Sencor WG

Kontaktiraj

Bayer d.o.o. (BiH)

Kontakt - Bayer d.o.o. (BiH)

Bayer d.o.o.
Radnička 80, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6599 999
fax: +385 1 6599 985

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Sencor WG

Herbicid, koji omogućava brojne mogućnosti uporabe (prije nicanja, nakon nicanja, u razdvojenim dozama ili kombinirano s drugim herbicidima). Sencor odlikuje širok spektar djelovanja na jednogodišnje širokolisne korove i na neke jednogodišnje travnate korove.

Sastav metribuzin (70%)

Formulacija močive samodispergirajuće granule (WG)

Uporaba
Sencor WG 70 je herbicid za suzbijanje sjemenskih (jednogodišnjih) korova u slijedećim kulturama:
- krumpiru:
a) nakon sadnje a prije nicanja krumpira, u količini 0,75-1,5 kg/ha i to:
- 0,75 kg/ha (7,5 g na 100 m2) na lakim tlima,
- 1,0 kg/ha (10 g na 100 m2) na srednje teškim tlima,
- 1,5 kg/ha (15 g na 100 m2) na teškim tlima i humusom bogatijim tlima.
b) nakon nicanja krumpira, kad krumpir naraste na 5-10 cm visine, tj. nakon što razvije 5-8 listova, u količini 0,5-0,75 kg/ha i to:
- 0,5 kg/ha (5 g na 100 m2) na srednje teškim tlima,
- 0,75 kg/ha (7,5 g na 100 m2) na teškim tlima i humusom bogatim tlima.
Zbog naglašene fitotoksičnosti, za sunčanih i toplih dana tretiranje treba obaviti u poslijepodnevnim satima kada se oporave biljke.
- rajčici:
8-10 dana nakon presađivanja, u količini 0,5-0,75 kg/ha (5-7,5 g na 100 m2). Nije dozvoljena primjena u proizvodnji rajčice iz sjemena zbog fitotoksičnosti.
- soji:
a) nakon sjetve, a prije nicanja soje, u količini 0,5-1,0 kg/ha (5-10 g na 100 m2).
b) radi potpunijeg djelovanja na korove u sušnim područjima, sredstvo se može primijeniti u dva tretiranja i to:
- prvo tretiranje prije sjetve soje, uz inkorporaciju, u količini 0,25 kg/ha (2,5 g na 100 m2) - drugo tretiranje nakon sjetve, a prije nicanja, u količini 0,25-0,5 kg/ha (2,5-5 g na 100 m2), ovisno o tipu tla.
Manje količine sredstva koriste se na srednje teškim tlima, a veće na teškim i humusom bogatijim tlima.
- lucerni:
Samo u zasnovanoj (etabliranoj) lucerni, u količini 0,75-1,2 kg/ha (7,5-12 g na 100 m2) ovisno o tipu tla, primjenom u vrijeme zimskog mirovanja.
Sve navedene količine Sencor-a WG 70 koriste se uz utrošak vode u količini 300- 600 l/ha (3-6 l/ 100 m2)

Proširenja uporabe na male kulture i/ili male namjene:

- batat: primijeniti se može prije ili poslije sadnje (izboji ne smiju biti duži od 15 cm). Maksimalna količina primjene iznosi 1 kg/ha (kod primjene u razdvojenoj (split)aplikaciji maksimalna individualna doza iznosi 0,35 kg/ha). Utrošak vode iznosi min 200 l/ha. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1

Priprema sredstva za uporabu
Propisanu i odvagnutu količinu preparata izmiješa se sa malo vode te ulije u spremnik prskalice u koji je prethodno stavljena polovina potrebne količine vode. Preostalom količinom vode nadopuni se spremnik uz stalno miješanje. Prska se leđnim ili traktorskim prskalicama uz tlak niži od 3 bara.

Ograničenja
Na istoj površini smije se primijeniti samo jedanput godišnje (osim kod soje u sušnim područjima kada se smije primijeniti u dva razdvojena tretiranja). Ne smije se koristiti u zaštićenom prostoru. Ne smije se koristiti na kosim erozivnim površinama i plićim kraškim tlima te kraškim poljima koja služe za prikupljanje pitke vode. Nakon primjene sredstva smiju se u plodosmjeni sijati slijedeće kulture:
- nakon 4 mjeseca: lucerna, šparoga, ječam, pšenica, kukuruz, krmne trave; soja, rajčica;
- nakon 8 mjeseci: grašak, leća i lisnato povrće;
- nakon 18 mjeseci: šećerna repa, luk i korjenaste kulture;
- nakon 12 mjeseci: sve ostale kulture.

Fitotoksičnost
U krumpiru sorti Jaerla, Kennebec, Ostara, Resy, Vesna i Maja, Jetta, kao i na drugim ranim sortama, ne smije se nakon nicanja krumpira koristiti na lakim (pjeskovitim i skeletnim) tlima. U krumpiru se ne smije koristiti na pjeskovitim ili ilovasto pjeskovitim tlima koja sadrže manje od 1,5 % humusa.
U soji se ne smije koristiti na lakim (pjeskovitim i skeletnim) tlima. U humidnim uvjetima nije dozvoljena inkorporacija sredstva. U slučaju da ostaci atrazina i simazina u tlu iznose više od 0,1 ppm (srednje teška tla), pojačava se fitotoksičnost na soji, pa se sredstvo ne smije primijeniti. Nužno je spriječiti zanošenje na sve ostale usjeve.

Zaštita okoliša
Nije dozvoljena primjena u vodozaštitnim zonama. Kod primjene treba spriječiti kontaminaciju bunara, vodotokova, jezera i izvorišta voda, radeći na najmanje 20 m udaljenosti od njih.

Aviotretiranje
Nije dozvoljeno.

Miješanje
Ne preporučuje se miješanje s insekticidima.

Karenca
42 dana za krumpir i rajčicu. Osigurana je vremenom primjene u soji i lucerni.

Skladištenje
Skladištiti u izvornoj ambalaži, u zaključanoj prostoriji, izvan dosega djece. Prostor mora biti suh i prohladan, bez hrane, pića i stočne hrane. U prostoru ne smije biti izvora paljenja (zabranjeno pušenje) i zapaljivih materijala niti eksplozivnih materijala. Temperatura ne smije biti niža od 5 °C ni viša od 30 °C.

Iskustva s terena
Nakon prskanja ne obrađujemo tla da ne prekinemo aktivan herbicidan sloj. U slučaju suše upotrijebimo Sencor poslije nicanja.

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 19.04.2017.
Datum izmjene oglasa: 05.02.2018.
Pregleda: 4246
Šifra oglasa: 33446

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas