Signum®

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

BASF Srbija d.o.o.

Kontakt - BASF Srbija d.o.o.

BASF Srbija d.o.o.
11 070 Novi Beograd
Omladinskih brigada 90b
tel: + 381 (0) 11 30 93 400
fax: + 381 (0) 11 30 93 423

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Signum® je kombinovani sistemični preventivni fungicid vrlo širokog spektra delovanja. Kombinacija novih aktivnih supstanci obezbeđuje visok stepen zaštite i dugotrajan efekat.

Prednosti primene:

 • Izuzetno široka registracija primene
 • Najkompletniji fungicid na tržištu
 • Povoljne ekotoksokološke osobine
 • Dovoljno kratka karenca za uspešan tretman i bezbednu primenu
 • Izrazita selektivnost za gajene biljke
 • Preporučen u integralnoj zaštiti

Sastav Signum® fungicida

Signum® fungicid se sastoji od dve aktivne materije: piraklostrobin i boskalid. Udružene, ove materije čine univerzalno rešenje za mnoge prouzrokovače bolesti

Način delovanja

Signum® je kombinovani preventivni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti u koštičavim voću, jagodama, paprici, paradajzu, krompiru, salatama, kupusu, luku i šargarepi.

Karakteristike Signum®fungicida

 • Signum® fungicid se brzo usvaja od strane biljaka, pa je opasnost od spiranja kišom značajno umanjena.
 • Obezbeđuje dugotrajnu preventivnu zaštitu od prouzrokovača bolesti, bespoštedan je za mnoge parazite, blagotvoran za biljke i može se primeniti u mnogim kulturama.
 • Signum® nije baktericid ali umanjuje uticaj stresa izazvan bakterijskim bolestima i aktivira prirodne mehanizme otpornosti

AgCelence® efekat

Signum® spada u AgCelence® proizvode, pa pored suzbijanja bolesti ima i niz drugih, pozitivnih fizioloških efekata: tolerancija na plavljenje, manji stres izazvan bolestima, bolje korišćenje azota, povećan prinos, povećana tolerancija na sušu, zdravije biljke, zeleniji list, efikasnija fotosinteza

Signum® u zaštiti jagode

Za zaštitu jagode od prouzrokovača sive truleži, Signum® se primenjuje u količini 1.5-1.8 kg/ha zavisno od uslova za zarazu.

Signum ima širok spektar delovanja pa pored zaštite od prouzrokovača sive truleži pruža zaštitu i od antraknoze plodova i lisne pegavosti jagode. Primenjuje se tokom perioda cvetanja pre sticanja uslova za zarazu a najkasnije do 7 dana pred berbu.

Signum® u zaštiti maline

Siva trulež

Prouzrokovač sive truleži kod maline ostvaruje zarazu već u periodu cvetanja. Zaštitu Signum® fungicidom od ovog najrasprostranjenijeg parazita biljaka treba početi još u periodu cvetanja. Nastavti sa zaštitom u razmacima od 7-10 dana zavisno od vremenskih uslova. Sa zaštitom završitit zavisno do karence preparata za jagodasto voće.

Mrka pegavost

 • Didimela ili mrka pegavost se razvija na izdancima maline koji se ostavljaju (u drugoj polovini maja) za rod u narednoj godini. Simptomi se vide posle berbe. Ako je zaraza jača, često rod bude smanjen u narednoj godini.
 • Signum® fungicid ne dozvoljava razvoj didimele, prouzrokovaču mrke pegavosti izdanaka.
 • Signum® se za zaštitu prouzrokovača truleži plodova i pegavosti izdanaka maline- didimele primenjuje u količini od 1.5-1.8 kg/ha. Sa zaštitom od pegavosti izdanaka i štetnih insekata treba nastaviti i posel berbe.

Naziv: Signum®
Formulacija: vodotopive granule (WG)
Aktivna materija: 267 g/l Boskalid, 67 g/l Pyraclostrobin

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 27.04.2017.
Datum izmjene oglasa: 09.04.2020.
Pregleda: 878
Šifra oglasa: 33663

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas