Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Manfil 80 WP

Agrimatco d.o.o.

Kontakt - Agrimatco d.o.o.

Agrimatco d.o.o.
Jelengradska 12, 31550 Petrijevci
tel: +385 31 398 027
fax: +385 31 398 028

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Manfil 80 WP (mankozeb, 800 g/kg) - FUNGICID

MANFIL 80 WP je preventivni kontaktni fungicid namijenjen suzbijanju biljnih bolesti u vinogradarstvu, voćarstvu i povrćarstvu.
Sastav: mankozeb, 800 g/kg (80% w/w), mangan etilenbis ditiokarbamat (polimerni) kompleks s cinkovom soli, CAS br.: 8018-01-7
Formulacija: močivo prašivo (WP)
Manfil 80 WP je kontaktni fungicid sa preventivnim djelovanjem za suzbijanje prouzrokovača plamenjače. Mankozeb ima preventivno kontaktno djelovanje sa produženim efektima, te stvara zaštitni sloj na površini biljke i spriječava pojavu infekcije.
Uputa za uporabu:
MANFIL 80 WP se primjenjuje se na:
a) vinovoj lozi za suzbijanje plamenjače (Plasmopara viticola) u količini od 2 kg/ha, uz utrošak vode od 500 - 1000 l/ha. Sredstvo se primjenjuje od travnja do listopada pri čemu vremenski razmak između primjena mora biti najmanje 21 dan. Na vinovoj lozi dozvoljene su najviše dvije primjene u vegetacijskoj sezoni.
b) jabuci za suzbijanje krastavosti (Venturia inaequalis) u količini od 3 kg/ha, uz utrošak vode od 700 - 1500 l/ha. Sredstvo se primjenjuje od ožujka do rujna. Na jabuci je dozvoljena samo jedna primjena u vegetacijskoj sezoni.
c) krumpiru za suzbijanje plamenjače (Phytophthora infestans) u količini od 2 kg/ha, uz utrošak vode od 200 - 1000 l/ha. Sredstvo se primjenjuje u vegetaciji prije zatvaranja redova i prije zaraze. Razmak između primjena je 7 do 14 dana, ovisno o uvjetima za razvoj bolesti. Kod krumpira koji se navodnjava postoji visok rizik od pojave plamenjače, stoga je prskanje potrebno obaviti ubrzo nakon
navodnjavanja. Na krumpiru je dozvoljeno najviše osam primjena u vegetacijskoj sezoni.
d) rajčici na otvorenom za suzbijanje plamenjače (Phytophthora infestans) u količini od 2 kg/ha, uz utrošak vode od 500 - 1000 l/ha.
Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili najkasnije neposredno nakon pojave prvih simptoma.
Razmak između primjena je 7 do 10 dana, ovisno o uvjetima za razvoj bolesti. Na rajčici je dozvoljeno najviše pet primjena u vegetacijskoj sezoni.
Karenca: 35 dana za jabuku, 28 dana za vinovu lozu, 7 dana za krumpir i 3 dana za rajčicu na otvorenom.
Fitotoksičnost: Ako se sredstvo primjenjuje u propisanim količinama i na propisani način ono nije fitotoksično za kulture u kojima je odobrena primjena.
Mogući utjecaj na učinkovitost: Aktivna tvar mankozeb je fungicid s površinskim djelovanjem kojeg je u svim slučajevima preporučljivo primijeniti preventivno, prije ostvarene zaraze. Mankozeb je fungicid s višestrukim djelovanjem na metabolizam biljnih parazita (gljiva) i ubraja se u aktivne tvari kod kojih je rizik od razvoja rezistentnosti vrlo nizak. Bez obzira na to, sredstvo MANFIL 80 WP potrebno je koristiti u skladu s načelima dobre poljoprivredne prakse.
Broj primjena u vegetaciji: Tijekom jedne vegetacije na vinovoj lozi dozvoljene su najviše 2 primjene, na jabuci najviše 1 primjena, na krumpiru je dozvoljeno najviše 8 primjena, a na rajčici na otvorenom 5 primjena tijekom jedne vegetacije.
Način primjene: Sredstvo se primjenjuje prskanjem ili raspršivanjem leđnim ili traktorskim prskalicama ili raspršivačima.
Kompatibilnost: Mogućnost miješanja i kompatibilnost s drugim sredstvima: O mogućnostima miješanja sredstva MANFIL 80 WP s drugim sredstvima raspitati se kod vlasnika rješenja o registraciji ili zastupnika.
Preporuke i napomene vezane uz primjenu:
• Manfil 80 WP se primjenjuje u preventivnoj ili ranoj fazi infekcije (obično dan nakon kiše), prije nego što simptomi postanu vidljivi na biljci.
• Ovisno o infektivnom potencijalu, pod normalnim vrijemenskim uvjetima primjenjuje se u intervalima od 8-10 dana
• U uvjetima visokog zaraznog potencijala i povoljnih uvjeti za širenje bolesti, udaljenost između tretmanatreba skratiti.
• Manfil 80 WP se veže unutar dva sata nakon primjene za biljno tkivo.
• Ako se oborina javlja unutar dva sata nakon tretmana, učinkovitost pripravka može se smanjiti, te se preporuča ponavljanje tretmana

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 15.01.2018.
Datum izmjene oglasa: 09.04.2021.
Pregleda: 3338
Šifra oglasa: 37040

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas