Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kupinovo vino

Oglas je istekao!

Pogledajte slične oglase iz kategorije: Vina, likeri i rakije.

Kontakt - OPG Kolundžić

pogledaj sve oglase korisnika

Cijena: 6,64 €

Opis

Desertno voćno vino od kupine i maline Magus jedinstveni je proizvod tamno crvene boje, karakterističnog okusa i mirisa dobivenog sljubljivanjem vina kupine i maline u idealnom omjeru kako bi se postigla punina okusa i arome. Konzumira se ohlađeno na 16°C kao aperitiv ili uz voće i deserte u ugodnim trenucima opuštanja.

Kupine imaju obilje minerala, gotovo sve vitamine B skupine, a dodamo li tome folate, vlakna, pektin i obilje vitamina C, doista možemo reći da je kupina pravi dragulj za naše zdravlje.

Nutricionisti ističu da su kupine 10 puta bogatije antioksidansima nego rajčica ili brokula, a dovoljan je samo jedan pogled na intenzivnu boju kupina pa da odmah shvatimo kako su ove bobice prave riznice antocijanina. Uz to kupine sadrže i specifičan antioksidans - elagitanin, kojeg nema gotovo ni u jednoj drugoj namirnici, a koji se pokazao vrlo učinkovitim u borbi protiv raka.

Kupine se osobito preporučuju slabokrvnima, trudnicama i dojiljama, osobama s niskim tlakom, te onima koji pate od nesanice, a budući da djeluju umirujuće, kupine su i odlična terapija protiv stresa.

100 g kupina sadrži:

  • 43 kcal
  • 270 mcg beta-karotena
  • 0,72 mg vitamina E
  • 17 mg vitamina C
  • 3 mg natrija
  • 189 mg kalija
  • 44 mg kalcija
  • 0,9 mg željeza

Jeste li znali?

Još je starorimski povjesničar Plinije uočio da kupina ima ljekovita svojstva te da je vrlo djelotvorna kod upalnih procesa. Grčki liječnik Dioskorid preporučivao je kupinu za liječenje organa za probavu, te za zacjeljivanje rana i čireva, dok je liječnik Matioli tvrdio da korijen kupine kuhan u vinu rastvara bubrežni kamenac.

Info

Kategorija: Vina, likeri i rakije
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: 6,64 €
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 21.11.2015.
Pregleda: 3049
Šifra oglasa: 23413

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas