia hordei) i pepelnice ječma (Blumeria graminis) u količini od 0,3 - 0,5 L/ha uz utrošak vode 200 - 600 L/ha. Tretira se u razvojnoj fazi 31 do 61.

Priprema sredstva za uporabu

Prije uporabe treba biti siguran da je prskalica koju ćemo upotrijebiti za ovu svrhu čista. Pažljivo izračunati potrebnu količinu škropiva koje će se utrošiti u primjeni da se izbjegne nepotrebno zaostajanje istog u spremniku prskalice nakon primjene. Zatim, spremnik prskalice treba napuniti s čistom vodom do jedne četvrtine isplaniranog utroška škropiva i početi miješati. Prije uporabe sredstvo treba dobro protresti te nakon toga dodati u spremnik željenu količinu, neprestano miješajući.

Nakon toga spremnik dopuniti preostalom količinom čiste vode. Miješanje, sada već škropiva treba nastaviti i dalje, svo vrijeme do same primjene, a isto tako i tijekom iste. Pripremljeno škropivo treba utrošiti u istom danu.

Ograničenje

Sredstvo se može koristiti najviše dva puta u vegetaciji u razmaku od najmanje 14 dana.

Ne smije se koristiti na lakim pjeskovitim tlima.

 

Fitotoksičnost

Ukoliko se primjenjuje u preporučenim količinama i na opisan način, sredstvo nije fitotoksično za kulture na kojima je odobrena primjena.

Zaštita okoliša

Sredstvo se ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Prilikom primjene spriječiti onečišćenje vodotokova, bunara, jezera i mora radeći na najmanje 20 m udaljeno. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju. Ne koristiti preparat na kosim erozivnim površinama.

Aviotretiranje

Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

Miješanje

Prije miješanja s bilo kojim sredstvom, napravite test fitotoksičnosti na maloj pokusnoj površini. Dosadašnja iskustva iz prakse su pokazala da zbog visoke fungicidne učinkovitosti Sphere 535 SC nije potrebno miješati ni sa kojim drugim sredstvom za tu namjenu.

Karenca

35 dana šećerna repa (korijen i list), 42 dana za pšenicu i ječam.

Skladištenje

Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, udaljeno od zapaljivih tvari, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Način čišćenja uređaja za primjenu

Isprati spremnik prskalice čistom vodom nakon primjene i utroška svog škropiva. U slučaju zaostajanja manje kolićine škropiva u spremniku prskalice, treba ga razrijediti čistom vodom u omjeru 1:10 (škropivo:čista voda) te na kraju dana, prskajući po usjevu isprati spremnik prskalice. Filtere nakon toga treba očistiti!

Mjere zaštite pri radu

Prilikom rada ne jesti, piti niti pušiti, spriječiti unošenje sredstva u ljudski organizam nošenjem zaštitne odjeće i obuće (zaštitna kapa, naočale ili štitnik za lice, gumene ili plastične rukavice, zaštitno odijelo ili gumena ili plastična pregaca, radne cizme). Potrebno je posebno štititi oći i sluznice od kontakta s koncentriranim sredstvom, izbjegavati udisanje magle kod primjene. Nakon završetka rada treba presvući radno odijelo i kožu oprati vodom i sapunom, kontaminiranu odjeću skinuti.

Iskustva s terena

Sphere 535 SC je pripravak, koji možemo upotrijebiti preventivno ili odmah u početku razvoja bolesti. Pozitivno utječe na stvaranje klorofila (jak ''greening effect'') i time na povećanje fotosinteze. U roku od 10 do 14 dana nakon prskanja lišće šećerne repe postaje tamno zeleno.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 19.04.2017.
Datum izmjene oglasa: 18.02.2020.
Pregleda: 3588
Šifra oglasa: 33475

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas