Pomoćni radnik/pomoćna radnica

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Radna mjesta.

Nažalost, oglas nema fotke :(

Cijena: na upit

Opis


Radno mjesto


Mjesto rada: GORNJA STUBICA, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
Broj traženih radnika: 1
Vrsta zaposlenja: Na određeno; javni radovi
Radno vrijeme: Puno radno vrijeme
Način rada: Smjena - prijepodne
Smještaj: Nema smještaja
Naknada za prijevoz: U cijelosti
Natječaj vrijedi od: 13.6.2019.
Natječaj vrijedi do: 21.6.2019.
Uvjeti na radnom mjestu: Rad na jednom mjestu

Posloprimac


Razina obrazovanja:
  • Osnovna škola niži razredi
  • Završena osnovna škola
  • Srednja škola 3 godine
  • Srednja škola 4 godine
  • Viša ili prvostupanjska
  • Fakultet, akademija, magisterij, doktorat

Radno iskustvo: Nije važno
Ostale informacije:

Muzej seljačkih buna, Gornja Stubica u svom stalnom postavu ima izložbeni ormar s predmetima koji su vezani uz ljekarništvo. Na plemićkom posjedu vodila se briga o zdravlju stanovnika dvorca te seljaka. Kako bismo obogatili ponudu muzeja planiramo napraviti rekonstrukciju Ljekarničkog vrta koji je nekada bio smješten uz dvorac Oršić.

Muzej seljačkih buna planira proširiti spoznaju o srednjom vijeku kako bi se privuklo još više turista te ove godina poseban naglasak stavili bismo na organizaciju niza radionica na kojma bi posjetitelji mogli sudjelovati i upoznati niz noviteta u svezi ljekovitog bilja.

Osim radionica organizirale bi se i razne ture turista uz stručno vodstvo i pomoć osoba s javnog rada.

Posjetitelji bi se uz pomoć osoba iz javnog rada imali turu pronalaska samoniklih sadnica bilja i raslinja nakon toga bi se upoznali s njihovom bitnošću za što su sve potrebni te bi ih na samom kraju mogli i posaditi u tom ljekarničkom vrtu.

Posebno treba naznačiti važnost pripravaka koji su se radili iz ljekovitog bilja za stanovnike onoga vremena u slučaju bolesti ili ozljeda.

Osim pronalaska organizirale bi se i radionice na kojima bi se educiralo o načinima sušenja i priprave ljekovitog bilja za čajeve, sokove ili kao dodatak prehrani. Posjetitelji i sudionici u radionicama moći će probati čajeve i sokove izrađene od prikupljenih ljekovitih bilja

Osobe javnom radu sudjelovat će kao ispomoć pri organizaciji radionica i tura te pomagati pri prikupljanja sadnica samoniklog bilja i raslinja. Pomagat će posjetiteljima prilikom pronalaska samoniklog ljekovitog bilja te pri prezentaciji i pripremi raznih čajeva i sokova od prikupljenog samoniklog bilja.

Posjetitelji će se moći upoznati sa samoniklim ljekovitim biljem i raslinjem te ljekovitim biljem koje se tijekom godine sadilo u vrtu, a potom sušilo i koristilo kao napitak ili dodatak prehrani. Namjera je tijekom godine afirmirati sadržaj o ljekovitom bilju predavanjima velečasnog Milana Juranića i radionicama kojim bi sudionici upoznali vrijeme sadnje biljaka, način i vrijeme sabiranja i sušenja te mogućnosti korištenja u svakodnevnom životu čovjeka.Poslodavac


Poslodavac: MUZEJI HRVATSKOG ZAGORJA
Kontakt:
  • pismena zamolba: Samci 64, Gornja StubicaInfo

Kategorija: Radna mjesta
Vrsta oglasa: Potražnja
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 13.06.2019.
Datum izmjene oglasa: 14.06.2019.
Pregleda: 22
Šifra oglasa: 43500

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas