Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

DURSBAN E-48 – insekticid protiv štetnika u ratarstvu i voćarstvu

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Insekticidi.

Dow AgroSciences RH

Kontakt - Dow AgroSciences RH

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

DURSBAN E-48 - insekticidni pripravak za suzbijanje niza štetnika u ratarskim kulturama, industrijskom bilju i voćarstvu.

Sastav:

klorpirifos-etil 480 g/l

Formulacija:

tekući koncentrat za emulziju (EC)

Opis pripravka:

DURSBAN E-48 insekticidni pripravak koristi se za suzbijanje niza štetnika u ratarskim kulturama, industrijskom bilju i voćarstvu. Uspješno upotrebljava za suzbijanje štetnika koji grizu biljne dijelove ili sišu biljne sokove, a pripadaju slijedećim redovima: leptiri (Lepidoptera), kornjaši (Coleoptera), jednakokrilci (Homoptera), dvokrilci (Diptera).

Način primjene i spektar djelovanja:

DURSBAN E-48 je kontaktni insekticid dubinskog djelovanja za suzbijanje slijedećih štetnih insekata, folijama zaštita, za suzbijanje:

  • u voćarstvu: lisnih uši (Aphididae), gusjenice dudovca (Hyphantria cunea) i gubara (Lymantria dispar) u koncentraciji 0,1-0,15% (100-150 ml u 100 l vode) i kruškine lisne buhe (Psylla piri) u koncentraciji 0,15% (150 ml preparata u 100 I vode)
  • u ratarskim usjevima: lisnih uši (Aphididae) u koncentraciji 0,1-0,15% (100-150 ml preparata u 100 l vode), krumpirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata), osim gdje je primijećena otpornost, kornjaša atomarije (Atomaria linearis), žitnih stjenica (Eurigasterspp.) i lisnih sovica (Mamestra spp.) u količini 2 l/ha (200 ml na 1000 m2 uz utrošak 40 -60 l vode)
  • na duhanu za suzbijanje sovica pozemljuša (Noctuidae) i breskvine uši (Myzus persicae) u koncentraciji 0,15% (150 ml u 100 l vode)

Tretiranje tla: za suzbijanje ličinki zemljišnih štetnika (Elateridae, Melolontha melolontha, Gryllotalpa gryllotalpa i Noctuidae) u ratarskim usjevima, krumpiru i povrću (izuzev mrkve i drugog korjenastog povrća) u količini 6-8 l/ha (odnosno 60-80 ml preparata na 100 m2) tretiranjem cijele površine ili 2-3 l/ha (20-30 ml u 100 m2) tretiranjem u trake, uz obveznu inkorporaciju. Tretiranje širom preporučuje se samo kod izrazito jakih napada zemljišnih štetnika. Zbog previsokih ostataka ne smije se koristiti u korjenastom povrću i mladom krumpiru.

KARENCA:

Kod folijarnog tretiranja: 28 dana za voćke, šećernu repu, krumpir i 42 danaza ratarske usjeve. Kod tretiranja tla: 42 dana kupusnjače, ostalo povrće (izuzev korjenastog) i 63 dana za luk i 91 dan za krumpir. Za ratarske usjeve osiguranaje vremenom primjene. Smije se koristiti folijarno najviše dva puta godišnje i samo jednom za tretiranje tla.

Distributer: Chromos Agro d.d. Zagreb

Info

Kategorija: Insekticidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Datum objave oglasa: 10.11.2014.
Datum izmjene oglasa: 07.03.2020.
Pregleda: 18303
Šifra oglasa: 15348

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas