Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje Veterinarski tehničar

Pučko otvoreno učilište Andragog Zagreb

Kontakt - Pučko otvoreno učilište Andragog Zagreb

Pučko otvoreno učilište Andragog Zagreb
Varšavska 17, 10000 Zagreb
mob: +385 91 226 0000
tel: +385 1 551 5874

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Program za veterinarske tehničare omogućava obrazovanje srednjeg stručnog kadra u veterinarskoj struci u skladu s nacionalnom klasifikacijom zanimanja. Tijekom obrazovanja polaznici se osposobljavaju za obavljanje svih veterinarskih poslova, a koji nisu vezani uz postavljanje dijagnoze  i propisivanje terapije, te za laboratorijske poslove tehničke naravi.

Opis poslova

Veterinarski tehničari obavljaju tehničke poslove preventive zaraznih i invazionih bolesti, nadzor nad održavanjem  prikladnih veterinarsko sanitarnih uvjeta u postupku sa životinjama, njihovim proizvodima i otpacima, te sredstvima za liječenje i zaštitu životinja, pripremu životinja za pregled i liječenje, pridržavanje ili sputavanje životinja pri tretmanu, kastraciju odojaka, provedbu tehničkih poslova pri umjetnom osjemenjivanju, pomoć pri porođaju, njegu mladunčadi, čuvanje lijekova i cjepiva, pomoć pri razudbi lešina, uzimanje, pakiranje i slanje materijala za dijagnostičke pretrage, izvođenje jednostavnijih pretraga, pripremu instrumenata i pribora za pregled i zahvate koje izvodi veterinar.

U obavljanju navedenih poslova veterinarski tehničari služe se različitom opremom i priborom za rad sa životinjama njihovim proizvodima i otpacima (veterinarski instrumenti, pribor i sredstva za dijagnostiku, sredstva i pribor za umjetno osjemenjivanje, sredstva i pribor za obuzdavanje životinja, pribor za aplikaciju lijekova i cjepiva, sterilizatori itd.).

Uvjeti upisa

  • U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje Veterinarski/a tehničar/ka mogu se upisati polaznici koji imaju završenu osnovnu školu i najmanje 15 godina života, te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti obavljanja poslova Veterinarski/a tehničar/ka. 
  • Za upis u program prekvalifikacije za zanimanje Veterinarski/a tehničar/ka polaznik mora imati završenu srednju školu i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti obavljanja poslova Veterinarski/a tehničar/ka.

Potrebno je dobro psihofizičko i fizičko zdravlja, posebno dar sluha i vida, dobra koordinacija pokreta, psihička stabilnost i osjećaj odgovornosti, sposobnost za ophođenje sa životinjama i ljudima, ljubav prema životinjama.

Predbilježbe za program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje veterinarski tehničar su započele!

Za više informacija kontaktirajte nas na broj telefona: 01/551 5874 i 091/226 0000 ili putem e-mail adrese: [email protected]

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju!

Info

Kategorija: Edukacije i osposobljavanja
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 03.09.2019.
Pregleda: 62046
Šifra oglasa: 44268

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas